weblog voeding, gezondheid en milieu


gezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 

 

 


19 sept


Video - The Truth about Organic Food


De ongezondste laserprinters

Wetenschappers, onder leiding van professor Lidia Morawska (Australische Queensland University of Technology) onderzochten 62 laserprinters en stelden vast dat 17 printers gevaarlijke hoeveelheden aan ultrafijne deeltjes uitstootten. De tonerdeeltjes zouden onder meer zware metalen bevatten en zijn zo fijn dat ze moeiteloos doordringen in de longen en daar evenveel schade kunnen toebrengen als geÔnhaleerde tabaksrook.

http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_540412.html?wt.bron=hlnBottomArtikels

De printers met de hoogste uitstoot:

HP Color LaserJet 4650dn
HP Color LaserJet 5550dtn
HP Color LaserJet 8550N
HP LaserJet 1320N
HP LaserJet 1320n
HP LaserJet 2420dn
HP LaserJet 4200dtna  
HP LaserJet 4250n
HP LaserJet 5(a) 
HP LaserJet 8000DNa  
HP LaserJet 8150N
TOSHIBA Studio 450

Bron: http://pubs.acs.org/cgi-bin/sample.cgi/esthag/2007/41/i17/html/es063049z.html

 

Gebruik laserprinters ongezond?

Volgens Australische onderzoekers is het gebruik van laserprinters net zo gevaarlijk voor de longen als het inhaleren van tabaksrook. Bijna dertig procent van alle laserprinters zou gevaarlijke hoeveelheden aan tonerdeeltjes uitstoten. Het fijnstof kan volgens de wetenschappers eenvoudig de longen binnendringen en daar onherstelbare schade veroorzaken. De gezondheidsschade aan de ademhalingsorganen zou vergelijkbaar zijn met de negatieve effecten van geÔnhaleerde tabaksrook, zo stelt professor Lidia Morawska van de Queensland University of Technology. Toner bestaat veelal uit een mengsel van grafiet en polymeren. Mensen die de tonerdeeltjes inhaleren kunnen last krijgen van de luchtwegen, maar lopen ook een verhoogd risico op astma, kanker en hart- en vaatziekten.

http://www.smh.com.au/news/technology/printers-pose-health-risks-study/
2007/07/31/1185647880054.html


Tonerziekte (Tonerkrankheit) is een aandoening die door blootstelling aan tonerstof kan ontstaan; het is een allergische reactie van luchtwegen of huid op bestanddelen van toner. Ook kunnen door tonerstof geÔrriteerde luchtwegen en tranende ogen worden veroorzaakt.

http://www.rug.nl/Bureau/expertisecentra/amd/producten/arbeidhygiene/tonerstof

Duits onderzoek mbt toner en fijnstof problemen
http://braungart.com/PDFs/UBA_Studie_zu_Partikel_Laserdrucker.pdf

 

HP is geirriteerd maar geeft wel toe dan er meer onderzoek op dit gebied nodig is
http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/emissions.html

 

Misschien idee om de naam HP te veranderen in HPE (High particle emissions) ? 

:)

Ron


Video - World Vegetarian Day - San Francisco


Koken op aardgas slecht voor de gezondheid ?

Mijn stelling: Koken op aardgas is slecht voor de gezondheid, mede door verbranding van toegevoegde stoffen.

Het lijkt me nuttig om te weten wat de verbranding van aardgas/methaan veroorzaakt in een besloten ruimte als een keuken tijdens het koken.

Wikipedia schrijft over aardgas (methaan):

  • "Schoon aardgas (ontdaan van de zwavelwaterstof) is reukloos".
  • "Om ervoor te zorgen dat gaslekken snel kunnen worden opgespoord, wordt aan aardgas dat aan huishoudens wordt geleverd een zeer sterk en vies ruikende stof toegevoegd".
  • "In Nederland wordt hiervoor 18 mg/m3 tetrahydrothiofeen (ook wel mercaptane genoemd) toegepast, dat zorgt voor de in Nederland welbekende gaslucht".
  • "Naast de toepassing als aardgasadditief wordt tetrahydrothiofeen gebruikt als oplosmiddel, als insecticide en als afweermiddel voor motten".
  • "Het is een tussenstof bij de fabricage van het oplosmiddel sulfolaan".

Om de zogenaamde 'gegarandeerde calorische verbrandingswaarde' van aardgas te garanderen, wordt deze waarde constant bewaakt en als deze waarde zakt, wordt er meestal butaan, (C4H10) een koolwaterstof uit de groep alkanen toegevoegd.

De Nederlandse limietwaarde voor blootstelling aan zuivere Butaan is uitgedrukt in een MAC waarde: 600 ppm (1430mg/m3).

De Nederlandse limietwaarde voor blootstelling aan aardgas of methaan, uitgedrukt in een MAC waarde, is nooit vastgelegd !!

De vragen die men zich dient te stellen:
1/ Waarom is de MAC waarde van aardgas nog nooit vastgesteld.
2/ Wat gebeurt er tijdens de verbranding van aardgas.
3/ Waarom verstrekt uw aardgasleverancier deze informatie niet .
4/ Kent u de juiste samenstelling van het aan u geleverde aardgas
5/ Hoeveel radioactiviteit bevat het aan u geleverde aardgas.

Een lezer van Fonteine.com

Reakties kun je mailen naar: ugamedia@wirehub.nl


Video - 'Kentucky Fried Cruelty' with Pamela Anderson


Biobrandstoffen werkelijk formidabel, maar voor wie ?

BiblioEcolo - De honger, de auto, het graan en wij : over…biobrandstoffen door Fabrice Nicolino. Een nieuw uit te komen boek op 3 oktober a.s.

http://fabrice-nicolino.com/biocarburants/index.php

In de gehele wereld schieten fabrieken en raffinaderijen als paddestoelen na de regen uit de grond. Het graan, het koolzaad en de zonnebloem bij ons, de palmolieplant, de suikerbiet, de soja of de maÔs in de landen van het Zuiden, dienen ervoor om petroleum te vervangen. Fabuleuze plantaardigen , sinds het begin van de landbouw geteeld om de mens te voeden, vullen vandaag de dag de tanks van onze auto's en de vrachtwagens.

Fabrice Nicolino heeft besloten een pamflet te schrijven om een vuistslag uit te delen aan diegenen die denken dat deze verandering een Goed Nieuws Bericht is, maar ook aan de naÔeven die denken dat "het officieel gevoerde dialoog" over deze nieuwe brandstoffen, gepresenteerd als "ecologisch" geweldig is. De realiteit ligt anders.

De lobby van de (Franse) industriŽle landbouw, actief ondersteund door de Staat tracht sinds de Europese Hervormingen in 1992 nieuwe middelen te vinden voor massaproductie. De boom van de biobrandstoffen lanceert ook de negatieve kanten van vetten en pesticiden en binnenkort vernietigd zij ook de reservoirs van de opgelegde biodiversiteiten.

Elders in de wereld is het nog erger. Van IndonesiŽ tot BraziliŽ, passerende door Cameroen, worden zeldzame, tropische bossen verwoest om plaats te maken voor deze nieuwe culturen. De "onbeschofte" vraag uit het Noorden, die graag in de auto wil blijven rijden, ongeacht wat het kost, zorgt ervoor dat de basisprijs van bepaalde producten exploseert: in een wereld met bijna 1 miljard mensen die continu honger lijden, geeft de industrie dus de voorkeur aan de auto. Daarbij komt ook nog eens dat de biobrandstoffen 0.0% ecologisch zijn. Talrijke studies tonen aan dat zij bijdragen en steeds meer zullen bijdragen aan het klimaatprobleem.

Dit boek onthult de totale mystiek omtrent de biobrandstoffen. En beschrijft de profiteurs ; een groter aantal dan men denkt. Want…achter de individuele auto ……zijn wij allen te vinden….die er in rijden.
In de boekhandel vanaf 3 oktober. De weblog van Fabrice Nicolino op onderstaande link:

http://fabrice-nicolino.com/biocarburants/index.php

Via www.agirpourlenvironnement.org

xxx


Video - Animal Rights Conference 2007 - Howard Lyman


Wetenschappers waarschuwen voor gevaren draadloos netwerk

Een twintigtal Amerikaanse wetenschappers heeft in een rapport gewezen op de gezondheidsrisico’s van elektromagnetische velden en hekelt de ongebreidelde groei van draadloze technologieŽn (gsm,
gsm-masten en wifi). Dat schrijft Le Soir woensdag.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF05092007_028

Marjan

 

Serious Public Health Concerns Raised Over Exposure to Electromagnetic Fields (EMF) from Power
Lines and Cell Phones

An international working group of scientists, researchers and public health policy professionals (The BioInitiative Working Group) has released its report on electromagnetic fields (EMF) and health. It raises serious concern about the safety of existing public limits that regulate how much EMF is allowable from
power lines, cell phones, and many other sources of EMF exposure in daily life. Electromagnetic radiation from such sources as electric power lines, interior wiring and grounding of buildings and appliances are linked to increased risks for childhood leukemia and may set the stage for adult cancers later in life.

A report from the BioInitiative Working Group documents the scientific evidence that power line EMF exposure is responsible for hundreds of new cases of childhood leukemia every year in the United States and around the world. The report provides detailed scientific information on health impacts when people are exposed to electromagnetic radiation hundreds or even thousands of times below limits currently established by the Federal Communications Commission (US FCC) and International Commission for Non-Ionizing Radiation Protection in Europe (ICNIRP). The authors reviewed more than 2000 scientific studies and reviews, and concluded that the existing public safety limits are inadequate to protect public health. From a public health policy standpoint, new public safety limits, and limits on further deployment of risky technologies are warranted based on the total weigh of evidence.

The report documents scientific evidence raising worries about childhood leukemia (from power lines and other electrical exposures), brain tumors and acoustic neuromas (from cell and cordless phones) and Alzheimer’s disease. There is evidence that EMF is a risk factor for both childhood and adult cancers. Public health expert and co-editor of the Report Dr. David Carpenter, Director, Institute for Health and the Environment at the University of Albany, New York says “this report stands as a wake-up call that long-term exposure to some kinds of EMF may cause serious health effects. Good public health planning is needed now to prevent cancers and neurological diseases linked to exposure to power lines and other sources of EMF. We need to educate people and our decisionmakers that “business as usual” is unacceptable.”

Health questions about power line EMFs were initially raised by Nancy Wertheimer, a Colorado public health expert and Ed Leeper, an electrical engineer in 1979. Wertheimer noticed that children were twice or three times as likely to have leukemia tended to live in homes in the Denver, CO area close to power lines and transformers. Now, there are dozens of studies confirming the link, but public health response has been slow in coming, and new standards to protect the public are necessary. Brain tumor specialist Dr. Lennart Hardell, MD, PhD and Professor at University Hospital in Orebro, Sweden is a member of the BioInitiative Working Group. His work on cell phones, cordless phones and brain tumors is widely recognized to be pivotal in the debate about the safety of wireless radiofrequency and microwave radiation. “The evidence for risks from prolonged cell phone and cordless phone use is quite strong when you look at people who have used these
devices for 10 years or longer, and when they are used mainly on one side of the head.

Brain tumors normally take a long time to develop, on the order of 15 to 20 years. Use of a cell or cordless phone is linked to brain tumors and acoustic neuromas (tumor of the auditory nerve in the brain) and are showing up after only 10 years (a shorter time period than for most other known carcinogens). “This indicates
we need research on more long-term users to understand the full risks” says Dr. Hardell. Dr. Hardell’s work has been confirmed in other studies on long-term users. A summary estimate of all studies on brain tumors shows overall a 20% increased risk of brain tumor (malignant glioma) with ten years of use. But the risk
increases to 200% (a doubling of risk) for tumors on the same side of the brain as mainly used during cell phone calls.

“Recent studies that do not report increased risk of brain tumors and acoustic neuromas have not looked at heavy users, use over ten years or longer, and do not look at the part of the brain which would reasonably have exposure to produce a tumor.” Wireless technologies that rely on microwave radiation to send emails and voice communication are thousands of times stronger than levels reported to cause some health impacts. Prolonged exposure to radiofrequency and microwave radiation from cell phones, cordless phones, cell towers, WI-FI and other wireless technologies have linked to physical symptoms including headache, fatigue,
sleeplessness, dizziness, changes in brainwave activity, and impairment of concentration and memory. Scientists report that these effects can occur with even very small levels of exposure, if it occurs on a daily basis. Children in particular are vulnerable to harm from environmental exposures of all kinds. Co-editor of the report, Cindy Sage of Sage Associates says “public health and EMF policy experts have now given their opinion of the weight of evidence. The existing FCC and international limits for public and occupational exposure to electromagnetic fields and radiofrequency radiation are not protective of public health.

New biologically-based public and occupational exposure are recommended to address bioeffects and potential adverse health effects of chronic exposure. These effects are now widely reported to occur at exposure levels significantly below most current national and international limits.” Biologically-based exposure standards are needed to prevent disruption of normal body processes. Effects are reported for DNA damage (genotoxicity that is directly linked to integrity of the human genome), cellular communication, cellular metabolism and repair, cancer surveillance within the body; and for protection against cancer and neurological diseases. Also reported are neurological effects including changes in brainwave activity during cell phone
calls, impairment of memory, attention and cognitive function; sleep disorders, cardiac effects; and changes in immune function (allergic and inflammatory responses).

Sage says “the Working Group recommends a biologically-based exposure limit that is protective against extremely-low frequency (power line) and radiofrequency fields which, with chronic exposure, can reasonably be presumed to result in significant impacts to health and well-being”. Contributing author Dr. Martin Blank, Columbia University professor and researcher in bioelectromagnetics says “cells in the body react to EMFs as potentially harmful, just like to other environmental toxins, including heavy metals and toxic chemicals. The DNA in living cells recognizes electromagnetic fields at very low levels of exposure; and produces a biochemical stress response. The scientific evidence tells us that our safety standards are inadequate, and that we must protect ourselves from exposure to EMF due to powerlines, cell phones and the like.” He wrote the section on stress proteins for the BioInitiative Report.

http://bioinitiative.org

 

Deelnemers aan dit rapport:

Carl F. Blackman*, Ph.D.
Founder, Former President and
Full Member of the Bioelectromagnetics Society Raleigh, NC USA

* opinions expressed are not necessarily those of his employer, the US Environmental Protection Agency

Martin Blank, PhD Associate Professor
Former President and Full Member of Bioelectromagnetics Society
Dept. of Physiology. College of Physicians and Surgeons
Columbia University
New York, NY USA

Prof. Michael Kundi, PhD
Full Member of the Bioelectromagnetics Society
Institute of Environmental Health, Medical University of Vienna
Vienna, Austria

Cindy Sage, MA, Owner
Full Member. Bioelectromagnetics Society
Sage Associates
Santa Barbara, CA USA

David O. Carpenter, MD
Director, Institute for Health and the Environment
University at Albany East Campus
Rensselaer, NY USA

Zoreh Davanipour. DVM, PhD
Friends Research Institute
Los Angeles, CA USA

David Gee, Program Chair
Coordinator Emerging Issues and Scientific Liaison
Strategic Knowledge and Innovation
European Environmental Agency
Copenhagen, Denmark

Lennart Hardell, MD, PhD, Prof.
Department of Oncology
University Hospital
Orebro, Sweden

Olle Johansson, PhD, Associate Professor
The Experimental Dermatology Unit.
Department of Neuroscience
Karolinska Institute
Stockholm, Sweden

Henry Lai, PhD
Department of Bioengineering
University of Washington
Seattle, Washington USA

Kjell Hansson Mild, PhD, Prof.
Former President and Full Member of Bioelectromagnetics Society
Board Member, European Bioelectromagnetics Society (EBEA)
Umea University, Department of Radiation Physics
UmeŚ, Sweden

Amy Sage, Research Associate
Sage Associates
Santa Barbara, CA USA

Eugene L. Sobel, PhD
Friends Research Institute
Los Angeles, CA USA

Zhengping Xu, PhD
Guangdi Chen, PhD
Bioelectromagnetics Laboratory,
Zhejiang University School of Medicine
Hangzhou . People's Republic of China

James B. Burch, PhD
Arnold School of Public Health
University of South Carolina
Columbia, SC USA

Nancy Evans, BS
Health Science Consultant
San Francisco, CA USA

Stanton Glanz, PhD
University of California, San Francisco
Center for Tobacco Control Research and Education
Cardiovascular Research Institute, Institute for Health Policy Studies
San Francisco, CA USA

Denis Henshaw, PhD
Professor of Physics
Human Radiation Effects Group
Wills Physics Laboratory
Bristol University, Bristol, UK

Samuel Milham, MD
Washington State Department of Health (retired)
Olympia, Washington

Louis Slesin, PhD
Microwave News
New York, NY USA

Het volledige rapport staat op:
http://bioinitiative.org/report/index.htm


Video - Guess This Meat: The CRAZY Truth About the Meat We Eat!


Vitamine D !

Het beschermingseffect tegen bepaalde kankers: steeds meer experts zijn unaniem. Een uitgebreid Franstalig dossier: o.a. het voorkomen van osteoporose.

http://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements
/Fiche.aspx?doc=vitamine_d_ps&xtor=EPR-2

xxx


Video - Pesticides In Foods Affect Male Fertility


27 miljoen weblogs wereldwijd !

De traditionele journalistiek staat op z'n kop. Een weblogster met 20.000 bezoekers per maand staat in de Top 5. De TE gesettelde organisaties, de Te grote bedrijven en de Te gevestigde media hebben te maken met een nieuwe macht: een nieuwe mening. Zij lopen TE vaak achter de al lang bekende feiten aan. Een parallel universum is ontstaan. Bedrijven die onjuiste informatie verstrekken kunnen door het ontstane parallelle universum kapotgaan. Politici worden getackeld en moeten wel aftreden om geloofwaardigheid te houden. Informatie verspreid zich razendsnel. Alles wat nog traditioneel functioneert krijgt het steeds moeilijker en loopt de kans steeds ongeloofwaardiger gevonden te worden.

Conclusie: de wereld is transparant; men dient zich te verantwoorden naar de mensen.

Bron: TV Canada; Le Point, maandag 17 september 2007

xxx

….dus fonteine.com op No. 1 wereldwijd, gezien het aantal lezers per maand ?


Video - The Dangers of Buying Roses

Zie ook
http://www.fonteine.com/rozen_pesticides.html


Pesticiden op de Antillen : een ernstige situatie.

De minister van Landbouw, Michel BARNIER, erkent dat Martinique en Guadaloupe letterlijk zijn vergiftigd door intensief gebruik van giftige pesticiden. Dit volgens een explosief rapport wat vandaag gepubliceerd wordt. De minister heeft niet geprobeerd zijn ongerustheid inzake de volksgezondheid te verbergen. De gereputeerde oncoloog Professor Dominique Belpomme brengt het rapport over het massieve gebruik van < chlordťcone > op de Antillen. Vergiftiging van de grond en het water; hij verwacht dat dit schandaal nog ergere consequenties heeft dat de besmetting en vergiftiging van het bloed. Hij heeft aan dat de Antillen wereldwijd No. 2 zijn als het gaat om prostaatkanker. En: " Alle zwangere vrouwen zijn besmet met < chlordťcone > en de kinderen ook " .

Frankrijk heeft pas in 1990 deze pesticide verboden op eigen terrein, ook als was in 1972 het gevaar al bekend, maar verbood pas in 1993 het gebruik van het product op de Franse Antillen. Resultaat: op Martinique zijn voor het grootste gedeelte het water, fruit en groenten en sommige vleessoorten vervuild.

Bron : le Figaro.fr met Agence France Presse

Meer lezen over de Pesticiden op de Antillen kunt u via : Het boek : 'Pesticides, rťvťlations sur un scandale franÁais'

http://mdrgf.c.topica.com/maahSDPabBidsciRcYeeafpL0Q/

xxx


Video - Making Delicious, Healthy Salad Dressings


Sociale steun helpt tegen angst en depressie

Karlien Landman-Peeters deed onderzoek bij een grote populatie adolescenten en jongvolwassenen met een hoog risico op op het ontwikkelen van depressie en angststoornissen. Daaruit blijkt dat het risico het hoogst is voor meisjes met twee ouders die in behandeling zijn geweest voor depressie en angststoornissen, de zogeheten aangedane ouders. Een jongen met een aangedane vader heeft geen verhoogd risico. Voor meisjes is een aangedane vader even risicovol als een aangedane moeder. Sociale steun van derden vermindert de kans op depressie.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief30_07/onderzoek/30_01


Video - Colin Campbell Presents: The Science of Plant Based Diets


Boete Unilever in China wegens vervuiling

De Chinese fabriek van de multinational in de provincie Anhui loosde volgens de Chinese media afvalwater waar te veel chemische stoffen in zaten.

http://www.nu.nl/news/1240697/32/Boete_Unilever_in_China_wegens_vervuiling.html


Samenhang tussen depressie en diabetes aangetoond

Er bestaat samenhang tussen depressie en diabetes. Dat blijkt uit onderzoek van UMCG-promovendus Yanhua Lin. Hij onderzocht de rol van BPRP, een eiwit dat de neuronale plasticiteit beÔnvloedt, op het ontstaan van depressie.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief30_07/promotie/30_02


Genetische oorzaak zaadbalkanker blijft onopgehelderd

UMCG-promovendus Martijn Lutke Holzik ging op zoek naar het gen dat verantwoordelijk zou kunnen zijn
voor het optreden van zaadbalkanker. Hij zocht hierbij in de HLA klasse II regio op chromosoom 6, het deel
van het genoom dat in eerder onderzoek werd aangemerkt als mogelijke vindplaats. Hij vond hier echter
geen aanwijzingen voor het bestaan van zo’n gen.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief30_07/promotie/30_03


Europese regelgeving nodig tegen zelfmedicatie met antibiotica

Wereldwijd worden steeds meer mensen resistent tegen antibiotica. Een belangrijke oorzaak is onjuist antibioticagebruik, veelal door zelfmedicatie.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief30_07/promotie/30_04


Mens beÔnvloedbaar voor stereotyperingen

Hilbrand Oldenhuis onderzocht of mensen meegaan met of zich afzetten tegen stereotypen die een andere groep over hun eigen groep hanteert en welke factoren daarbij van belang zijn. Wanneer zijn mensen geneigd om mee te gaan met bepaalde stereotype beelden en wanneer zijn ze geneigd om zich daarvan af te zetten?

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief30_07/promotie/30_05


Regulering van de Vlaamse cannabismarkt?

De regulering van de cannabismarkt in Vlaanderen is de meest aangewezen beleidsstrategie om de criminaliteit uit de sector te bannen en de kwaliteit van cannabis te bevorderen. Dat besluiten de UGent-wetenschappers Tom Decorte en Pascal Tuteleers in hun vandaag verschenen boek ˜Cannabisteelt in Vlaanderen. Patronen en motieven van 748 telers.™ Leuven: Acco. Het boek ˜Cannabisteelt in Vlaanderen™ is het resultaat van een studie van het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek van de UGent tussen 2005 en 2007 en biedt een accuraat beeld van het profiel, de kweekpatronen en de motieven
van meer dan 700 cannabiskwekers in Vlaanderen.

Vlaamse cannabismarkt: vooral kleinschalige thuisteelt

Uit de studie blijkt dat de kleinschalige thuisteelt van cannabis een niet te onderschatten aandeel vormt in de markt. De beeldvorming in de media, waar inheemse cannabisteelt doorgaans geassocieerd wordt met professionele en crimineel georganiseerde “vaak Nederlandse- telers, is selectief en gekleurd en vormt geen representatief beeld van de werkelijke aard van de cannabisteelt in Vlaanderen. Naast commerciŽle telers zijn vermoedelijk ook een zeer groot aantal kleinschalige (hobby)telers actief, die helemaal niet op winst uit zijn, maar kweken om in hun eigen gebruik en dat van hun omgeving te voorzien. Puur pragmatische redenen spelen bij hen veel meer een rol: ze willen goedkopere weed voor eigen gebruik, ze zijn nieuwsgierig en willen zien of het echt zo makkelijk is, en putten plezier uit het kweken op zich. Een aantal telers begint zťlf te kweken uit onvrede met de slechte kwaliteit (tť sterk, te chemisch,¶) van de weed in Nederlandse coffeeshops, om het illegale circuit te vermijden en het risico op betrapping bij grens- en politiecontroles te reduceren. Sommige mensen telen cannabis om medicinale redenen (als pijnstiller), omdat medicinale cannabis op doktersvoorschrift ťn de cannabis uit Nederlandse
coffeeshops te duur zijn. De kleinschalige thuisteelt is volgens de auteurs overigens ook een belangrijk fenomeen omwille van een aantal kenmerken van deze cannabisproducenten. Immers, ook de niet-commerciŽle telers beschikken over veel knowhow, en schakelen in hun kwekerscarriŽre vaak op meer verfijnde en efficiŽnte teelttechnieken over. De kennis van teelttechnieken is niet langer het monopolie van een kleine kring van grootschalige (en criminele) producenten. Ook buitenteelt blijft een belangrijk segment van de markt uitmaken.

http://www.ugent.be/nl/nieuwsagenda/persberichten/pb5586.htm


Verpleging: veiligheid van patiŽnt is in geding

Ongeveer een kwart van de verpleegkundigen en verzorgenden vindt dat er te weinig personeel (29 procent) en/of onvoldoende gekwalificeerd personeel (23 procent) is om de veiligheid van hun cliŽnten te waarborgen. Verpleegkundigen en verzorgenden zijn in 2007 negatiever over het cliŽntveiligheidsbeleid dan in 2004. Verder vinden zij het in 2007 vaker te druk, slaan vaak pauzes over en zijn minder tevreden over de werkdruk. Dit blijkt uit de monitorpeiling van het Panel Verpleegkundigen en Verzorgenden, uitgevoerd door NIVEL, LEVV en V&VN.   Verpleegkundigen en verzorgenden zijn verder relatief tevreden en betrokken bij de organisatie waar zij werken, zo blijkt uit de monitorpeiling. Zij noemen drie factoren die het beroep aantrekkelijker kunnen maken:

  • meer waardering vanuit de organisatie (directie) (69 procent)
  • verlaging van de werkdruk (59 procent).
  • meer bij- en nascholingsmogelijkheden (57 procent)

< Het rapport is hier te downloaden >

Zie verder ook

PatiŽntveiligheid
http://www.levv.nl/thema/page.php?id=2252007 archief

Sept

 

Ga naar het hoofdmenu

 Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats