weblog voeding, gezondheid en milieu


gezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 

 


 

18 okt


Kans op kanker verdriedubbelt in de buurt van hoogspanningsmasten

Deze studie is in Nederland totaal niet onder de aandacht geweest maar Alie Kiewiet die in AustraliŽ woont tipte mij erover. Leven binnen een straal van 300 meter van zo'n mast verdrievoudigt de kans op kanker, schokkende resultaten naar buiten gebracht door de universiteit van Tasmania in AustraliŽ.

Study finds possible link between cancer and power lines

It is something that has been debated for years; whether living next to high-voltage power lines can lead to cancer. Now an Australian study returns what could be the best evidence yet that it can. Scientists from the University of Tasmania looked at more than 850 patients with cancer. "They discovered that people who lived within 300 metres of a powerline had a three-fold increase in their risk," he said.

http://www.abc.net.au/news/stories/2007/08/23/2013552.htm
http://www.sciencedaily.com/upi/index.php?feed=Science&article=ml

Alie Kiewiet-Brouwer

Meer info:
http://www.fonteine.com/hoogspanningsmasten_kanker.html


Video - Out of Balance - Trailer


Hoogspanningsmasten Nee !

Wij zijn een groep bewoners uit Pijnacker en Berkel & Rodenrijs die zich behoorlijk zorgen maken over de voorgenomen plannen van elektriciteitsbeheerder Tennet om hoogspanningsmasten te plaatsen langs de woongebieden Delfgauw, Oude Leede, Pijnacker en Berkel en Rodenrijs.

http://www.hoogspanningsmastennee.nl/


Cruciale stemming in het Europarlement !

Volgende week woensdag 24 oktober stemt het Europees parlement over een grondige herziening van de wetgeving voor gevaarlijke bestrijdingsmiddelen. Vertegenwoordigers van de bestrijdingsmiddelenindustrie voeren een agressieve lobby om de wetgeving zo zwak mogelijk te houden. Jij kan hier invloed op uitoefenen! Roep de Nederlandse EuroparlementariŽrs op om te stemmen voor een verbod op de gevaarlijkste bestrijdingsmiddelen en een betere bescherming van baby's en kinderen. Genoeg van giftige bestrijdingsmiddelen? ...laat je stem horen in Brussel!

Stuur een e-mail naar jouw vertegenwoordigers in het Europees Parlement op:

http://www.pesticidewatch.eu/take-action/
http://www.milieudefensie.nl

Marjan


Video - Brain Cancer Zapper

Using electrical energy to zap cancer cells may sound like a strange idea. But clinical trials at twelve major hospitals around the country are now testing it against the deadliest form of brain cancer. Neuro-oncologist Herb Engelhard explains it's based on a new finding that cells are most vulnerable to electromagnetic fields when they're dividing. In the pilot study in Europe, researchers led by Yoram Palti of the Technion-Israel Institute of Technology tested their prototype device in ten patients with recurrent GBM. Palti, who invented the device, has formed a company called NovoCure that's funding the research.
The Phase III trial, which is still recruiting patients, is a randomized controlled study.

http://www.glioblastoma.it/


Meer buitenschoolse opvang is kans voor betere voeding scholieren

Seminar "Scholierenvoeding, naar lekker en gezond!''

Nu basisscholen sinds augustus kinderen vůůr, tijdens en na school, het hele jaar moeten opvangen en het aantal eetmomenten op en rond school hierdoor flink toeneemt, moeten we kinderen lekkere en gezonde voeding aanbieden in plaats van eten uit de trommel of uit de automaat. Hoe we dat kunnen aanpakken is het onderwerp van het seminar "Scholierenvoeding, naar lekker en gezond" dat het Innovatiecentrum Gezonde Voeding (ICGV) op 28 november 2007 in Venlo organiseert, in samenwerking met de Industriebank LIOF, Syntens, LLTB en de Agro Food Community.

Goede voeding is essentieel voor het welzijn en de prestaties van kinderen, maar dat is nog te weinig een leidraad bij wat scholieren overwegend eten. Gevolg is dat kinderen steeds meer te maken krijgen met obesitas, diabetes en concentratieproblemen.

"Als voedingsproducenten, retailers, scholen en voorlichters de handen ineenslaan zijn er legio kansen om nieuwe, lekkere en gezonde producten te ontwikkelen voor schoolkantines en supermarkten," aldus ir. Gerard Klein Essink, kwartiermaker van het ICGV in Horst. Tijdens het ICGV-seminar "Scholierenvoeding, naar lekker en gezond" illustreren deskundigen de kansen voor ondernemers, basis- en middelbare scholen en retailers. De sprekers inspireren tot innovatieve ideeŽn en actie. En er is ruimschoots gelegenheid om contact te leggen met bedrijven, scholen en voedingsdeskundigen om samen iets op te zetten.

"Rauwers en douwers" versus "schouwers en bouwers"

Het programma biedt een keur van experts die trends signaleren, wetenschappelijke resultaten presenteren, prangende vragen beantwoorden en prachtkansen illustreren. Daarnaast zijn er themasessies met toegesneden presentaties en discussies naar aanleiding van gegeven stellingen. Eťn van de sprekers, Peter Vereijken (STRIP Nederland), illustreert dat de markt voor scholierenvoeding zich stormachtig ontwikkelt. Nu gaat 15% van de basisscholieren naar de buitenschoolse opvang. Dit aantal groeit naar 35% tot 50% in 2015. De omzet van de Nederlandse kinderopvang groeit van nu € 2,5 miljard naar € 3,5 miljard in 2012. Sinds augustus moeten kinderen in de opvang ook kunnen eten. Daardoor neemt de behoefte aan lekkere gezonde scholierenvoeding extra sterk toe.

Stefanie Jansen (IPM KidWise) wijst op verschillende voedingsbehoeften van verschillende typen kinderen: `rauwers en douwers' (actief) versus `schouwers en bouwers' (rustig). Ook illustreert ze dat met de leeftijd de smaak verandert. Zo willen achtjarigen hun leeftijdgenoten graag imponeren met wat zij durven te eten, bijvoorbeeld iets wat niet zoet is. Dit feit maakt kinderen toegankelijker voor gezonde, maar wel minder zoete voeding. Dat is een kans.

Caroline van den Bemt (Happiefood) presenteert een feestelijke projectweek, waarin kinderen weer goed ťn lekker alledaags eten leren waarderen. Cecile-Marie Boots van het ICGV presenteert resultaten van een kennisinventarisatie over voedsel en ADHD. Uit onderzoek blijkt dat bij zo'n 60% van de kinderen met ADHD de oorzaak gezocht moet worden in een meervoudige voedselallergie. Daarbij kan het drukke gedrag ook ontstaan door voedsel dat bekend staat als gezond. Hoewel kleurstoffen niet de veroorzakers van ADHD zijn, is saillant dat alle kinderen, dus ook die geen ADHD hebben, hyperactief worden als ze evenveel kleurstoffen binnenkrijgen als in honderd gram snoep zit.

Woensdag 28 november 2007 van 9.30 - 17 uur
ICGV-Seminar "Scholierenvoeding; naar lekker en gezond!
Plaats: FloraHolland, Venrayseweg 14, 5902 RE Venlo.
Aanmelden en route: www.icgv.nl/seminars/scholierenvoeding


Video - HPV controversial vaccine UNSAFE lack of research


Toen ik water ben gaan drinken....

Ik voel mij geroepen om hier iets te schrijven omdat ik een enorme verandering heb waargenomen sinds ik meer water ben gaan drinken. Vorig jaar augustus ging ik naar een natuurdokter omdat ik regelmatig keelontsteking had en mij in het algemeen slap en futloos voelde. Naast dat ik medicijnen voor mijn keel kreeg wees zij mij op het belang van genoeg water drinken. Ze legde uit dat het heel ongezond is om zo weinig te drinken als ik deed. Ik sta voor de klas, en er waren regelmatig dagen dat ik mij rond 15.30 uur realiseerde dat ik de hele dag slechts 2 koppen koffie had gedronken. En het aller vreemdste was eigenlijk dat ik nooit DORST had! Mijn lichaam vroeg ook niet om vocht/water.

De natuurdokter vertelde me dat juist als je te weinig drinkt je geen dorst ervaart, omdat je lichaam al het vocht dat er is vasthoudt. Ik had vaak hoofdpijn, ik slikte zo'n 50 ibuprofen tabletten in de drie maanden. Dat is meer dan 1 in de 2 dagen. Gelukkig heb ik nooit last van mijn maag gehad...Mijn grootste weerstand om meer water te gaan drinken was: "Dan moet ik zo vaak naar het toilet en dat is zo lastig" Nu ik het opschrijf schaam ik mij hier bijna voor, dat ik zoiets triviaals als 'geen zin om naar het toilet te gaan' boven mijn gezondheid stelde. Ik wou geen mens zijn zoals ik bedoeld ben te zijn.

Gelukkig heb ik het advies om twee en een halve liter water per dag te gaan drinken wel kunnen aanmenen (per 25kg lichaamsgewicht 1 liter water of kruidenthee). Ik voel mij nu in het algemeen veel beter dan
voorheen. Fitter. Na een paar maanden realiseerde ik mij ineens dat ik nog niet ťťn ibuprofennetje had ingenomen! Ik heb gewoon bijna nooit meer hoofdpijn. Ik heb ook gemerkt dat het drinken van genoeg water een effect heeft op mijn eetlust; mijn behoefte aan goede voeding is groter, en de fut om dat klaar te maken heb ik ook meer. Daarnaast kun je ook beter proeven, hoe lekker een vrucht kan smaken maar ook hoe zoet en chemisch een koek of gebakje soms kan zijn. Ik mijn bewustwordingsproces hierover heeft de zin van dr. F. Batmanghelidj steeds door mijn hoofd gespeeld: "Mevrouw u bent niet ziek, u heeft DORST!" Ik wens iedereen toe dat hij/zij zich bewust wordt van het belang van water drinken, en dan ook in actie komt. Een Indiaase wijsheid:

Beter dan
de onwetenden zijn zij die boeken lezen;
beter dan deze zijn zij
die het gelezene onthouden;
nog beter zijn zij die het begrijpen;
de allerbeste zijn zij die aan het werk gaan.

Succes!
Anna


Afval = voedsel

Het is mogelijk de spiraal van uitputting van natuurlijke voorraden, van verspilling en van vervuiling te doorbreken. Het antwoord is Cradle to Cradle, van wieg tot wieg, de revolutionaire filosofie van Braungart en McDonough. Zij bepleiten volledig nieuwe uitgangspunten voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten op basis van veilige en volledig herbruikbare grondstoffen. Zo kan afval voedsel worden in een oneindige kringloop. Met dit grondbeginsel als uitgangspunt leggen McDonough en Braungart uit hoe producten van meet af aan kunnen worden ontworpen om na hun bruikbare leven weer als ‘voedsel’ te dienen voor nieuwe producten. Het Cradle to Cradle-ontwerpconcept gaat uit van veilige en schone grondstoffen. C2C-producten moeten, wanneer ze eenmaal worden afgedankt, volledig uit elkaar te halen zijn, zodat de elementen kunnen worden teruggegeven aan biologische of technische kringlopen.

http://www.duurzaamheid.nl/c2c/


Minder doden door milder klimaat

Dit jaar zullen naar verwachting opnieuw minder mensen overlijden dan in het voorgaande jaar. Mede door het uitblijven van extreem hoge temperaturen was vooral in de zomer de sterfte lager dan vorig jaar. De daling van het aantal sterfgevallen, die in 2002 inzette, is opmerkelijk omdat het aantal ouderen toeneemt.

http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking/publicaties/artikelen/archief/2007/2007-2296-wm.htm

 

 

 


17 okt


We hebben teveel politie op straat !

Waarom ? Ik woon in een gehucht met 6000 inwoners waar er 1 uur per dag een politiepost open is vanwege bezuinigingen. Zelfs dit ene uurtje zal binnenkort vervallen en worden we blijkbaar een vrijstaat zonder politie.

Maar nu komt het, blijkbaar is er wel mankracht om met 4 politieagenten (!!) een lasergun controle te houden en ouders die hun kinderen op gaan halen te bekeuren. Nee, ik heb zelf geen bekeuring gehad maar wil even laten zien dat de politie wel tijd heeft voor het verder uitmelken van een gewillige melkkoe maar voor de burger geen tijd heeft en ook niet bereikbaar wil zijn.

Bij overlast, vechtpartijen etc duurt het gemiddeld 30-45 minuten voordat er iemand arriveert, dus altijd te laat....Als er 4 man nodig is voor een controle in dorp met 6000 inwoners dan is er echt iets mis.....

En ga niet lullen over veiligheid, doe dan de controles op wegen die langs de scholen lopen en waar drukke kinderen de weg over kunnen steken !!!

Ron


MS en roken - wie gelooft u ?

 

Bericht 1: USA > Cigarette smoking may accelerate disability in those with MS

Persons with multiple sclerosis who smoke risk increasing the amount of brain tissue shrinkage, a consequence of MS, and the subsequent severity of their disease, new research conducted at the Buffalo Neuroimaging Analysis Center (BNAC) at the University at Buffalo has shown.

http://www.buffalo.edu/news/8885

 

Bericht 2 : Nederland > Geen verband tussen roken en ziektebeloop MS

Over de oorzaak van Multiple Sclerose (MS) en de redenen waarom de ziekte bij de een snel en bij de ander traag verloopt, is nog weinig bekend. Uit onderzoek uitgevoerd door de afdeling Neurologie van het UMCG en ondersteund door MS Anders blijkt dat het roken van sigaretten geen invloed heeft op het ziektebeloop van MS. De resultaten van het onderzoek werden onlangs gepubliceerd in het gerenommeerde Amerikaanse wetenschappelijk tijdschrift Neurology.

http://www.umcg.nl/azg/nl/nieuws/persberichten/134447

Snapt u het nog ?

Ron


Video - How to massage the Hands


De Belgian Pain Society roept op tot aandacht voor pijn bij vrouwen

Vandaag werd door de International Association for the Study of Pain (IASP) het startsein gegeven voor de campagne “Real women, real pain”. Ook werd het jaar 2008 uitgeroepen als “Global Year Against Pain in Women”. Deze campagne wil de aandacht vestigen op de belangrijke impact van chronische pijn op de levenskwaliteit van vrouwen en de nood aan meer doelmatige behandeling. Het gebrek aan aandacht voor de problematiek van pijn bij vrouwen, geslachtsverschillen in pijnprocessen en pijnbehandeling zorgt ervoor dat miljoenen vrouwen wereldwijd pijn lijden. Ook de Belgian Pain Society (BPS), de nationale afdeling van de IASP, wil tijdens de volgende 12 maanden deze problematiek onder de aandacht brengen.

Meer chronische pijn bij vrouwen
Onderzoek heeft aangetoond dat bij vrouwen chronische pijnklachten vaker optreden, heviger zijn en langer duren dan bij mannen. Heel wat pijnlijke aandoeningen worden frequenter vatgesteld bij vrouwen dan bij mannen. Enkele voorbeelden: fibromyalgie, geÔrriteerd darmsyndroom, migraine, bekkenpijn en artrose. “Ook in de Belgische pijncentra vormen vrouwelijke patiŽnten met chronische pijn de meerderheid.” zegt dr. Bart Morlion, voorzitter van de Belgian Pain Society en hoofd van het pijncentrum van UZ Leuven. Bovendien verschilt de pijnervaring en -beleving tussen vrouwen en mannen. De redenen hiervoor zijn nog niet volledig opgehelderd, maar onderzoek toont belangrijke verschillen aan op genetisch, hormonaal en farmacologisch vlak. Ook psychosociale en culturele invloeden blijken een rol te spelen.

Discriminatie in de gezondheidszorg
Bepaalde pijnlijke aandoeningen die vooral vrouwen treffen krijgen niet de volle aandacht die ze verdienen. Historisch gezien heeft het medisch onderzoek zich vooral gericht op mannelijke populaties en aandoeningen die vooral mannen treffen. Een gevolg van deze mangerichte research is dat vrouwen nog altijd behandeld worden op basis van bevindingen uit onderzoeken waarin ze nauwelijks vertegenwoordigd waren. Vooral het optreden van pijnlijke klachten in het hele lichaam worden vaak afgedaan als “psychologische pijn” en dit terwijl recent onderzoek net aantoont dat heel wat biologische processen, waaronder hormonen, hierin een werkelijke en belangrijke rol spelen.

Overgaan tot actie
Begin juni 2008 organiseert de BPS een internationale studiedag over de problematiek van pijn bij vrouwen. “We roepen ook alle beleidsverantwoordelijken op meer aandacht te besteden aan de structurele verbetering van de aanpak van en het onderzoek naar chronische pijn waar vooral vrouwen onder lijden” aldus dr. Bart Morlion.

Voor meer wetenschappelijke informatie:

http://www.iasp-pain.org


Eerlijke producten Return to Sender te koop bij HEMA

Stichting van Katja Schuurman investeert winst in educatieve projecten - Eerlijke producten Return to Sender te koop bij HEMA

Stichting Return to Sender gaat producten uit landen als Senegal, Cambodja en India verkopen bij HEMA; de winst wordt geÔnvesteerd in educatieve projecten en het verbeteren van de economische omstandigheden van lokale producenten. Dat maakte Return to Sender vandaag bekend bij een perspresentatie in Amsterdam. Met deze stichting wil Katja Schuurman steun bieden aan mensen die leven onder moeilijke omstandigheden in landen die weinig aandacht krijgen. De producten zijn vanaf 29 oktober te koop bij HEMA. Samen met omroep LLiNK maakte Katja een televisieserie over haar reis naar deze landen en haar zoektocht naar producten.

Katja Schuurman reisde voor Return to Sender naar acht verschillende landen, waaronder Sri Lanka, MongoliŽ en BraziliŽ, om op zoek te gaan naar bijzondere producten. Met Return to Sender wil ze informatie geven over deze landen en de soms moeilijke lokale omstandigheden waarin mensen met veel creativiteit overleven. Door de producten die deze mensen maken toegang te geven tot de Nederlandse markt, hoopt zij dat de makers de erkenning krijgen die ze verdienen. De winst van de verkoop bij HEMA gaat naar educatieve projecten in de directe regio en het verbeteren van de economische omstandigheden van lokale producenten. Katja: "Het is onvoorstelbaar wat mensen onder moeilijke omstandigheden weten te realiseren. Ik ben er trots op dat we die mooie producten vanaf 29 oktober hier in Nederland in de winkel hebben liggen. Dankzij Return to Sender heeft iedereen in Nederland de mogelijkheid om eerlijke producten te kopen en tevens bij te dragen aan educatieve projecten in de landen van herkomst."

Return to Sender producten
De collectie van Return to Sender bestaat vooralsnog uit negen verschillende artikelen: bedlinnen met haakwerk uit China, geborduurde sjaals uit India, schoudertassen en etuis van rijstzakken uit Cambodja, manden uit Senegal, een kinderkrukje en puzzel uit Sri Lanka, kersthangers en handpoppen uit BraziliŽ. De producten zijn te herkennen aan een speciaal Return to Sender label.

LLiNK televisie serie
Katja maakte van haar reizen en haar zoektocht naar bijzondere producten een acht-delige televisieserie. Daarin wordt een beeld gegeven van de producenten en het land waar de producten vandaan komen. De eerste aflevering is zaterdag 27 oktober te zien bij omroep LLiNK op Nederland 3 om 21.45 uur.

Stichting Return to Sender
Stichting Return to Sender is een initiatief van Katja Schuurman. De stichting wordt operationeel en inhoudelijk ondersteund door Founding fathers: HEMA, Achmea en Butterfly Works.

http://www.returntosender.nl


Video - Scapulohumeral Reflex of Shimizu


Bereikbaarheid huisartsen

Vandaag starten de NPCF en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een landelijk onderzoek naar de telefonische bereikbaarheid van huisartspraktijken. Deze blijkt niet overal even goed te zijn. De NPCF hecht groot belang aan een optimaal functionerende eerstelijnszorg en wil daarom weten hoe het gesteld is met die bereikbaarheid.

http://www.npcf.nl/?id=2873


Ebolateam in DR Congo verder uitgebreid

Het ebola-team van Artsen zonder Grenzen in de Democratische Republiek Congo (DRC) heeft inmiddels 38 patiŽnten behandeld. Vijftien van hen zijn overleden door de uitbraak. Ebola is zeer besmettelijk en dodelijk. Er zijn geen medicijnen tegen de ziekte. Vooral kinderen en ouderen worden getroffen door ebola. De enige ‘behandeling’ van de ziekte is het isoleren van de patiŽnten om besmetting van anderen te voorkomen. Het team behandelt de symptomen om de ziekte dragelijker te maken, dient antibiotica toe en voorkomt met infusen dat de mensen uitgedroogd raken. Een klein deel van de geÔnfecteerden kan zo de ziekte overleven.

Artsen zonder Grenzen heeft nu negentien internationale medewerkers in het getroffen gebied in de provincie West Kasai. Samen met een groot aantal Congolese staf en medewerkers van het Congolese ministerie van Volksgezondheid bestrijden ze de ziekte. Naast de speciale ebolakliniek in de plaats Kampungu heeft Artsen zonder Grenzen nu ook een isolatiecentrum met vier bedden voor ebolapatiŽnten bij de plaats Luebo, vijftien kilometer ten zuiden van Kampungu. Het medisch personeel daar is getraind in de opvang van ebola-patiŽnten. Naast het isoleren en behandelen van de patiŽnten richt het team zich ook op het opsporen van mensen die in contact zijn geweest met geÔnfecteerden. In diverse dorpen in de regio zijn teams op zoek naar nieuwe gevallen van de ziekte. Verder desinfecteren speciale teams de woningen van mensen die aan ebola zijn overleden of mogelijk ebola hebben. Ook voert Artsen zonder Grenzen medicijnen en beschermende kleding aan voor medische staf en traditionele vroedvrouwen voor zo’n tien medische posten in de regio.

Iedere familie die (mogelijk) getroffen is door ebola krijgt een pakket hulpgoederen, met onder meer voedsel, zeep en kleding.

http://www.artsenzondergrenzen.nl/index.php?pid=65&article=585


Video - Human Weapon Karate Documentary


Het enige echte psoriasis dieet

Wat kan je niet meer eten:

-noten (pindakaas, mueslireep)
-pepers en paprikapoeder, Kerriepoeder/saus
-(riet)suiker
-varkensvlees, rundvlees
-nachtschades: tomaten,aubergine,paprika,aardappels,pepers, tabak(roken)
-schaaldieren:kreeft,garnaal,krab,oesters,inktvis
-vette melkproducten/jus
-koffie
-pizza
-aardbeien
-Witbrood, witmeel, witte rijst
-Alcohol
-Azijn
-Margarines (alle geharde vetten)
-Palmolie
-Kokos kokosbrood, kokosolie
-Gerookt, ingemaakt(pickled) of gefrituurd eten

Wat mag je wel eten:
-Volkorenbrood, -cracker of –koekjes en zilvervlies rijst
-amandelen
-jonge kaas,roomboter (met mate)
-olijfolijfolie
-fruit(behalve aardbeien)
-groente(behalve nachtschades)
-kipfilet, fazant
-kruiden en zwarte peper
-vis (behalve de schaaldieren)
-zoetstoffen b.v. aspartaam
-lamsvlees mager (max. 2 keer per week)
-eieren (max. 2 tot 4 per week)
-wijn (af en toe)
-thee (saffron, groene of rooibos)
-karnemelk, magere yoghurt (eentje met weinig vet)
-soja
-appelazijn

80% van de dagelijks voedsel moet bestaan uit groenten en fruit !
20% brood,rijst, vlees en vis !

Volgens Niels heeft dit dieet ook gunstige effecten bij mensen met eczeem klachten.....

Het boek
http://www.amazon.com/gp/product/0962884707/ref=s9_asin_title_1/

De schrijver John O. A. Pagano
http://www.psoriasis-healing.com/

Tip: Niels Zonneveld


Verbeterde Groningse uitvinding: stemprothese voor vrouwen

PatiŽnten bij wie het strottenhoofd is verwijderd, krijgen voor de stemrevalidatie gewoonlijk een shuntventiel. Een nadeel van deze vervangende fistelstem is de lage spreektoonhoogte, met name voor
vrouwen vervelend. UMCG-promovendus Johan Tack ontwikkelde een nieuw stemvormend element.

http://www.rug.nl/corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief34_07/promoties/34_01


Bevriezen urinemonsters beÔnvloedt albuminegehalte

Uit het promotieonderzoek van Jacoline Brinkman blijkt dat het langdurig opslaan van urinemonsters bij -20įC, uiteindelijk een 30%-afname in albumine-concentratie tot gevolg heeft. Wanneer echter de monsters opgeslagen worden bij -80įC kan een verschil in albumine-concentratie voorkomen worden.

http://www.rug.nl/corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief34_07/promoties/34_02


De invloed van geslachtshormonen op genetische veroudering

De invloed van geslachtshormonen op neurodegeneratieve ziektes heeft de laatste jaren veel aandacht gekregen. Sonja Janmaat bestudeerde de relatie tussen genetische achtergrond en hormonale veroudering op Purkinje cellen (PCs) van de kleine hersenen (cerebellum).

http://www.rug.nl/corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief34_07/promoties/34_10


Verhoog je relatie-IQ: vijf sleutels voor een succesvolle relatie

Hoe haal je een ingedutte relatie weer uit het slop? Hoe zorg je ervoor dat meningsverschillen over seks, schoonouders en de slingerende tandpastadop je relatie niet om zeep helpen? Psychologen Pieternel Dijkstra en Dick Barelds schreven het boek 'Verhoog je relatie-IQ'. Gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten geeft dit boek informatie en adviezen op relatiegebied. Het echtpaar Dijkstra en Barelds beschrijven vijf factoren waaraan een relatie moet voldoen om succesvol te zijn:

1) emotionele saamhorigheid;
2) respect;
3) conflicten adequaat oplossen;
4) fijne seks;
5) een positieve identiteit.

In heldere en duidelijke taal krijgt de lezer meer inzicht in zijn/haar relatie. Met hun adviezen sporen de auteurs de lezer aan om de relatie een flinke - wetenschappelijk verantwoorde - oppepper te geven.

De vijf succesfactoren in het boek zijn gebaseerd op het proefschrift van Dick Barelds, 'Personality in Intimate Relationships' uit 2003. Dijkstra promoveerde in 2001 aan de RUG op het proefschrift 'Men, women and their rivals: jealousy from an evolutionary psychological perspective'. Dijkstra en Barelds publiceren sindsdien samen verschillende wetenschappelijke artikelen over partnerrelaties in tijdschriften zoals the Journal of Social and Personal Relationships, the Journal of Clinical Psychology & Psychotherapy, and the Journal of Homosexuality.

Dr. Pieternel Dijkstra is psycholoog en schrijfster. Ze is gespecialiseerd in partnerrelaties en doet daar samen met haar echtgenoot wetenschappelijk onderzoek naar. Naast wetenschappelijke artikelen schrijft zij ook voor bladen zoals de Libelle en Psychologie Magazine. Eerder verschenen van Dijkstra ondermeer 'Omgaan met hechtingsproblemen' en '99% Liefde', dat zij samen schreef met Marleen Janssen.

Dr. Dick Barelds is als universitair docent verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij onderzoek doet naar partnerrelaties en persoonlijkheid.

Titel: Verhoog je relatie-IQ
Auteurs: Pieternel Dijkstra en Dick Barelds
Handelsuitgave: Het Spectrum, Utrecht, ISBN: 978 90 274 5769 4, prijs: ‚‚¨ 14,95
Bestellen: via de uitgever, tel. 030-2650650

www.pieterneldijkstra.nl


Schatten van gezondheidswinst door milieubeleid is mogelijk, maar
onzekerheden blijven

Een gezonde leefomgeving is belangrijk voor de volksgezondheid. In het milieubeleid is
een gezondere bevolking dan ook een van de doelen. Maar welke maatregelen dragen
daaraan bij? Dat is niet eenvoudig vast te stellen, want de effecten kunnen sterk
variŽren. Sommige maatregelen leveren direct resultaat (zoals minder astmaaanvallen),
andere pas op termijn (zoals minder kanker). Vaak is er een combinatie
van korte- en langetermijneffecten. Gelukkig kunnen alle vormen van gezondheidswinst
toch uitgedrukt worden in een cijfer. Maar schatten hoeveel gezondheidswinst er met
een maatregel te boeken valt is niet voldoende. Waar veel onzeker is, bijvoorbeeld
omdat effecten pas ver in de toekomst worden verwacht of onderzoek nog te weinig
houvast biedt, moet dat goed worden aangegeven. Zo wordt schijnzekerheid vermeden.
Dit schrijft de Gezondheidsraad in een advies dat vandaag wordt aangeboden aan de
minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en aan de
minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

In de gezondheidszorg is het al langer gebruikelijk om te berekenen welke
gezondheidswinst te bereiken valt met medische voorzieningen, en dat uit te drukken in
een maat die vergelijken van opties mogelijk maakt. Dat gebeurt dan met de QALY
(quality adjusted life year). In het milieubeleid wordt ook steeds vaker geprobeerd te
schatten hoe de gezondheid van de bevolking er door bepaalde maatregelen op vooruit
zal gaan. Dat gebeurt dan met de DALY (disability adjusted life year). Terwijl in het
medische domein genezen voorop staat, ligt de nadruk in het milieubeleid op
voorkůmen.

Voor vergelijking van de effecten van verschillende milieumaatregelen is de aan de
QALY verwante DALY een geschikte maat. Daarmee valt de hoeveelheid gezonde
levensjaren te schatten die over de hele bevolking kan worden gewonnen. Vervolgens
is het mogelijk de kosten te bepalen die daarvoor gemaakt moeten worden, en
maatregelen ook op dat punt te vergelijken. Dat helpt bij het prioriteren. Een schatting
in DALY’s kan ook inzicht geven in de omvang van een gezondheidsprobleem door
een milieu-invloed.

Voor elke schatting van gezondheidswinst geldt dat de uitkomst deels het resultaat
is van normatieve keuzes. Zo wordt aan directe gezondheidswinst een hogere waarde
toegekend dan aan gezondheidswinst die pas over tien jaar wordt bereikt. Dat
weerspiegelt de voorkeur die mensen in het algemeen hebben voor directe resultaten.
Maar hoe zwaar moet die voorkeur wegen? Daar kan verschillend over gedacht
worden. De keuze op dat punt heeft echter ook gevolgen voor het beleid. Als aan
toekomstige effecten in de schatting een minder groot gewicht wordt toegekend, dan
zullen preventieve maatregelen die pas op termijn gaan werken bijvoorbeeld als relatief
ongunstig uit de bus komen – terwijl ze wel degelijk veel gezondheidswinst op kunnen
leveren.

Een ander voorbehoud is dat de gegevens waarop de schatting gebaseerd is niet
altijd even hard zijn. Zo is een schadelijke milieu-invloed soms alleen aangetoond bij
dieren. Dan kan onduidelijk zijn wat dat onderzoek zegt over het effect bij mensen.
Wanneer de diergegevens toch worden gebruikt om te schatten hoeveel
gezondheidswinst bij mensen te boeken valt met een milieumaatregel, dan is het
belangrijk zo’n onzekerheid te vermelden. Alleen de uitkomst geven, in de vorm van
een cijfer, is dus niet voldoende. Aanvullende informatie, over de onderliggende
gegevens en de mate van zekerheid, is van groot belang.

De publicatie 'Maten voor milieugezondheidseffecten' (nr 2007/21) is te downloaden

www.gr.nl


' Medicijnen' uit de supermarkt: oppassen !

Een aanhoudende trend in levensmiddelenzaken is de ''Functional Food''. Daarbij gaat het om voedingsmiddelen die door toegevoegde bestanddelen de gezondheid zouden verbeteren. Verbruikersbeschermersorganisaties bekijken deze ontwikkeling zeer kritisch omdat sommige van deze producten daadwerkelijk als medicijnen werken. Huisartsen dienen zich dan ook terdege te informeren over deze ''Functional Foods''. Gewaarschuwd wordt o.a. voor de cholesterolverlagers, pro-biotica yoghurt, bonbons met speciale vitaminen, wellness-water.

Aangeraden wordt, wat ook prijszekerder en sowieso zekerder is, een gezonde, uitgebalanceerde voeding te gebruiken met voldoende groenten, fruit, weinig dierlijke producten, liever plantaardige vetten, volkorenbrood en een regelmatige sportieve bezigheid. Dagelijks een flinke wandeling kan al zorgen voor een beter cholesterolniveau.

www.verbraucherzentrale.de
www.nutriinfo.de
www.bfr.bund.de
www.dge.de

ZDF-text 16 oktober 2007

xxx


Gezondheidseconomen UGent analyseren nieuwe depressiebehandeling

Bij patiŽnten die lijden aan resistente depressie kunnen met de nieuwe VNS-techniek, waarbij VNS voor Vagus Nerve Stimulation staat, de ziektekosten voor de patiŽnt en de ziekteverzekering aanzienlijk verminderen. Dat besluit een team gezondheidseconomen van de Universiteit Gent, onder leiding van professor Lieven Annemans. Vagus Nerve Stimulation werd in het verleden met succes toegepast bij bepaalde epilepsiepatiŽnten. Recent onderzoek bracht echter aan het licht dat ook patiŽnten die lijden aan ernstige resistente depressie, baat kunnen hebben bij deze behandeling. Een kosten-batenanalyse door Gentse gezondheidseconomen wees daarenboven uit dat de kosten van deze behandeling voor patiŽnt en ziekteverzekering spectaculair lager zijn dan bij andere depressietherapieŽn.

Depressie

De Wereldgezondheidsorganisatie klasseert depressie bij de meest invaliderende ziektes ter wereld. Naar schatting lijden wereldwijd 340 miljoen mensen aan een vorm van depressie.  De VNS-techniek (˜Nervus Vagus Stimulatie™) als therapie voor resistente depressie werd ontwikkeld door Cyberonics Inc. In 2001 werd de behandelingstechniek goedgekeurd in Europa en Canada, in 2005 volgde de VS.

'Tot dusver echter waren de gezondheidseconomische gevolgen van de VNS-techniek, die noch in BelgiŽ noch in de meeste andere landen door de ziekteverzekering gedekt wordt, nog niet onderzocht' zegt professor Annemans. "In ons onderzoek bestudeerden we een 20-tal ernstige patiŽnten die gemiddeld reeds 4 episodes van depressie, en meer dan 5 mislukte therapieŽn achter de rug hadden. Het onderzoek bracht aan het licht dat deze techniek de patiŽnt heel wat kosten kan besparen. In de 18 maanden na de behandeling werden per patiŽnt 21 minder bezoeken aan een psychiater vastgesteld, evenals 52 minder dagen in een ziekenhuis. De patiŽnten namen ook minder geneesmiddelen. De ziekenhuis- en medicatiekosten daalden op deze manier spectaculair. In 18 maanden tijd kon de ziekteverzekering per patiŽnt dankzij de VNS-techniek meer dan 17.000 euro besparen.


 

 

16 okt


Medische missers - Danazol (Danatrol)

Wilde graag mijn ervaring delen met u. Op 5 december is het 4 jaar geleden dat ik heel erg ziek werd, de huisarts wist het niet,...psychisch was de diagnose, beetje teveel hooi op mijn vork genomen, zei ie?!?! Geloofde er zelf niets van, was vreeslijk ziek. Om een heel lang verhaal kort te maken, na 3 maanden kwam ik erachter dat de medicijnen die ik moest slikken en die ik al 8 jaar slikte maar 6 maanden ingenomen hadden mogen worden!!!!

De huisarts deed zijn excuus, wist het niet, kende het medicijn ook niet zo goed?!?! Bleken anabolen geweest te zijn, ik ben verschrikkelijk geschrokken, de schade die is aangericht is onomkeerbaar, na 4 jaar wordt het wel steeds ietsje beter maar mijn leven voor dat ik ziek werd is over, ik gaf aerobicles, al 17 jaar, ik mag niet meer sporten, ja, een rondje met de hond. De lijst van klachten is eindeloos.

Wat ik probeer te zeggen is; hulde aan deze site en al zijn links, zeer informatief!! Ik geloof stellig in goede en gezonde voeding en de kracht daarvan, deze site is een goede leidraad om er meer over te leren!

Tenslotte, kijk uit voor zeer onwetende huisartsen!

Conny Eckhardt

ps

Het medicin Danazol (Danatrol), mag maar 6 maanden ingenomen worden en in die 6 maanden MOET de
persoon zelfs al 2x gecontroleerd worden!


Free of OGM ? Vote !

Open the link:

http://www.liberidaogm.org/liberi/voto.php

xxx


Antikwak verliest op 2 continenten.....

Recent rulings in Amsterdam, Pennsylvania and the Supreme Court of California are heavy blows to the Quackwatch anti-chiropractic and anti-alternative medicine organizations.

http://www.associatedcontent.com/article/284400/antialternative_quackbusters_have_giant.html


Video - MSG discussion: Power Hour interviews Carol Hoernlein


Landbouworganisaties zetten zich in voor maatschappelijke stages

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), Biologica en LTO Nederland gaan zich inzetten om maatschappelijk stages mogelijk te maken op agrarische bedrijven en bij agrarisch gerelateerde
vrijwilligersorganisaties.

http://www.hortinews.com/news.php?id=12992

xxx


Video - EndGame Trailer - New World Order Film by Alex Jones Trailer


Melk : 1 glas dat gaat, maar drie?..opgepast ! De schade komt eraan?

Sinds meer dan tientallen jaren werden de Zwitsers aangemoedigd melk te drinken, 2 tot 3 glazen per dag. Melk werd alom gepresenteerd als HET gezondheidsdrankje bij uitstek. Maar vandaag de dag adviseren medische studies ons minder melk te drinken. Om welke reden ? ABE deed onderzoek en legt de melkketen bloot.

http://www.tsr.ch/tsr/index.html?siteSect=311201&sid=8297907&cKey=1192007669000

xxx

ps: ook LaNutrition.fr spreekt over deze reportage van ABE:

http://www.lanutrition.fr/Lait-un-verre-Áa-va-trois-bonjour-les-dťg‚ts-a-1883.html


Video - Host Karen Allyn interviews Mary Enig, Ph.D., nutritional biochemist and author of "Eat Fat, Lose Fat".


Kleine trucjes met grote manoeuvres om niet-nuttige medicamenten te verkopen !

Een zaak van Marketing. Het is niet altijd nodig ziek te zijn om een pil te slikken ! Talrijke medicijnen zijn absoluut niet nuttig, sommigen zijn zelfs uitgevonden om ziekten te behandelen die niet bestaan. Een bezoek aan de afdeling ''geweld'' van het CHUV.

http://www.tsr.ch/tsr/index.html?siteSect=313000

uitzending 17 oktober 2007

xxx


De slaven van de katoen en de aangekondigde ecologische catastrofe.

Het katoen is een van de eerste rijkdommen van Centraal-Azie: Uzbekistan, Turkmenistan en Tajikistan produceren 7% van de wereldhandel. Geoogst wordt er van augustus tot november, middels een werkelijk ongelofelijke collectiviteit, in perfecte sovjetstijl: arbeiders, studenten, ambtenaren, allen worden opgeroepen om mee te helpen. Vandaag de dag gaan de winsten niet meer naar Moskou, maar verrijkt een corrupte elite zch die de leiding heeft en zo de monopolie van de markt in handen heeft en de quota bepaalt. Bovenaan de piramide bevinden zich de staatsbedrijven, dezelfde die meststoffen en agrarische machines verkopen, die ook het katoen kopen voor 60 euro per ton (vaste quota per wet vastgelegd) en die deze katoen doorverkoopt aan het buitenland voor 200-300 euro per ton. Onderaan de piramide bevinden zich de werknemers zonder enige rechten, geÔndoctrineerd door de lokale autoriteiten, vaak gedwongen hun huis te verlaten om bij te dragen aan de oogst.

Deze mobilisatie zorgt voor een massale uittocht van jongeren naar de stad of naar Rusland op zoek naar het fortuin (in Kulyab heeft 30% van de mannen de regio verlaten). De landbouwers lukt het niet meer de kosten te betalen en zien zich gedwongen katoen te kweken in plaats van groenten en fruit. Met als consequentie een noodsituatie betreffende een tekort aan voeding en slechte voeding voor de bewoners.
Deze politiek is vernietigend voor het milieu. Katoen heeft een enorme hoeveelheid water nodig en grote irrigatiesystemen zijn gebouwd. Deze systemen hebben ervoor gezorgd dat in 40 jaar het oppervlak van het Aralmeer tot de helft is verminderd. Een van de grootste maar minst bekende milieurampen van deze eeuw. Door de intensieve teeltmethode en afwezigheid van wisselgewassen is de grond praktisch steriel geworden, wat weer een vermindering van katoen betekent en dus een verhoging van de verarming van de bevolking als resultaat heeft.

Om uit dit systeem te komen dient er een rem gezet te worden op de corruptie. Terreinen privatiseren, vrije keus van teelt, nieuwe wetten. Maar het ziet er naar uit dat de president weer herkozen wordt met 80% van de stemmen….

http://sloweb.slowfood.it/sloweb/ita/dettaglio.lasso?cod=3E6E345B18b5716ED0tLJ331289E

xxx


OGM Bier (genetisch gemanipuleerd bier)….. in de haven van Rotterdam

Greenpeace heeft onderzoek gedaan bij een onafhankelijk laboratorium naar 4 monsters bier van bierbrouwer Anheuser - Busch, in Arkansas (Usa). Drie van de vier monsters toonden transgenetische rijst aan in het product (Bayer LL601). Dat is dat beroemde alleen in de USA toegestane product, maar wat ondertussen zo ongeveer te vinden is in de halve wereld: vorig jaar werd er in de haven van Rotterdam een partij besmette rijst a 20.000 ton gevonden, afkomstig uit de USA. Vanaf toen bedraagt de besmetting 30 % van de voorraad in de USA.  L'Anheuser-Busch is geÔnformeerd over de resultaten en heeft gezegd dat het product niet voor de productie van export-bier wordt gebruikt. Gezien het feit dat deze firma geen idee welke biersoort OGM-vrij is en welke niet, kan men ze eenvoudig niet vertrouwen.

http://sloweb.slowfood.it/sloweb/ita/dettaglio.lasso?cod=3E6E345B18a8f2576DMMT1AFFF64

xxx


Honderd maal meer folaten (vitamine B9) in nieuwe rijstvariŽteit

Onderzoekers van de Universiteit Gent zijn erin geslaagd het folaatgehalte in rijst maar liefst honderd keer zo hoog te maken als normaal. Dat deden ze door twee genen die instaan voor de productie van het
vitamine harder aan het werk te zetten. De realisatie kan een oplossing betekenen voor ernstige gezondheidsproblemen door folaattekort in ontwikkelingslanden.

Essentieel voedingselement

Vitamine B9, of folaat, kan niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. Om gezond te blijven hebben volwassenen zo'n 400 microgram folaten per dag nodig. Voor zwangere vrouwen is dat zelfs 600 microgram. Folaten zijn in grote hoeveelheden aanwezig in groene bladgroenten (folium betekent blad), zoals bvb. spinazie, en in peulvruchten (zoals bonen). Veel andere gewassen, zoals rijst en andere granen, hebben slechts erg lage gehalten van het vitamine.

Een tekort aan folaten heeft ingrijpende gevolgen voor de gezondheid. Naast bepaalde vormen van bloedarmoede, kan folaatdeficiŽntie bij zwangere vrouwen leiden tot gebrekkige ontwikkeling van de neurale buis (de voorloper van het ruggenmerg) van het embryo. Problemen in deze ontwikkeling leiden vaak tot spina bifida: een zogenaamde "open rug". Andere mogelijke gezondheidsproblemen bij folaatdeficiŽntie zijn Alzheimer, een hoger risico voor cardio-vasculaire aandoeningen en de ontwikkeling van een reeks kankers. Door het lage folaatgehalte van rijst komt een tekort aan folaat vaak voor in ontwikkelingslanden, waar zowat de helft van de wereldbevolking van deze graansoort overleeft. In China en India bijvoorbeeld melden recente studies tot tien maal meer afwijkingen aan de neurale buis dan in het Westen.

Assemblagelijnen

Om hier iets aan te doen, ontwikkelden onderzoekers van het labo van prof. Dominique Van Der Straeten een prototype rijst, waarvan de korrels tot 100 maal meer folaten bevatten dan normaal. Ze gebruikten hiervoor metabolische engineering, het ingrijpen in de biosyntheseroute van een plantaardig product. Een stof als folaat wordt in de plantencel gevormd door verschillende specifieke enzymen (moleculaire machines) die aan een bepaald startproduct telkens specifieke wijzigingen aanbrengen tot er folaat ontstaat. Het proces is te vergelijken met een assemblagelijn in een autofabriek. Door de aanmaak van twee enzymen in de biosyntheseketen sterk te stimuleren, konden de onderzoekers er voor zorgen dat ook het product, folaat, meer gevormd werd. Zelfs na het koken van de rijst is het erg waarschijnlijk dat 100 gram van deze rijst voldoende folaat kan toeleveren voor een volwassene om minstens het grootste deel van de dagelijkse nood aan foliumzuur te lenigen.

Het stimuleren van de aanmaak van de twee "assemblagemachines" gebeurde door in te grijpen in de genen die voor de machines coderen. Doordat beide genen waaraan geknutseld werd dicht bij elkaar werden geplaatst, kan het gewijzigde stukje genetisch materiaal relatief makkelijk worden overgedragen naar culinair geapprecieerde rijstvariŽteiten. Bovendien laat dit ook combinaties toe met andere interessante eigenschappen, zoals bijvoorbeeld combinatie met verhoging van andere vitamines of bepaalde mineralen zoals ijzer. De strategie die in dit onderzoek werd aangewend kan eveneens toegepast worden op andere gewassen, zowel graangewassen (bvb. tarwe, sorghum) als niet-granen (bvb. aardappel, banaan).

Het onderzoek was een nauwe samenwerking tussen de laboratoria van prof. Dominique Van Der Straeten (ontwikkelen en karakteriseren van de nieuwe rijstvariŽteit) en prof. Willy Lambert (ontwikkelen van methodes om de folaatgehaltes te meten) en de resultaten ervan werden gisteren gepubliceerd in Nature Biotechnology (Storozhenko et al., 2007).

Andere strategien

Klassieke strategieŽn om foliumzuurdeficiŽntie tegen te gaan zijn campagnes om mensen gevarieerder te laten eten, het innemen van voedingssupplementen, of het toevoegen van synthetisch foliumzuur aan
voedingsmiddelen (industriŽle fortificatie). Om het risico op afwijkingen aan de neurale buis te verminderen, werd die laatste strategie verplicht in de VS en enkele andere landen. In Europa is industriŽle fortificatie niet toegelaten, omdat verhoogde inname van foliumzuur de diagnose van vitamine B12-deficiŽntie bij ouderen zou kunnen verhinderen. In ontwikkelingslanden leiden de genoemde strategieŽn voor bestrijding van foliumzuurdeficiŽntie tot povere resultaten, wegens tekort aan de vereiste infrastructuur, vooral in de armste regio's. Biofortificatie door metabolische engineering zou dus vooral in die regio's een oplossing kunnen bieden voor het probleem van folaattekort.


Fysieke beperkingen multiple sclerose voorspelbaar

Het is mogelijk om al in een vroege fase van de ziekte multiple sclerose (MS) te voorspellen welke fysieke beperkingen patiŽnten waarschijnlijk zullen ondervinden in de toekomst. Dat is een van de conclusies uit het promotieonderzoek van revalidatiearts Vincent de Groot.

http://www.zorgkrant.nl/read.html?source=email&id=4781

Mirande


Hersenen bepalen de carriŤre

Sociale intelligentie, verkooptalent maar ook authentiek leiderschap zitten in het brein gebakken, denken wetenschappers. Een nieuw bedrijf gaat hersenen scannen om mensen te helpen een loopbaan te kiezen. 'Binnen tien jaar wordt voor alle beroepen geselecteerd via fMRI'.

http://www.fd.nl/ShowRedactieNieuws.asp?Context=&DocumentId=36796

xxx


Borstkanker

De negatieve gevolgen van chemo, bestraling , botontkalking, gewichts toename,nooit meer echt in je gezondheid geloven, dat is de rekening die je lichaam en geest moet betalen. Miljoenen vooral vrouwen accepteren dit, zonder zich af te vragen, is er ook een andere manier om je lichaam niet te verzieken dan met al die chemicalien? Ik had ook borstkanker in het buitenland, mijn familie en kinderen woonden in Nederland, en konden mij alleen op afstand steunen. Ik koos bewust voor de complementaire behandlingen.Na 9 maanden was ik genezen van borstkanker, en geloof volledig in mijn gezondheid. De media informeert ons maar over ťťn manier van borstkanker aanpak, en miljoenen vrouwen laten het zich welgevallen. Op deze manier hebben de farmaceuten het heft in handen, en blijft het een ongelijke strijd.  Vele wegen leiden naar Rome, het is uit de tijd dat borstkanker alleen maar met chemo methode behandeld kan worden.

Alie Kiewiet


Tatoeagestudio’s met vergunning op website

Alle tatoeage- en piercingstudio’s, schoonheidsspecialisten en juweliers die een vergunning van de minister van VWS hebben om te mogen tatoeŽren en piercen, staan nu op ťťn website. De overheid adviseert consumenten om alleen een tatoeage, piercing of permanente make-up te laten zetten bij ondernemingen die een vergunning hebben. Op de website veiligtatoeerenenpiercen.nl kunnen mensen deze onder andere zoeken op naam of op plaatsnaam. Het Landelijk Centrum HygiŽne en Veiligheid (LCHV), onderdeel van het RIVM, onderhoudt de site.

Wettelijk verplicht
Sinds 1 juni 2007 zijn ondernemers die tatoeŽren, piercen of permanente make-up zetten, wettelijk verplicht om veilig te werken. Daarnaast moeten zij beschikken over een vergunning van de minister van VWS. De vergunningen worden verleend door de GGD. Ondernemers die alleen oorlellen piercen, hoeven geen vergunning te hebben. Bovendien is het sinds 1 juni 2007 verboden om kinderen onder de 16 jaar te tatoeŽren of te piercen. Een uitzondering geldt voor kinderen boven de 12 jaar die in gezelschap zijn van een ouder of voogd, die toestemt in het aanbrengen.

www.veiligtatoeerenenpiercen.nl


Nucleair afvalprobleem opgelost

Om natuurlijk uranium in een kernreactor te kunnen gebruiken moet het verrijkt worden tot 3,5 %. Indien het uranium onvoldoende verrijkt kan worden en onder die 3,5 % blijft noemt met het verarmd of depleted. Depleted Uranium (DU) is een eufemisme bedoeld om te misleiden. Elke kilo uranium toegepast in splijtstofstaven zadelt de mensheid op met zeven kilo verarmd uranium. In plaats van dit radioactieve, maar ook uiterst giftige, metaal duurzaam op te slaan heeft de wapenindustrie een oplossing gevonden. Het wordt uitgestrooid over conflictgebieden zoals Irak, ServiŽ, BosniŽ, Kosovo, Afghanistan, Libanon... DU is 1,7 maal zo compact als lood. In granaten doorboort het tanks en bunkers als waren het pakjes boter, waarbij een enorme vuurzee ontstaat, het uranium smelt, gasvormig wordt en weer stolt tot uiterst fijne, niet waarneembare deeltjes, het zogenaamde DU stof. Een Wart-hog vuurde in de straten van Bagdad DU munitie af met 30 patronen per seconde. Na twee Golfoorlogen is 70 % van Irak met honderden tonnen DU stof bedekt: huizen, straten, akkers, rivieren en verwoeste tanks die als speeltuig voor kinderen dienen of als schroot aan SyriŽ en JordaniŽ worden verkocht. Verkeer, wind en water zorgen voor verdere verspreiding. Het is vrijwel onmogelijk DU stof niet in te ademen. En dringt het ons lichaam niet binnen via de ademhalingsorganen, dan via de voedselketen of wondjes in onze huid. DU straling heeft een kort bereik, maar eenmaal in ons lichaam is er direct contact met organen en weefsels en vindt een voortdurende blootstelling aan alfastraling plaats. De schade aan chromosomen als gevolg van alfastraling is naar schatting 100 maal groter dan van andere straling. De onzichtbaar kleine DU deeltjes schieten gaten in ons DNA. Als chemische vervuiler heeft DU het vooral op de nieren gemunt. En soms versterken chemische en radioactieve krachten elkaar en belasten een slachtoffer met wel drie soorten kankers en een ontregeld voortplantingssysteem.

Explosie aan kankergevallen

In Irak is sprake van een explosieve groei van het aantal kankergevallen, vooral onder kinderen. Vrouwen in Irak zijn bang in verwachting te raken. Hun eerste vraag na de bevalling is niet: "Is het een jongen of een meisje?" maar "Is het kind gezond?" Soms lijken de baby's gaaf om, kort daarna als kleuter aan leukemie te sterven. Anderen komen ter wereld als monsters uit een horrorfilm. Kinderen van Irakezen en kinderen van veteranen! Inmiddels zijn er vele gevallen bekend van uitgezonden militairen die mismaakte kinderen hebben verwekt. In ItaliŽ heeft dit tot grote commotie geleid na een de publicatie dat na terugkeer van missies in Afghanistan, Irak, Libanon en de Balkan er 255 uitgezondenen nu kankerpatiŽnt waren van wie er inmiddels 37 waren overleden. Nergens schijnt de overheid transparant te zijn over de gevaren waaraan uitgezonden militairen worden blootgesteld. In mei zijn in het Europees Parlement de foto's tentoongesteld van de Japanse Naomi Toyoda, die zijn eigen gezondheid riskeert om het leed van bevolking en soldaten vast te leggen. Dit initiatief van de Groenen/EFA groep en de ICBUW (International Coalition to Ban Uranium Weapons) omvatte ook een conferentie (The Human Cost of Uranium Weapons), waar deskundigen uit Irak, Japan, de VS en de UK, Europese vakbondsleiders voor militair personeel en veteranen spraken. EUROMIL, de grootste vakbond, sprak zich prompt uit voor een ban. BelgiŽ is het eerste land dat op 7 maart 2007 unaniem besloot uraniumwapens te verbieden. Mogelijk zal ItaliŽ het tweede zijn en niet alleen door de oproep van vicepresident van het Europees Parlement mevrouw Morgantini.

De relatie tussen DU en kanker is vast te stellen

Dr. Thomas Fasy heeft onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van radioactieve isotopen in de tanden van kinderen in Irak. Het is mogelijk om niet alleen DU te detecteren, maar ook de besmetting te dateren. Tot nu toe ligt de bewijslast voor gezondheidsschade als gevolg van blootstelling aan uraniumwapens bij burgers en veteranen. Jonge mannen en vrouwen worden volslagen ontwetend op missie gestuurd in een levensfase waarin de kinderwens groot is. In de VS is het militairen niet toegestaan zich te verenigen in een vakbond! Daarom durven lang niet alle Amerikanen zich uit te spreken. Velen hebben kinderen met ernstige misvormingen en andere afwijkingen, die een dure medische behandeling vragen. Hun getuigenis als veteraan brengt hun uitkering in gevaar. Ook uit de documentaire "The Invisible War" van Martin Meissonnier blijkt deze vorm van chantage. Een tweede verklaring waarom de zieke soldaat en zijn misvormde nageslacht met vertraging de media halen, is onwetendheid. Veel veteranen zijn moe en lijden aan vage pijnen, zonder dat in verband te brengen met blootstelling aan DU. Zelfs als ze kinderen verwekken zonder benen of armen, wordt geen verband met DU gelegd. Pas als ze voorgelicht worden, vatten ze de omvang van hun persoonlijke leed en staan ze voor het dilemma te zwijgen of zich uit te spreken.

DU wapens zijn in strijd met internationale wetgeving

Artikel 23, paragraaf 1 van de the Hague Regulations verbiedt het gebruik van giftige wapens. Ook de regels van het Poison Gas Protocol staan dit niet toe. The Hague Regulations en the First Additional Protocol to the Geneva Conventions verbieden wijdverspreide schade aan, en ongerechtvaardigde vernietiging van de natuurlijke omgeving. Twee resoluties van de Subcommissie voor Mensenrechten van de VN (1996/16 en 1997/36) stellen dat gebruik van uranium munitie niet strookt met bestaande International and Human Rights Law. Op de vervolgconferentie bij de VN begin oktober in New York, waar een fotoboek over de Brusselse conferentie werd verspreid, hield ik de speech Lying is dying, die ik besloot met: Lying is murdering. "Morgen komt mijn zoon uit Irak terug," zei een vrouw. Wat is de kans dat hij is besmet?" Niemand kon haar antwoord geven. En dan nog, hij is Amerikaan, hij zal worden gekeurd en misschien een uitkering krijgen. De Irakese bevolking krijgt geen enkele hulp en kampt met gebrek aan medicijnen en pijnstillers.

Els de Groen Lid van Europees Parlement Fractie De Groenen / EVA

http://www.elsdegroen.nl


Greenpeace: 'revolutionaire' iPhone is ouderwets vies - Apple maakt belofte om gif uit te bannen nog niet waar

De iPhone van Apple zit vol met schadelijke stoffen, zo blijkt uit laboratoriumtesten in opdracht van Greenpeace. (1) Onderzoekers troffen onder meer PVC en broomhoudende vlamvertragers aan in de iPhone. De zogenaamd revolutionaire iPhone is ouderwets vies. Greenpeace eist dat Apple de schadelijke stoffen niet meer gebruikt. Topman Steve Jobs van het electronicabedrijf Apple beweerde eerder dit jaar nog dat Apple een groene voorloper is. (2) De geteste iPhone laat het tegenovergestelde zien. Kim Schoppink, campagneleider giftige stoffen bij Greenpeace: "Bijna alle electronicabedrijven doen het beter dan Apple. De iPhone is ook weer ouderwets vies, Apple valt dus enorm door de mand." De mobieltjes van concurrenten Nokia en Sony Ericsson zijn al wel nagenoeg vrij van PVC en broom.

Uit de test op 18 onderdelen van de iPhone, gedaan door een onafhankelijk onderzoekslaboratorium in Engeland bleek dat onder andere de antenne van de iPhone broomhoudende vlamvertragers bevat. De headset bevat PVC waaraan ftalaten zijn toegevoegd. De broomhoudende stoffen en ftalaten zijn moeilijk afbreekbaar, ze hopen zich op in het milieu en zijn vaak hormoonverstorend. Als de afgedankte iPhones verbrand worden komen er vanwege het PVC in de toestellen kankerverwekkende dioxines vrij. Topman Jobs schreef in mei dit jaar op de website van Apple dat het electronicabedrijf meer openheid zou geven over het milieubeleid. Het bedrijf zal eind 2008 geen producten meer op de markt zal brengen met PVC en broomhoudende vlamvertragers, zo schreef Jobs. in de milieu-ranglijst van elektronica bedrijven die Greenpeace elke drie maanden publiceert scoort Apple laag. Greenpeace is teleurgesteld dat de zogenaamd revolutionaire iPhone nog steeds ouderwets vies is. Apple laat daarmee de kans lopen om hoger te scoren in de ranglijst.

Over een aantal weken komt de iPhone ook officieel in Nederland op de markt. Of dit model nog steeds de schadelijke stoffen zal bevatten is onbekend. Als Apple echt een revolutionaire telefoon op de markt wil brengen dan moet deze vrij zijn van schadelijke chemicaliŽn, vindt Greenpeace. Apple verwacht miljoenen iPhones te verkopen.

Noten:
1. Het Engelstalige onderzoeksrapport van de Iphone-test en een Nederlandstalige samenvatting is te vinden op www.greenpeace.nl
2. De brief van Steve Jobs over Apple's milieubeleid is te vinden op http://www.apple.com/hotnews/agreenerapple/


Artrose: blijf oefenen!

Mensen met artrose hebben baat bij oefentherapie, maar ze moeten wel blijven oefenen. Terugkomsessies bij de fysiotherapeut kunnen daarbij helpen. Fysiotherapeuten van het NIVEL publiceren hun bevindingen vandaag in het wetenschappelijke tijdschrift Arthritis Care & Research.

http://www.nivel.nl/oc2/page.asp?PageID=9527


Financiering patiŽntengroepen

Fabrikanten van geneesmiddelen moeten het sponsorgeld dat ze geven aan patiŽntenorganisaties, in een apart fonds stoppen. Daaruit kunnen vervolgens farmaceutische projecten worden betaald.

http://www.trouw.nl/deverdieping/overigeartikelen/article820857.ece/
Geld_farmaceuten_moet_in_een_fonds


PatiŽnt is er niet voor de marketing

PatiŽntengroepen ervaren de risico’s van beÔnvloeding door industriesponsoring anders. Ze hebben daar nooit zo bij stilgestaan. Veel organisaties hebben een jarenlange band met fabrikanten.

http://www.trouw.nl/deverdieping/overigeartikelen/article820822.ece


2007 archief

Okt

Sept

 

Ga naar het hoofdmenu

 Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats