weblog voeding, gezondheid en milieu

Archief | Jan | Feb | Mrt | Apr | Mei | Juni | Juli | Aug | Sept  | Oktgezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 

 

 

20 mei


Het anti-bakker dieet

Omdat ik een beetje moe begin te worden van al die mails mbt het Sonja Bakker dieet lanceer ik hierbij het Anti-Bakker dieet. Zonder duur boek en gewoon met een gezonde dosis verstand de zomer door met een gezonder lichaam. Het verbaast me nog steeds hoe de mens als een kuddedier achter een leider aanloopt zonder zelf na te denken. Doet me altijd aan lemmings denken, met zijn allen naar de afgrond..... Je had vroeger zo'n liedje "voor Sonja doe ik alles"....

Sonja heeft het slim gebracht en als een moderne rattenvanger van Hamelen de kudde achter zich aan genomen en een paar miljoentjes gescoord. Afvallen zul je zeker maar dat doe je met ieder crash dieet waar je flink wat caloriŽn minder eet, daar heb je geen goeroe voor nodig. Kijk maar naar Afrika, daar zie je de calorie theorie in de praktijk. Maar gezond eten is een heel ander verhaal. Je kunt je lichaam even voor de gek houden maar dan komt het oerinstinct weer boven en ga je in de jojo mode.

Maar goed de mensen willen voor de gek gehouden worden. De ene keer is het Atkins en de andere keer Bakker en volgend jaar is er weer een nieuwe variant. Wat de echte truc is ? Gewoon lange termijn visie waarbij je je huidige calorie inname met 10% verlaagd en kiest voor volwaardige ongeraffineerde voeding bomvol voedingsstoffen. Het anti-bakker dieet is eigenlijk een superfood dieet waarbij je geraffineerde produkten en snelle koolhydraten vermijdt.

Ons dieet van veel brood en aardappelen komt uit een tijd dat men overdag fysiek aktief was en is niet van deze tijd. Ook at men in die tijd meer langzame varianten zoals havermout, gierst, boekweit, roggebrood en spelt die de suikerspiegel niet zo opjagen als de moderne produkten die te licht verteerbaar zijn en daardoor de energie te snel vrij geven en juist de eetlust stimuleren.  Wil je echt afvallen maar ook gezond blijven kies dan voor superfoods en volwaardige produkten en temper de inname van koolhydraten, zeker als je geen fysiek actief leven leidt. De supermarkt aka surrogaatmarkt is het eerste wat je moet vermijden.

Waarom? Simpel, omdat de meerderheid van produkten of van ver weg komt dus te vroeg geplukt is, te lang onderweg is geweest of al dagen oud is. Verder zit de supermarkt bomvol produkten die chemische stoffen bevatten, smaakversterkers, zout, suiker, geharde plantaardige vetten etc etc. Kortom allemaal stoffen die allerlei zaken in het lichaam verstoren en een gezond leven ondermijnen. Dus gewoon ouderwets verse
groente en fruit halen op de markt of groenteboer en kies liefst voor voeding uit eigen land/regio. Kijk ook eens naar boerderijwinkels in de omgeving. Het mooiste is natuurlijk biologisch maar ik weet dat dit niet voor iedereen betaalbaar is, bepaal voor jezelf wat haalbaar is.

Het Anti-Bakker dieet is simpel van opzet:

 • Vermijdt industrie produkten / fastfood, lage voedingswaarde en teveel geraffineerd
 • Beperk je graaninname. Zijn gewoon suikers die bijdragen aan overgewicht (broodbuik = bierbuik)
  en die veel zout, suiker en meestal ook de geharde vetten bevatten. Kies voor roggebrood,
  havermout, spelt brood maar met mate. Zeker mensen die fysiek weinig doen.
 • Vermijdt alcohol, zijn ook suikers die zorgen dat je flink wat buikvet kweekt en je hersenen
  laat krimpen
 • Vermijdt aardappels, met name gekookte aardappelen jagen de suikerspiegel flink op
  en laat dit nu juist dat een belangrijk faktor zijn bij overgewicht, diabetes, acne, hart
  en vaatziekten etc.

Hoe te beginnen

- Ga je calorie behoefte bepalen, ga naar onderstaande link en kies voor de formule van Formule van Harris-Benedict. Vul hier je gewicht, lengte, leeftijd en niveau van activiteit in en bereken je onderhouds-caloriebehoefte. In mijn geval is dat 2200 caloriŽn. Ga hier max 10% onder zitten, dus in mijn geval 2000 caloriŽn. Als je dit verwerkt in een dagelijks schema zul je 0.5 tot 1 kg per maand afvallen
zonder honger en andere ellende. Ga je extremer afvallen dan verval je toch weer in het jojo effect en kom je net zo hard weer aan. Gewoon rustig afvallen en zorgen voor goede voedingsstoffen is belangrijker dan 10 kilos in 2 maanden afvallen. Je hebt het langzaam opgebouwd dus je lichaam moet het ook weer kunnen
opruimen, niets forceren. Haastige spoed is nog altijd niet goed..... Mensen die een casino ingaan en een grote winst willen maken gaan meestal ook met lege handen naar huis. We willen altijd teveel en te snel en vervallen dan weer in oude patronen....

http://www.giantpt.com/Voeding/GIANT_Voeding_BMR.htm


- Stel een dagschema samen waarbij je basisprodukten zijn:

Dierlijke produkten (100-150 gram per dag)

 • Omega 3 eieren (verhouding omega 3 en 6 is 1:1 ipv 1 : 10)
 • Mager rood biologisch vlees (biefstuk, tartaar etc)
 • Wilde vis zoals makreel, haring, sardientjes, wilde zalm, sprot
 • Roomboter

Groente en fruit

Eet fruit als tussendoortjes en zorg dat je altijd komkommer, kleine zoete tomaatjes, bleekselderij, sla etc in huis hebt. Eet voor elke maaltijd wat rauwkost en sla, dit remt de vertering van suikers (koolhydraten) goed af.

Goede vetten

Doe over je sla of groente een kleine lepel goede olie (koude persing olijfolie / walnootolie). Zonder vet neem je namelijk veel vitamines niet goed op. En verder remt ook vet het effect van koolhydraten op je suikerspiegel. Vetarm is wel het slechtste wat je kunt doen voor je lichaam. Je hersenen schreeuwt om goede vetten.
Zeker Omega 3 vetzuren zijn cruciaal voor je hersenen en remt oa ontstekingen. De meeste mensen die gaan lijnen maken de fout dat ze vetarm gaan leven. Doe ook wat lijnzaad door je schotels heen, stimuleert de stoelgang en bevat kankerremmende stoffen (lignans) en bevat veel omega 3. Koude persing olijfolie bevat veel mineralen, remt cholesterol (omega 9 vetzuren) en heeft ontstekingsremmende kwaliteiten.

Koolhydraten

Laat brood en aardappelen zoveel mogelijk weg. Waarom? Brood bevat teveel zout, suiker, snelle koolhydraten die je suikerspiegel opjagen, fytinezuur dat zich bindt aan kostbare mineralen zoals calcium, zink, ijzer en magnesium en meeste brood in de winkel is gemaakt van goedkope industrie margarine en bevat dus gehard vet en dus transvetzuren. Als je wat brood eet doe dit dan beperkt en kies voor zuurdesembrood, roggebrood of speltbrood. Zie brood als een lekkernij.

Kies liever voor zilvervliesrijst en combineer dit met veel groente, wat eitwitrijke produkten (vlees, vis, kip, ei of pindas/noten). Aziaten zijn over het algemeen slankere mensen en eten de hele dag door rijst, groente en fruit. Ondanks een hogere calorie inname is een Chinese kantoormedewerker slanker dan een Amerikaanse collega (The China studie, professor Colin Campbell). Deze toonde ook aan dat er een relatie is tussen inname van veel dierlijk eiwit en welvaartziektes.

Superfoods

Eet dagelijks wat superfoods zoals aardbeien, bessen, algen (chlorella/spirulina), kiemgroente zoals taugť

Ongebrande noten en zaden

Neem ongebrande noten als tussendoortjes en varieer zoveel mogelijk tussen macademia's, amandelen, pecannoten, walnoten, cashewnoten, pompoenpitten etc. Noten hebben bijna geen effect op de suikerspiegel, zijn goed voor je hersenen en hart en remmen eetlust. Niet overdrijven, gewoon klein handje per dag.

Drinken

Koffie en thee beperken, zijn pepmiddelen die voor- en nadelen hebben. Naast stimulatie van de hersenen en stoelgang zijn het ook mineraalrovers. De zuren in thee en koffie binden zich oa aan kostbaar calcium. Daarom drinken de Engelse bijvoorbeeld melk in de thee, het calcium uit de thee bindt zich dan aan het looizuur.

Ben zelf geen voorstander van zuivel maar ben je een liefhebber kies dan voor naturel kwark, biogarde of joghurt. Kaas zeer beperkt gebruiken, bevat veel dierlijk vet en zout.

Bewegen

Ga elke dag 30 minuten wandelen. Sporten kan ook maar dagelijks wat bewegen is effectiever op termijn en makkelijker vol te houden. Veel mensen gaan fanatiek 3-5 keer per week sporten maar weinig mensen houden dit vol. Kijk wat je op lange termijn kunt volhouden en spaar je gewrichten als je al te zwaar bent. Kies dan voor wandelen, skaten of zwemmen in natuurwater.

Suikerspiegel
Met name je suikerspiegel speelt een grote rol bij overgewicht. Iedere keer dat je wit brood, witte rijst, gekookte aardappels, witte pasta, suiker etc eet vliegt die gigantisch omhoog en moet je lichaam veel insuline aanmaken. Je komt dan niet alleen sneller aan maar dit kan op termijn je alvleesklier slopen en dan ben je de volgende diabetes patiŽnt.....   Met name suikerrijke frisdrank en vruchtensapjes zijn aanjagers. Kies liever
voor de hele vrucht, deze bevat namelijk vezels die de vertering van de suikers remmen.

Andere trucjes om je suikerspiegel te remmen zijn:

- het eten van pistache noten
- het nemen van 5 gram psyllium vezels voor een maaltijd
- het eten van een salade voor een maaltijd
- het toevoegen van rauwkost en goede vetten aan een maaltijd

Omdat de industrie de vezels bij raffinage van rijst, wit brood, witte pasta verwijdert wordt je suikerspiegel nog meer opgejaagd. Hierdoor heb je weer sneller honger en ga je dus nog meer eten. Smaakversterkers hebben
ook een aanjagend effect op je eetlust. Eiwitten zoals een gekookte eitje en magere zuivel remmen juist weer de eetlust.

Lees ook eens deze sites:
http://www.suikerspiegeldieet.com
http://www.glycemische-index.com

Als voorbeeld mijn eigen schema, maak je eigen variant en werk met een basis dieet. Eet je groente, neem dan van alles een beetje, dan gaat het ook niet zo snel vervelen. Je zult merken dat als je kiest voor volledig natuurlijke voeding je normale smaak weer terugkomt, je suikerspiegel stabiliseert en veel kwalen verdwijnen.

Mijn eigen schema

Ontbijt 8 uur

2 volle rijstwafels met beleg (*)
1 banaan of appel
1 glas water met kleine beetje citroensap
1 glas kamille of brandnetel thee

(*)
- biologische pindakaas met 100% pinda's, zonder toegevoegd vet!
- appel of perenstroop
- kipfilet/gekookt ei

10.00 uur

1 bak koffie

11.00 uur

1 appel / peer

12.30 uur

Gestoomde groenteschotel (**)
75 gram vis, kip of soja/groente burger
1 eetlepel koude persing olijfolie of walnootolie
1 lepel geplette lijnzaad
1 lepel kokos

(**) Ik neem mix van:
1-2 wortels
1-2 takjes bleekselderij
1/4 courgette
handje taugť
2-3 stukjes broccoli
1 tomaat
1 bosuitje

15.00 uur

banaan of ander fruit

16.00 uur

handje gemengde ongebrande noten of pindas

18.00 uur

Salade
Gestoomde groente
75 gram vis, kip, soja/noten/groenteburger
1 eetlepel koude persing olijfolie of walnootolie
3 eetlepels gestoomde zilvervliesrijst.

20.00 uur

Rijstwafel met biologische pindakaas, appelstroop of pure jam

21.00 uur

1 of 2 spelt boterhammen met rauwkost, mayo en gekookt ei of plakje kip.

22.00 uur

FruitAls ik iets wil snoepen neem ik of pure chocolade (70-85%) of wat gedroogd fruit / rozijntjes. Fabrieks snoepgoed heeft bijna geen eigen smaak door de raffinage dus heeft men de chemie nodig om er iets van te maken, dat zegt al genoeg.....gewoon terug naar de basis.....

In het weekend zondig ik met een portie Vlaamse friet met kipsatť. Rest vd week eet ik supergezond en wandel elke avond 20-30 minuten door het bos. Door wandelen stimuleer je je darmen, ontspan je na stressvolle dag en slaap je meestal beter. Een goede doorbloeding van je lichaam is cruciaal voor een goede gezondheid. 

Nog een laatste tip, eet wat extra broccoli op een zonnige dag, de vitamine d uit de zon zorgt voor een goede absorptie van calcium uit je groente. Eet dus veel groene voeding in de zomer en let op vitamine D in de winter. Opties zijn dan vette vis, levertraan en eieren.

Ron

Suggesties voor een vegetarische variant zijn welkom: email naar ugamedia@wirehub.nl


Giftige amandelen

De Amerikaanse organisatie van amandelkwekers wil haar amandelen gaan pasteuriseren met het zeer giftige propyleen oxide. Dit materiaal is ooit gebruikt als brandstof voor racewagens en nu verboden voor dat gebruik. Maar voeding ermee behandelen is geen probleem, jaja, de propaganda machine draait weer op volle toeren.

http://v.mercola.com/blogs/public_blog/Almond--quot-Pasteurization-quot
--May-Be-Worse-Than-Previously-Thought-13205.aspx

Propylene oxide is a highly toxic flammable chemical compound. It was once used as a racing fuel, but that usage is now prohibited under the US NHRA rules for safety reasons. It is also used in thermobaric weapons. It is an epoxide.

http://en.wikipedia.org/wiki/Propylene_oxide

Tot mijn verbazing zit het ook in bevochtigigsmiddelen zoals Optifree Express die contactlens dragers gebruiken.
http://hbo-kennisbank.uvt.nl/cgi/hu/show.cgi?fid=4899


Keukenhulp voor Afrika

score.jpg (69288 bytes)

Score is een Engels project om mensen in Afrika te helpen. Men werkt aan een apparaat dat zowel geschikt is als kookpan, koelkast en energie generator en die op biomassa kan werken.

http://www.score.uk.com/research/default.aspx


Video - Criss Angel


Stevia is een natuurlijk, plantaardig anti-conceptie-middel

In de centrale wouden van Paraguay gebruikte men de stevia rebaudiana, die gedroogd en tot poeder gewreven wordt, en dan in water gekookt. Een vrouw die zwangerschap wil voorkomen, drinkt elke dag een kop van het aftreksel.

Bron: "De tweede drijfveer" - Geschiedenis van de seksualiteit (blz. 30). Schrijfster: Reay Tannahill - ISBN 90-274-6217-8

Leo Bakker


Het bevolkings-vraagstuk, intelligentie en het verband met ondervoeding

Belangrijk waren ook de gevolgen van ondervoeding, een seizoenrisico gedurende een groot deel van de geschiedenis en mogelijk een het hele jaar door bestaand risico op het hoogtepunt van de ijstijden.
Ondervoeding vermindert de vruchtbaarheid op verschillende manieren, door de huwbaarheid van meisjes uit te stellen en miskramen en geboorte van dode kinderen te veroorzaken. Ondervoeding is ook
verantwoordelijk voor de sterfte van moeders bij de bevalling en voor een hoog percentage van de zuigelingensterfte. Onder de Bantoevol-ken van Afrika moest een vrouw in de jaren '40 van de 20e eeuw 12 zwangerschappen doormaken om twee kinderen te krijgen die in leven bleven; in India zouden zelfs in het begin van de jaren '70 nog 9 van de 100 kinderen waarschijnlijk sterven als gevolg van ondervoeding voor ze 5 jaar geworden waren. Er is ook op gewezen dat onvoldoende voeding tijdens de eerste twee levensjaren een blijvende uitwerking op de ontwikkeling van de hersenen heeft, en daar ondervoeding in de paleolithische tijd niet alleen personen, maar hele gemeenschappen aantastte, kan dat zowel de intellectuele als de lichamelijke ontwikkeling van het menselijke geslacht vertraagd hebben.

Langdurige borstvoeding is ook iets dat de vruchtbaarheid vermindert. Al in de dagen van de Pekingmens, een half miljoen jaar geleden, was het menselijke kind veel langer afhankelijk geworden van zijn moeder dan andere primaten; fossiele overblijfselen laten zien dat de kinderen op Dragon Bone Hill een uitgebreider melkgebit hadden dan apen in hetzelfde groeistadium. Ook tegenwoordig is het bij natuurvolken nog heel gewoon dat moeders hun kinderen borstvoeding geven tot ze twee of drie jaar oud zijn. Er waren niet veel manieren waarop het menselijke geslacht in die vroege tijden kon reageren op zulke beperkingen van zijn uitbreiding, en misschien heeft het dat niet eens geprobeerd. De wetenschap van wat er gebeurde als er niet genoeg voedsel was voor allen zat er diep in bij de mens en de latere geschiedenis maakt aannemelijk dat die wetenschap zelfs al in de paleolithische periode geleid kan hebben tot praktijken die instinctief — sociobiologen zouden zeggen genetisch - bedoeld waren ervoor te zorgen dat de bevolkingsdichtheid de beschikbare hulpbronnen nooit overtrof. De eenvoudigste en het meest voor de hand liggende methode om de bevolking laag te houden was kindermoord, en die methode zou in Europa, Voor-IndiŽ en China tot de 19e eeuw net zo alledaags blijven als abortus tegenwoordig in het Westen geworden is. Vaak zal het niet echt moord geweest zijn — een kwestie van een pasgeboren kind blootstellen aan de elementen of een ziekelijk kind niet al te veel zorg geven. Vaak zal het ook wel moord zijn geweest.

Bron: "De tweede drijfveer" - Geschiedenis van de seksualiteit (blz. 28/29). Schrijfster: Reay Tannahill - ISBN 90-274-6217-8

Leo Bakker


Schandaal om lucratieve handel met lijken

Drie begrafenisondernemers en vier medewerkers van een farmaceutische firma zijn in de Verenigde Staten aangeklaagd voor handel in lichaamsdelen. De ondernemers uit Rochester (New
York) verkochten zonder toestemming botten, huid en ander weefsel van overledenen.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/article426825.ece/Schandaal_om_lucratieve_handel_met_lijken

Marjan Reuvers


Garantie op operaties

Een aantal ziekenhuizen in Nederland wil garantie op operaties gaan geven. Dat blijkt uit onderzoek van BNR Nieuwsradio.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article426781.ece/Ziekenhuizen_overwegen_garantie_op_operaties

Marjan Reuvers


Voorkomen is nu duurder dan genezen

Het lijkt logisch dat een verzekeraar zich bekommert om de gezondheid van zijn klanten. Hoe meer ziektes kunnen worden voorkomen, hoe kleiner de uitgaven aan zorg op termijn immers zijn. Je zou dus verwachten dat verzekeraars hun klanten op anti-rook- en beweeg-je-fit-cursussen zouden sturen.

http://www.volkskrant.nl/economie/article426924.ece/Voorkomen_is_nu_duurder_dan_genezen

Leo Bakker


Medische fouten en Vertrouwen

Vertrouwen. Dit is voor medici het toverwoord. Medici willen dat patiŽnten hen vertrouwen.
Sterker nog: wanneer artsen vermoeden dat een patiŽnt hen niet meer vertrouwt, bv door een medische fout, waarover artsen hen niet eerlijk informeren, sturen ze deze patiŽnt weg! Blijkbaar missen artsen het vermogen om via een behoorlijk gesprek na te gaan wat de eventuele oorzaak is van een gebrek aan vertrouwen.
Zijn ze bang om de waarheid te horen?
Weten ze hoe slecht de kwaliteit van gezondheidszorg is?
Vertrouwen ze eigenlijk hun collega's wel?
Vertrouwen ze zichzelf?
Mag een arts blind vertrouwen van patiŽnten vragen?
Mag een arts eisen van zijn patiŽnten om alle beschikbare informatie van internet en bibliotheken, onderzoeken etc naast zich neer te leggen?
Mag een arts in deze tijd waarin bekend is dat er in de medische sector heel veel medische fouten gemaakt worden het woord vertrouwen in de mond nemen?
Is vertrouwen goed of is controle beter?

Vertrouwen hoort gebaseerd te zijn op feiten, niet op macht, imago of dwang. We hebben voldoende vertrouwd, we verloren onze gezondheid, we verloren familieleden, kinderen, ouders, broers, zusters.

Waarom vragen artsen vertrouwen?

Waarom informeren artsen de slachtoffers van hun medische fouten niet eerlijk?
Is dit omdat zij de slachtoffers niet vertrouwen?
Of is het omdat artsen diep in hun hart weten dat ze ondermaats presteren en ons vertrouwen eigenlijk niet waard zijn?

Vertrouwen, vertrouwen, laten we liever naar de feiten kijken en laten artsen, openhartig en eerlijk zijn en slachtoffers van medische fouten niet in de steek laten en schijnverwijzingen of onderzoeken geven.
Wees oprechte hulpverleners. Help hen die U vertrouwd hebben en wiens vertrouwen U beschaamd hebt.

Weblog www.sin-nl.org

xxx


Voorjaar 2009 :einde van de vaste verpakkingseenheden in de EU

100 gram chocolade, een half pond boter of een kilo suiker: bij het boodschappen doen, kunnen de klanten ervan op aan hoeveel ze krijgen. Voor ongeveer 70 artikelen voor het dagelijks gebruik zijn verpakkingseenheden EU - wijd voorgeschreven. Kleine of grote verpakkingseenheden of het dubbele van de inhoud is toegestaan, kromme gram aantallen niet.

De nieuwe verpakkingsvrijheid:
Waardoor de verbruiker de prijs gemakkelijker vergelijken kan. Op zijn laatst in het voorjaar van 2009 gaat dit in. Zo wil de EU het. Volgens de nieuwe regels geeft de nieuwe verpakkingsvrijheid de klanten meer keus. Verbruikersbeschermingsorganisaties waarschuwen nu al tegen niet juiste eenheden versus prijs in de supermarkt. De vaste eenheden voor o.a. chocolade, rijst, meel, tandpasta of ijs zullen veranderen. Voor melk, boter, koffie, pasta en suiker zal een overgangsperiode van 5 - 6 jaar ingesteld worden. Wijn en sterke drank zullen buiten de regeling vallen De EU-industriecommissaris Verheugen zegt dat het einde van de vaste maten de verbruiker meer keuze geeft. De tekst inzake dit onderwerp wordt aanvang volgende week door de EU - wetenschapministers goedgekeurd. De EU-landen hebben dan 18 maanden om de regels in nationaal recht om te zetten.

Het einde van de vaste verpakkingseenheden geeft meer mogelijkheden voor de levensmiddelenwetenschap en een groter aanbod voor de gebruiker, aldus de woordvoerder van < Hauptverbandes de deutschen Einzelnhandels (HDE) >. Het leidt tot nieuwe gebruikersgewoonten. Er zijn steeds meer 1-persoonshuishoudens, waarvoor kleinere verpakkingen zinvol zijn, zegt Heide Ruehle ( Gruene). Vandaag de dag bederven tevele levensmiddelen en verdwijnen in het afval om dat de verpakkingseenheid te groot is.
De sinds september 2000 voorgeschreven grondprijs - prijs / 100 gram of 1 liter - blijft behouden. De EU - landen worden verplicht dit strenger te gaan controleren. Volgens een CDU - lid blijven de prijzen vergelijkbaar.

Wat de gebruikersbeschermersorganisaties betwijfelen. Hoermann voegt toe: "Europa wordt een " Mogelparadies", een reep chocolade van 95 gram zal voor de al voorgeprogrammeerde prijs van 100 gram verkocht gaan worden ! Nu is dat al een probleem. Het principe "minder erin, gelijke prijs" komt helaas al veel voor bij producten die geen voorgeschreven inhoud hebben. Voorbeelden te over op de "Mogelliste" pakken reinigingsdoeken met soms 65 en dan weer 54 erin voor dezelfde prijs of glaswerk, de ene keer zijn de glazen groter dan de andere". 

Deze praktijken zullen zich verder gaan uitbreiden, aldus.Christian Fronczak van "Bundesverband der Verbraucherzentrale" in Berlijn. Ter dienste van de industrie en ter schade van de klant, voegt hij toe.

Aangegeven basisprijzen zijn vaak onleesbaar in de supermarkt, of ze zijn fout of ze ontbreken helemaal. Vooral ouderen en slecht geÔnformeerden worden in de maling genomen. Dat de nieuwe regel een stap is naar minder bureaucratie en als zodanig verkocht wordt, vindt Hoermann grote onzin. De meet- en gewichtambtenaren zullen nog meer werk krijgen, omdat ze chocoladerepen en boterpakjes met verschillende gewichten moeten gaan controleren op juistheid prijs - gewicht. Misschien geeft het nieuwe banen bij de controle-ambtenaren…..dat is op zijn minst nog iets, zo eindigt hij.

Bron : ZDF -tekst 19 mei 2007-05-19

xxx


 

19 mei


Verbod op handel in zeehondenbont

De ministerraad heeft op voorstel van minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit besloten om invoer, handel en bezit van bont, huiden, olie of andere producten van zeehonden te verbieden. Het gaat om producten van twee soorten zeehonden: de zadelrob en de klapmuts. De invoer van huiden of daarvan gemaakte producten van zeer jonge zeehonden (tot ongeveer 12 dagen) van deze soorten is in de hele Europese Unie al verboden. De grootschalige jacht is echter verschoven naar dieren die net ouder zijn dan 12 dagen. Het kabinet maakt zich zorgen vanwege onder meer de stand van de populatie, de achteruitgang van het leefgebied van de zeehonden en de gehanteerde jachtmethoden. Met deze algemene maatregel van bestuur wordt alle invoer, handel en bezit van alle producten van zadelrobben en klapmutsen verboden, ongeacht de leeftijdscategorie. Een uitzondering geldt voor producten die afkomstig zijn van de traditionele jacht van de Inuit, voor levende dieren en voor producten die al eerder rechtmatig in Nederland zijn gebracht. Met dit besluit wordt invulling gegeven aan de toezegging aan de Tweede Kamer tijdens de behandeling van het initiatiefwetsvoorstel van de Tweede Kamerleden Waalkens (PvdA) en Snijder-Hazelhoff (VVD).

Uit opiniepeilingen en handtekeningenacties blijkt dat een handelsverbod op zeer brede steun in de Nederlandse samenleving kan rekenen. De maatregelen hebben uiteindelijk tot doel dat de grootschalige zeehondenjacht met de daarbij gehanteerde jachtmethoden wordt beŽindigd. In BelgiŽ is een vergelijkbaar handelsverbod van kracht en ook Duitsland bereidt een dergelijk verbod voor. De Nederlandse regering blijft aandringen op een verbod op Europees niveau, maar tot op heden is daar onvoldoende steun voor.  De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het ontwerpbesluit voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het besluit wordt openbaar bij publicatie in het Staatsblad.


ADHD-medicatie: medische megablunder

Het nieuwe boek 'ADHD-medicatie: medische megablunder' is nu ook in Nederland
verkrijgbaar. Dit is het eerste boek dat eens niet handelt over alle mythen rondom ADHD,
maar dat het werkingsmechanisme van de gebruikte medicatie errond aantoont en uitlegt.

De actieve stof in Ritalin en Concerta, is een cocaÔneproduct waarvan de
amfetaminewerking psychotisch maakt. Het chronisch dwangmatig psychotisch maken heeft in
veel gevallen tot gevolg dat corrigerend met antipsychotica (neuroleptica) moet behandeld
worden of dat zelfs psychiatrisch moet opgenomen worden.

De internationale literatuur vermeldt dat het werkingsmechanisme van die medicatie
onbekend is, net zoals ook de werking van de Prozac-stof Strattera bij ADHD niet gekend
zou zijn.

Dit boek legt uit waarom het werkingsmechanisme voor patiŽntjes, ouders en
schooldirecties beter onbekend blijft en toont aan dat het chronisch gebruik van
stimulantia ook een prijs heeft. Over die medicatie weten dokters alleen maar dat ze er
niets over weten, vandaar dat men deze geneeskunde dan ook evidence based medicine is
gaan noemen.

In Belgie heeft dit boek reeds veel stof doen opwaaien en ook in Nederland begint de
discussie op gang te komen.

Dit boek zal zorgen voor heftige discussies over het gebruik van medicatie tegen ADHD
vooral nu FDA in februari zeer zwaar heeft gewaarschuwd voor psychotische nevenwerkingen
en mogelijke sterfgevallen ermee.

De auteur, Fernand Haesbrouck, is een Belgisch apotheker in psychiatrische ziekenhuizen en
raakte gealarmeerd doordat in de laatste vier jaren de psychiatrische ziekenhuizen te
maken kregen met een verzesvoudiging van de opnamen van verslaafde en karaktergestoorde
methylfenidaatpatienten. Methylfenidaat is de werkzame stof in Ritalin en Concerta. Die
verslaving en de karakterstoornissen waren alleen te wijten aan het chronisch gebruik van
methylfenidaat, terwijl men de bevolking liever voorhoudt dat de aandoening voor dat soort
ongemakken verantwoordelijk zou zijn. Vandaar dan ook ook de ernstige waarschuwing van FDA
begin dit jaar.

ISBN: 978-909021709-3
www.haesbrouck.be

Meer info

http://www.fonteine.com/adhd.html


Toxische kindermatrasjes

Ftalaten zijn weekmakers die schadelijk kunnen zijn voor de vruchtbaarheid en ontwikkeling van kinderen. Deze Amerikaanse site waarschuwt voor deze stoffen in kinderbedjes.

http://www.healthychild.com/phthalate-chemicals-toxicity.html

 

Onderzoek, gepubliceerd in mei 2005, geeft een sterke indicatie dat het gebruik van weekmakers leidt tot genitale abnormaliteiten bij jongens. Onderzocht werden van moeders-in-verwachting bij wie in de urine toegenomen hoeveelheden ftalaten waren gemeten. Daarbij ging het om mono-ethylftalaat, mono-n-butylftalaat, mono-benzylftalaat en mono-isobutylftalaat. Bij de zonen die ze baarden werden vaker abnormaliteiten in de genitale ontwikkeling geconstateerd, zoals een kleinere anogenitale afstand anus-scrotum, een kleinere scrotum en penis en een toegenomen kans op niet ingedaalde testikels.  Critici zeggen echter dat wetenschappelijk onderzoeken naar het effect van ftalaten op de gezondheid tegenstrijdig zijn.

Wetgeving ftalaten in speelgoed

De EU heeft een uitgebreide risicobeoordeling uitgevoerd voor het gebruik van ftalaten in speelgoed. Dit onderzoek is in 2004 afgerond. Wat betreft het gebruik in speelgoed was de conclusie dat sommige ftalaten niet gebruikt mochten worden in speelgoed en kinderverzorgingsartikelen vanwege het optreden van risico's. Drie ftalaten zijn ingedeeld als reproductietoxisch, dat wil zeggen dat ze effecten hebben op de ontwikkeling en voortplanting. Omdat een risico ingeschat werd voor de doelgroep kinderen van 0-3 jaar door de toepassing van zes ftalaten in speelgoed en kinderverzorgingsartikelen, werd in 1999 op Europese schaal een tijdelijk verbod van drie maanden ingesteld, dat sindsdien twintig keer verlengd is. Dit verbod geldt voor het gebruik van zes ftalaten in speelgoed en kinderverzorgingsartikelen bestemd om in de mond te worden genomen.

Vanwege de uitkomsten van de Europese risicobeoordelingen en de adviezen van het Europese wetenschappelijke comitť hierover, is eind 2005 een richtlijn aanvaard door de Europese Raad van ministers. In deze richtlijn wordt een verbod vastgelegd voor het gebruik van zes ftalaten in speelgoed en kinderverzorgingsartikelen. In het Nederlands recht is dit verbod opgenomen in de Warenwetregeling algemene chemische produktveiligheid. Het gebruik van drie ftalaten (DEHP, BBP, DBP) die effecten hebben op de ontwikkeling en voortplanting wordt daarmee in alle kinderspeelgoed en kinderverzorgingsartikelen beperkt tot maximaal 0,1 massaprocent van de weekgemaakte massa. Voor de drie overige ftalaten (DINP, DIDP en DNOP) geldt dezelfde beperking voor gebruik in kinderspeelgoed en kinderverzorgingsartikelen die in de mond genomen kunnen worden. Andere ftalaten mogen vrij gebruikt worden. In andere producten dan kinderspeelgoed en kinderverzorgingsartikelen mogen alle ftalaten zonder uitzondering vrij worden gebruikt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ftalaat

Negentig procent van alle ftalaten wordt gebruikt als weekmaker in PVC-producten zoals speelgoed, regenkleding, vloerzeil, vinylbehang en elektriciteitskabels. Verder worden ze toegepast in verf, lijm, drukinkt en cosmetica.

http://www.greenpeace.nl/campaigns/giftige-stoffen-2/
informatie-over-giftige-stoffe/de-stoffen-waar-het-om-gaat/ftalaten

Bij het gebruik van parfum en eau de toilette kunnen schadelijke chemische stoffen het menselijk lichaam binnendringen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Greenpeace, over een onderzoek naar de aanwezigheid van z.g. ftalaten en synthetische muskverbindingen in 36 bekende parfums en eau de toilettes.

http://www.greenpeace.nl/news/parfums-met-een-luchtje


Verbod weekmakers in speelgoed en kinderverzorgingsartikelen : Vanaf 16 januari 2007 mogen er geen kinderverzorgingsartikelen en speelgoed meer op de markt gebracht worden die bepaalde ftalaten als weekmaker bevatten. De Europese richtlijn (2005/84/EG) die dit verbiedt, geldt nu ook voor producten die op de Nederlandse markt komen.

http://www.vwa.nl/portal/page?_pageid=119,1639824&_dad=
portal&_schema=PORTAL&p_news_item_id=10777


Vis en diabetes ?

Onderzoekers hebben in vis persistent organic pesticiden (POPs) gevonden die bij mensen een voorstadium van diabetes kunnen veroorzaken (insulin resistance).

http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/4478192.stm

Tip: Vendelmans


Video - Why I'm Still Fat


TV - Seks, drugs en verstandelijk gehandicapt

Sinds begin jaren negentig worden steeds meer verstandelijk gehandicapten in woonwijken gehuisvest. Maar dat blijkt niet altijd even goed te gaan. Sommigen worden het slachtoffer van seksueel misbruik door medebewoners, anderen raken aan alcohol of drugs verslaafd. ZEMBLA onderzocht de grenzen van de "vermaatschappelijking" van verstandelijk gehandicapten en de uitkomst daarvan is zondag 20 mei te
zien in de documentaire "Seks, drugs en verstandelijk gehandicapt" bij de VARA/NPS op Nederland 3.

Begin april deed de directeur van de Twentse Zorgcentra, Hans van der Molen, de uitspraak dat een groot deel van de cliŽnten liever uit de wijk terug zou willen naar een plek op een instellingsterrein. ZEMBLA ging in Almelo en Enschede kijken en constateerde dat, voor een deel van de verstandelijk gehandicapten, het leven in de wijk betekent dat zij achter hekken moeten leven. Om ergens naar toe te kunnen gaan, zijn zij altijd afhankelijk van derden.

"Het is een fictie om te zeggen dat je iedereen actief kunt laten deelnemen aan het maatschappelijk leven. Een heleboel mensen zijn zo ernstig gehandicapt dat ze daar niet toe in staat zijn", zegt Van der Molen. De overheid en de zorgkantoren gaan er echter nog steeds vanuit dat wonen in de wijk prioriteit heeft. Het kost Van der Molen heel veel moeite om nieuwbouw op het instellingsterrein te mogen plegen. Daardoor is een lange wachtlijst ontstaan van cliŽnten die liever op het terrein willen gaan wonen.

ZEMBLA: "Sex, drugs en verstandelijk gehandicapt", zondag 20
mei 2007 om 20.45 uur bij de VARA/NPS op Nederland 3.

Lees verder op de ZEMBLA-site...
http://zembla.vara.nl/


Kabinet stemt in met verplicht eigen risico

De no-claimregeling in de Zorgverzekeringswet wordt per 1 januari 2008 afgeschaft. In plaats daarvan komt een verplicht eigen risico van 150 euro per jaar. Deze zal door de zorgverzekeraar worden geÔnd. Mensen met meerjarige onvermijdelijke kosten, door bijvoorbeeld chronische ziekte of handicap, worden financieel gecompenseerd. De ministerraad heeft op voorstel van minister Klink ingestemd met dit wetsvoorstel. De afschaffing van de no-claim en de invoering van een nieuw systeem van eigen betalingen is afgesproken in het coalitieakkoord. Het verplicht eigen risico geldt, evenals de no-claim, alleen voor verzekerden van 18 jaar en ouder. Ook blijven onder het verplicht eigen risico dezelfde zorgvormen buiten beschouwing als bij de no-claim. De rekeningen over 2007 worden nog meegenomen in de no-claim. Dit betekent dat in maart 2008 de no-claim over 2007 wordt uitgekeerd. Zorgverzekeraars hebben nog tot 1 april 2009 de mogelijkheid om te corrigeren en terug te vorderen. De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State wordt gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer. Naar verwachting wordt het wetsvoorstel begin juni bij de Tweede Kamer ingediend.


De gevolgen van de modernisering van het sociale zekerheidsstelsel bij grensoverschrijdend verkeer": 1408/71 - 574/72.

Prof Frans Pennings (verbonden aan de universiteit Tilburg,Vakgroep sociaal recht) doet onderzoek naar de invloed van het Internationaal en Europees Recht op de Nederlandse sociale zekerheid (zie: http://rechten.uvt.nl/medewerkers/pennings/files/onderzoeksprogramma.htm ). Het onderzoek strekt zich uit over een periode van 4 jaar (aanvang 2005/2006) en is verdeeld in 3 projekten. Een van die projekten betreft:"De gevolgen van de modernisering van het sociale zekerheidsstelsel bij grensoverschrijdend verkeer". Ik zou Jan C. willen verzoeken de AMEV brief ook te willen verzenden naar de professor, want over het IQ van de prof, hoeven we ons tenminste geen zorgen te maken.
Zijn Email adres is: f.j.l.pennings @ uvt.nl

En:

"Een multidisciplinaire onderzoeksgroep van de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht gaat onder Leidse leiding een omvangrijk onderzoek uitvoeren naar de handhaving van EU-regelgeving in Nederland. De Leidse groep deelnemers bestaat uit wetenschappers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en ťťn sociaal wetenschapper. Opdrachtgever is het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het Ministerie van Justitie." zie: www.nieuws.leidenuniv.nl/index.php3?m=&c=1340

Ik denk dat de AVEM-brief aan prof Pennings, ook verzonden kan worden naar zowel de Persvoorlichter v/d universiteit Leiden: wp.vanamerongen @ bb.leidenuniv.nl als het gezamenlijke e-mail adres:
wetenschap @ ics.leidenuniv.nl

Bron: http://www.zorgwet.info/buitennl/ bericht van 16 mei 2007

Zie: www.strijdtegenzorgwet.net en www.fonteine.com > Thema > Emigreren ?

xxx


Wat is er mis met de (Volks)Gezondheidszorg ?

Een duidelijk verhaal van een deskundige arts met jarenlange praktijkervaring wereldwijd:

http://www.vitalworld.org/NL-step6.htm

xxx


 

 

18 mei


De beste preventie tegen ziekte is nog altijd educatie !

De overheid is zo druk bezig met bezuinigingen en besparingen op de ziektekosten maar het verhaal lijkt een beetje op de reguliere gezondheidszorg die zich voornamelijk op symptoombestrijding richt en niet op preventie. Waarom niet, simpel omdat de doorsnee minister, arts, specialist niets over voeding weet. Is hem ook niet geleerd dus is ook niet de schuld van de persoon maar zit gewoon  fout in de basisopleiding.

Waarom niet een jaar orthomoleculaire kennis mbt voeding en preventie toevoegen aan de opleiding? Big farma zal het niet waarderen want preventie is altijd slecht voor de handel in ziekte en gezonde mensen zijn geen doelgroep. Maar wat is het nadeel van scholing mbt voeding? Waarom geen voedingslessen op de middelbare scholen zodat toekomstige consument weet wat anti-oxidanten zijn, omega 3, 6 en 9 vetzuren doen. Wat er gebeurt bij inname van geraffineerde voeding, alcohol, roken, transvetten?

Of houden we de burger gewoon dom en zien we waar het schip strandt?

De rekening komt gewoon later, de volgende generaties betalen wel de prijs voor onze korte termijn visie

Ron


Video - Obesity and Fructose

Fructose consumption and obesity are associated especially since high fructose consumption has increased over the past 2 decades. Found in fruit, honey, and most sweetened drinks. Fructose is a simple sugar similar in structure to glucose (the main sugar). Metabolism is unique – mostly done by the gut organs. Digested into glucose, glycogen, lactate, or lipids. Does use insulin – so initially was studied in type II diabetics to see if was good alternative to sugar (glucose or sucrose).

Initially digested appeared to be beneficial. Low dose fructose increase glucokinase and lowers liver production of glucose. However, later in metabolism shown to associate with Metabolic Syndrome X: insulin resistance (diabetes or glucose intolerance) , bad cholesterol (high LDL and triglycerides), increased body fat, and high blood pressure. Increased uric acid as well that increases risk of gout and kidney stones.

Nurses’ Health Study 1999 showed high-fructose correlated with high c-peptide levels (~insulin). Stimulates sympathetic nervous system which is why people might get a “boost” with high sugar/fructose. Unlike sucrose (2 glucoses combined), fructose doesn’t signal to brain that the body is full – so overeating is common. High-fructose corn syrup in mice – drink more of this than sucrose sweetened water

http://www.fonteine.com/fructose.html
http://www.fonteine.com/fructosestroop.html


Second opinions - topsite !

Een zeer boeiende Engelse site over allerlei zaken mbt gezondheid en voeding. Met name de bedenkelijke rol van snelle koolhydraten zoals tarwe komen aan bod.

Heel interessant is de stelling dat een vetarm dieet juist galstenen kan veroorzaken doordat de galblaas te weinig geleegd wordt. Leuk voor al die mensen die elke dag met maaltijdvervangers zonder vet eten. Vet remt ook ontstekingen, speelt preventieve rol bij depressies, zorgt voor opname van bepaalde vitamines die niet oplossen in water en beschermt de organen, hersenen, vaten (goede cholesterol) en remt de effecten van koolhydraten op de suikerspiegel. Laat je dus nooit verleiden tot een vetarm dieet....

Een aanrader...

Ron

http://www.second-opinions.co.uk


Mei 2007 : Oprichting van de Aktiegroep Vrije EU - Migranten (AVEM)

Deze groep heeft zich ten doel gesteld NAAST de juridische strijd ook het wapen van de publieke opinie te gebruiken.De publikaties van deze groep zullen hier geplaatst worden.

Inmiddels zijn er brieven onderweg naar de Koningin, de Tweede Kamer, ZN van H.Wiegel en de Nationale Ombudsman. Deze brieven zullen over 10 dagen ook hier gepubliceerd worden.

1) Brief aan de Tweede Kamer. Lees verder
http://www.strijdtegenzorgwet.net/brief_aan_Tweede_Kamer.htm

Voorts zullen Media, Kerk en de organisaties van de Politieke Partijen zelf en de Vakbonden onder vuur worden genomen.Al deze groeperingen hebben gefaald in hun primaire taak de democratische rechtsstaat te controleren. Met andere woorden, het genie Hoogervorst is op geen enkele wijze gestuit. Ja, heeft inmiddels een lintje gekregen !!!! met achterlating van een tekort van 1 miljard .
www.strijdtegenzorgwet.net

xxx
Meer op: www.fonteine.com > Thema > Emigreren ?


Pensionado's in problemen door ZVW

100-duizenden Pensionado's - gepensioneerden die in het buitenland wonen - zijn in de problemen gekomen door uitvoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet.

http://www2.telegraaf.nl/uwtelegraaf/watuzegt/article63813021.ece

xxx


Video - Stevia

The FDA approved aspartame in 1981 After The Public Board of Inquiry (PBOI) RECOMENDED AGAINST APPROVAL This widely used ingredient has introduced a confounding variable known even in company studies to produce tumors at a high rate. National epidemiological statistice show a spike in brain cancer coincident with approval, even more so after FDA approved this ingredient to be used in diet sodas as an artificial sweetener New information have been presented to me today. A herb sweetener that could KILL the aspertame industry.. Stevia, or Sweetleaf, a pure natural alternative to sugar and artificial sweeteners. The sweetener industry pressured the FDA to keep stevia out of the United States In 1991, at the request of an anonymous complaint, the United States Food and Drug Administration labeled stevia as an "unsafe food additive" and restricted its import. In the United States, it is legal to import, grow, sell, and consume Stevia products if contained within or labeled for use as a dietary supplement Millions of Japanese people have been using stevia for over thirty years with no reported or known harmful effects. stevia leaves have been used for centuries in South America as a treatment of type II diabetes

Read my Aspartame research at

http://starttherevolution.org/forum/viewtopic.php?t=183

 

Meer info

http://www.fonteine.com/stevia.html


Ecotherapie: het bos in tegen de depressie

Ga wandelen in het bos en de depressie zal verdwijnen ! Dat is het resultaat van een Brits onderzoek bij personen die lijden aan depressies. De natuur samen met fysieke oefeningen vermindert het niveau van de depressie.

http://www.lanutrition.fr/…cothťrapie-la-forÍt-contre-la-dťpression-n-1563.html

xxx


De dikken die bewegen in betere gezondheid dan de slanken die zitten

U bent slank, bravo. Maar bent U het ook werkelijk ? Achter een attractief silhouette kunnen zich vetten verbergen die schadelijk zijn voor de gezondheid ! Volgens de onderzoekers kun je beter een ''dikke" zijn die beweegt en gezond eet dan een ''dunne" die de hygiŽne van correct eten niet respecteert.

Bron: Medical Research Council, Londres.
http://www.lanutrition.fr/Les-gros-qui-bougent-en-meilleure-santť-que-les-minces-sťdentaires-n-1564.html

xxx


Guasha therapie

Guasha zorgt door de druk van het schrapen op de huid, voor een soort “zuiging”onder de huid (opperhuid, epidermis) in het bindweefsel. En deze zuiging zorgt ervoor dat gestagneerd intercellulair vocht naar de oppervlakte beweegt en verwijderd daarmee de toxische resten (de afvalstoffen), zodat er tegelijkertijd een doorstroming plaats vindt van vers zuurstofrijk vocht, rijk aan voedingsstoffen, waardoor een versnelling van revitalisering van de cellen plaatsvindt om eventuele “dode Chi”te voorkomen. Met het naar de oppervlakte komen van afvalstoffen komt er tegelijkertijd ook wat serum en rode bloedlichaampjes uit de uiteinden van de zeer fijne haarvaatjes mee naar boven. Dit veroorzaakt de rode vlekken, de Sha’s, die zichtbaar worden. Doordat het serum en de rode bloedlichaampjes in het bindweefsel komen ontstaat er een reactie van het immuunsysteem van ons lichaam. Dat er afvalstoffen in het bindweefsel aanwezig waren, dat was het lichaam wel gewend, het heeft zelf die afvalstoffen daar gedumpt. Maar bloed is een andere zaak. Daar wordt meteen op gereageerd, omdat het niet thuis hoort in het bindweefsel. Ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden geactiveerd om de vreemde indringers af te voeren. De afvalstoffen worden opgenomen en afgevoerd door bloed en lymfe naar de organen die er zijn om deze stoffen te verwerken zoals lever en nieren. Veel water drinken na een guasha-behandeling is dan ook een must, om de afvalstoffen daadwerkelijk te kunnen afvoeren via de nieren en blaas.

http://www.guashatherapie.nl/index.php


Om even bij stil te staan: '' de dokter…..die zal het wel weten…"

Iemand…sportief, niet-roker, niet dik, een niets-mis-mee-persoon vertelde me dat er een zeer hoge bloeddruk was geconstateerd. Vol vertrouwen keek deze persoon mij aan en zei: ''de huisarts heeft me een schoenendoos "tegen hoge bloeddruk pillen" gegeven, dan gaat het wel over volgens hem. Tsja, de dokter zal het wel weten", eindigde ze haar verhaal. Daar zit je dan: 2 RSI-armen en een waanzinnig hoge bloeddruk: 41 jaar oud ! Meewarig keek ik deze persoon aan…..en heb maar niets gezegd, wat overigens erg moeilijk voor me is, maar niet iedereen stelt prijs op negatief, maar eerlijk commentaar …..heb ik geleerd ! Ook al is het goed bedoeld.

Geen enkele moeite deed de huisarts om de OORZAAK te vinden, zodat het probleem aangepakt kon worden in het voordeel van de patiŽnt. Nee, deze huisarts zat direct met blok en pen startklaar om zijn commissie binnen te halen…….zo komt het tenminste op mij over. Ik denk even….hardop.

Op het weblog van sin-nl.org las ik het artikel over de APK bij huisartsen; huisartsen die de zelftesten liever niet in de winkels zien op de hoek van de straat. Daar zit wat in. Maar stel…..de APK wordt bij de huisarts geÔntroduceerd…en dan…..? Dan is die APK-test gedaan en er wordt een afwijking gevonden ? Wordt iedereen dan met een schoenendoos pillen naar huis gestuurd ? Of wordt de OORZAAK gezocht en mag de patiŽnt mee kiezen in de diverse soorten behandelingen die er zijn…En hoe zit het met al die mensen die hun bloed in Duitsland laten testen en niet eens meer in Nederland ? Wat is daar de reden van ? Waarom, waarom, waarom….

Hoe up-to-date is een huisarts eigenlijk ANNO 2007; neem bijvoorbeeld zaken als chemische verontreiniging van het lichaam door al die chemische stoffen die wij ongecontroleerd en ongevraagd dagelijks binnen krijgen, en wat weet de huisarts nu echt over alle mogelijk complementaire geneeswijzen die vele kwalen kunnen herstellen EN voorkomen; wat weten ze van elektrospanning….van de voedingsindustrie……de effecten van al de nu genoemde zaken op het weefselstruktuur als je een ongeluk hebt gehad… ga zo maar door.

Volgens een onderzoek gedaan in Frankrijk bij diverse soorten artsen: men weet er NIETS of veel te weinig van het effect van chemische substanties en de meesten zouden daar meer over willen weten !

Het lijkt erop of de kennis van de artsen achter blijft bij "de geest van de tijd ". De tijd die gelijk staat aan het feit dat we met z'n allen als een nog net niet ontplofte tijdbom op aarde rondwandelen vanwege alle chemicaliŽn in ons lichaam. U heeft toch ook scheikunde gehad neem ik aan ? Ik kan me nog goed herinneren een kleine explosie te hebben veroorzaakt op school; de scheikundeleraar verdween in een witte wolk; laaiend was ie. Ik mocht nooit geen proeven meer doen. Dat krijg je als je verkeerde stoffen mengt….
Wetenschappers hebben al gezegd dat de effecten van al die chemie op chemie in het lichaam onbekend zijn; het hek is van de dam….sinds de WO II…sluipenderwijs.

Dus: opgepast. Een arts die direct zegt: "onmogelijk" als U het ontstaan van Uw probleem probeert aan te geven, kan een gevaar zijn voor Uw gezondheid, nu of op een later tijdstip. Ren hard weg bij deze persoon. Een arts die zegt:" zeg nooit, nooit" komt geloofwaardig(er) over. Geef deze persoon een kans, misschien is het wel een arts "met de geest van deze tijd". Een arts die de kennis heeft van vitalworld.org. Een arts die nog echt mensen wil genezen. Want: U bent het waard !

PS: overigens is de APK bij de Franse artsen een feit: artsen dienen psychisch en fysiek in goede vorm te zijn, dus een regelmatige APK om de gezondheid van de artsen te controleren is nodig. De uitkomst van een nationaal onderzoek aldaar. Een niet-gezonde arts kan LEVENSGEVAARLIJK zijn voor de gezondheid van de patiŽnt en regelrecht leiden tot Medische Missers. Een arts is tenslotte ook maar een mens, ook al gedragen ze zich naar mijn idee een beetje te vaak als een onschendbare God….die alles weet.

xxx


Video - It's never to late to take control of your health

 


 

 

17 mei


De simpele waarheid over vezels....

Zijn alle vezels gelijk en wel zo gezond? In dit artikel een zeer uitgebreid verhaal over de verschillende soorten vezels. Terwijl vezels uit groente veel voordelen hebben zijn met name de vezels uit granen een ander verhaal. Deze kunnen de darmwand irriteren (met name tarwe) maar ook de opname van ijzer, zink, calcium, magnesium etc blokkeren omdat ze fytinezuur bevatten die deze stoffen juist aan zich bindt.

De industrie maakt dankbaar gebruik van alle positieve aandacht voor vezels in het algemeen en verkoopt zo haar voorheen onverkoopbare afval van granen in een nieuw mixje. Wel creatief, je verwijdert eerst de vezels en verkoopt het geraffineerde produkt aan de domme consument die daarna weer een andere produkt koopt waar deze vezels weer in verwerkt zijn. Je betaalt dus in feite twee keer voor hetzelfde basisprodukt. En door dan relatief veel vezels uit granen te eten overprikkel je je darm en ontstaan er weer allerlei tekorten, ontstekingen en heeft de industrie weer probiotica en multivitamines voor je om je darm weer gezond te maken.

Je kunt niet ontkennen dat de industrie zeer creatief is en wij er met ogen open iedere keer intrappen.

Zelf heb ik de inname van granen gehalveerd en neem ik voornamelijk fytinezuurarme produkten zoals tarwekiembrood, zuurdesembrood en speltbrood. Ik heb mijn inname van vezels uit groente verdubbeld en neem verder nog elke dag een eetlepel psyllium vezels (vlozaad) die als bijkomend voordeel mijn suikerspiegel remt bij inname van koolhydraten uit bijv brood.

Ron

http://livinlavidalocarb.blogspot.com/2007/05/another-viewpoint-fiber-folly-finally.html

 

Interessante links

 • Constipation - High-fibre diet; missing breakfast
  Constipation is another condition for which fibre, and bran in particular, is recommended. In my experience, although it can be helpful occasionally, there are better solutions. I, as well as some studies, have found that fibre, particularly cereal fibre, may actucally increase the risk of constipation.
  http://www.second-opinions.co.uk/constipation.html

Hype rondom Gardasil baarmoederhals vaccin tanende?

Na de lofberichten van de media over het nieuwe Gardasil baarmoederhalsvaccin komt er steeds meer kritiek. Het vaccin remt inderdaad 100% van de infecties maar men begint nu te twijfelen aan de effectiviteit als kankerremmer. Ik riep al eerder dat ik bang was dat miljoenen meisjes nu als proefkonijn worden gebruikt en de overheid er blind instapt. Er zijn namelijk nog altijd geen lange termijn studies beschikbaar en big pharma vult wederom haar zakken, angst verkoopt nog altijd.....

http://www.latimes.com/news/nationworld/nation/la-sci-hpv10may10,1,4244107,full.story
http://www.associatedcontent.com/article/240353/gardasil_not_the_dream_vaccination.html
http://www.azcentral.com/news/articles/0509hpv-vaccine0509-ON.html
http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=70581
http://abclocal.go.com/wls/story?section=health&id=5293309


Eerste scheuren in de voedingsindustrie door druk van Engelse supermarkten

In Engeland gaan twee grote supermarktketens (Asda en Marks & Spencer) beginnen met het verwijderen van kunstmatige kleur- en geurstoffen uit hun produkten. Asda gaat dan nog een stap verder en gaat ook de volgende stoffen verwijderen:

 • Aspartaam
 • Monosodium glutamate   (smaakversterkers)
 • Geharde plantaardige vetten

Reden : men is bezorgd over de mogelijke gezondheidseffecten op kinderen.....

http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/s/1007/1007033_end_of_line_for_enumbers.html

 

En nu maar hopen dat AH dit voorbeeld gaat volgen zodat ook de Nederlandse supermarkten gaan nadenken over de gezondheid van haar klanten. Dit is de manier om de industrie te dwingen haar produkten versneld aan te passen.....

Ron


Brood opnieuw onder vuur - Meergranen niet gezonder dan volkoren

Hoewel de naam anders doet vermoeden is meergranenbrood niet per definitie gezonder dan bruin- of volkorenbrood. Een grof uiterlijk en de suggestieve naam zeggen niets over het gehalte aan voedingsvezels, zo blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond. Meergranen is geen garantie voor meer vezels. Zo bevat het meergranenbrood van Super de Boer (zonnevolgranen) en Aldi twee keer zo veel voedingsvezels als de meergranenvariant van Lidl. Daarmee lijkt het meergranenbrood van Lidl meer op witbrood dan op volkorenbrood. In de warenwet worden volkorenbrood, tarwebrood en witbrood apart omschreven. Van die drie bevat volkorenbrood veruit de meeste voedingsvezels. De Consumentenbond wil dat ook de term ‘meergranen’ in de warenwet wordt opgenomen, zodat consumenten niet langer misleid worden.  Voedingsvezels zorgen onder andere voor een goede werking van de darmen en een soepele stoelgang. Bovendien komt er steeds meer bewijs dat svezels bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten en suikerziekte. Veel mensen krijgen dagelijks te weinig vezels binnen. Juist daarom is het belangrijk dat consumenten er vanuit kunnen gaan dat meergranenbrood vezelrijk is.

Lees ook eens:

http://www.fonteine.com/fytinezuur.html

Alternatief voor vezels uit granen: http://www.psylliumvezels.com/


TV - Dierenpolitie verheugd over kijkcijfers tv-serie

De tv-serie 'Dierenpolitie' heeft nog twee afleveringen te gaan en trekt veel bekijks. Meer dan 370.000 mensen zagen gisteren deel 4. De herhalingen, elke woensdagmiddag om 14:00 uur, trekken ook al weken vele tienduizenden kijkers. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) is erg verheugd dat zoveel mensen naar het programma kijken. 'Door deze serie wordt voor het publiek duidelijk dat dierenmishandeling aan de orde van de dag is en dat de LID de Dierenpolitie van Nederland is die stevig kan optreden', aldus directeur Kees van Zandvliet.

De tv-serie Dierenpolitie wordt elke dinsdagavond om 19:25 uur uitgezonden op Nederland 2 bij de EO en gaat geheel over het werk van de LID. De inspectiedienst behandelt op jaarbasis vele duizenden meldingen van dierenverwaarlozing en -mishandeling. Dertien inspecteurs gaan op deze meldingen af en hebben de bevoegdheid om processen-verbaal op te maken en dieren in beslag te nemen. Het aantal meldingen is vorig jaar met een kwart gestegen. Dit jaar stijgt dat aantal waarschijnlijk zelfs met vijftig procent ten opzichte van 2006.

Ook in de laatste delen van de Dierenpolitie is van alles te zien en beleven. Zo krijgt inspecteur Wannyn in aflevering 5 en 6 te maken met een man die kadavers van pony's op een weiland begraaft. Uiteindelijk wordt besloten alle nog levende dieren in beslag te nemen. Inspecteur Duyzer gaat in aflevering 5 op controlebezoek bij een circus. In de laatste aflevering gaat de Dierenpolitie langs bij Dierentuin Blijdorp waar muizen zouden worden doodgeslagen met bezems en in een asiel wordt een gedumpte hond binnengebracht.

Aflevering 3
http://www.eo.nl/media/spelert.jsp?aflid=8503812

Aflevering 2
http://www.eo.nl/media/spelert.jsp?aflid=8485168

Aflevering 3
http://www.eo.nl/media/spelert.jsp?aflid=8459698


TV - Beschadigde engelen

Een herhaling van eergisterenavond nu online te zien

Wim Plak is een twintiger die in een begeleid-wonenhuis zit van Philadelphia. Door het alcoholgebruik van zijn moeder in de zwangerschap heeft hij een permanente hersenbeschadiging. Wim zal waarschijnlijk nooit zelfstandig kunnen wonen. Verder is het voor hem ook moeilijk om in een ‘normaal’ bedrijf te werken. Daarom gaat hij dagelijks naar de sociale werkvoorziening. Hij heeft veel structuur en duidelijkheid nodig van mensen uit zijn omgeving. Dat de gevolgen van alcoholgebruik zo groot kunnen zijn, is in Nederland maar zeer beperkt bekend. Al drinkt een moeder tijdens de zwangerschap maar enkele glaasjes, dan kan dit toch flinke gevolgen hebben voor de baby. Hoe meer je drinkt des te ernstiger de schade. Naast permanente hersenbeschadiging kan alcohol bij een baby ook voor een heel aantal uiterlijke afwijkingen zorgen die zichtbaar worden naarmate het kind ouder wordt. Men schat dat er op dit moment zo'n 30.000 mensen in Nederland lijden aan het Feutale alcohol Syndroom (FAS). Tijdens de zwangerschap brengt alcohol permanente schade toe aan de voorkant van het brein van het groeiende kind. Dit kan leiden tot leerproblemen zoals het slecht verwerken van informatie, slechte beoordeling van situaties, weinig emotionele controle en een gebrek om seksuele impulsen te controleren. Kinderen die kampen met deze problemen, lijden aan het Feutale Alcohol Effect (FAE). In Nederland zijn dat zo'n 160.000 mensen.

http://www.eo.nl/media/spelert.jsp?aflid=8522472


Video - Saving Iceland

In IJsland is men de werkzaamheden gestart aan een kollosaal damcomplex, dat eenmaal in gebruik vanaf 2007, een hooglandse wildernis zal overspoelen, en dit alles om een amerikaanse aluminiumsmelterij van stroom te voorzien. Milieuactivisten zijn woedend, maar de overheid lijkt erop gebrand het project door te drijven, kosten wat kost. Dit is nog maar het begin van een programma om het nog ongeindustrialiseerde en ongerepte IJsland vol te bouwen met fabrieken.  Volgende zomer wordt de strijd tegen industrialisering van IJsland voortgezet. 6 juli begint een nieuw actiekamp in het kader van een "Zomer van weerzin tegen zware industrie", uitgeroepen door de internationale campagne Saving Iceland. IJsland is een ecologisch paradijs, maar wetenschappers, milieuverenigingen en activisten vrezen dat daar snel een einde aan komt. Oorzaak van die ongerustheid is een dammenproject dat helemaal in dienst staat van de Amerikaanse aluminiumgigant Alcoa. Waarom gaat een uitzonderlijk groen en welvarend land in zee met een van de meest vervuilende industrieŽn? Leo Broers en An-Katrien Lecluyse trokken warm ingeduffeld naar het hoge noorden. Ze spraken er met gestrande walvissen en enthousiaste consumenten...

http://www.savingiceland.org/


Ziekenhuis gevaren

Ziekenhuizen blijven zo ongeveer de gevaarlijkste plaats om terecht te komen, als patiŽnt. Aantoonbaar.

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article424678.ece/Column_Misschien_had_
iemand_Arianes_ouders_moeten_waarschuwen

Leo Bakker


Alleen werknemers verantwoordelijk voor RSI ?

De RSI-patiŽntenvereniging is geschrokken over de berichtgeving in de Volkskrant van 15 mei over het bestaan van contracten waarbij alle aansprakelijkheid voor RSI volledig bij de werknemer wordt neergelegd. Dat dit notabene een lid van de regering betreft maakt de zaak des te schrijnender. Juist daarvan mag een voorbeeldfunctie verwacht worden.

Dat de RSI-passage in de contracten een informele stimulans zou zijn zich te houden aan het arbeidsomstandighedenbeleid volgens een woordvoerder van het betreffende bedrijf is te gek voor woorden. De rollen worden hier omgedraaid door een clausule die de werkgever moet beschermen tegen werknemers die RSI dreigen te krijgen. Een contract is niet de juiste plek voor dit soort stimulansen. Het gaat voorbij aan de verhoudingen op de werkvloer. Als de aantijgingen kloppen is dit volgens het arbeidsrecht in strijd met de wet.

Nadat een aantal jaar geleden de RSI-preventiecampagne is stopgezet, zien we dat de aandacht van de overheid is verslapt. Het vorige kabinet heeft niets gedaan met de resultaten van recent onderzoek waarvoor de overheid opdracht heeft gegeven. In plaats van de aansprakelijkheid voor beroepsziektes bij werknemers neer te leggen, moeten werkgevers juist gestimuleerd worden meer mensen met een arbeidshandicap of lichte
beperkingen in dienst te nemen.

www.rsi-vereniging.nl


Keuringsartsen wel degelijk onder druk

De hervorming van de WAO leidt ertoe dat verzekeringsartsen hun geweten geweld aandoen, patiŽnten schade berokkenen en zo hun medische eed schenden. De vertrouwenscrisis bij het UWV blijkt glashard uit een rapport, dat minister De Geus vorig jaar in het debat met de Kamer heeft verdonkeremaand.

http://www.katholieknieuwsblad.nl/show.php?art=kn2350d

xxx


Amerikaanse artsen verdienen miljoenen aan epo

Twee grote farmaceuten betalen artsen honderden miljoenen dollars om patiŽnten met chronische nierziekten en kanker van epo te voorzien. Net nu de FDA haar twijfels over de veiligheid en werkzaamheid van epo heeft uitgesproken.  Aranesp, Epogen (in Europa niet op de markt) en Procrit (hier: Eprex), geproduceerd door Amgen en Johnson & Johnson, behoren tot de meest verkochte biotechnologisch vervaardigde medicijnen ter wereld, met een omzet van 10 miljard dollar op jaarbasis. Hoeveel beide farmaceuten artsen betalen, is niet precies bekend, maar vorige week onthulde de New York Times dat een groep van zes oncologen vorig jaar 2,7 miljoen dollar had ontvangen, terwijl ze dat jaar epo-medicatie ter waarde van 9 miljoen dollar hadden voorgeschreven.

http://www.artsenapotheker.nl/i79243


TV - China Blue

De zestienjarige Jasmine is een van de miljoenen, vaak piepjonge arbeiders die het arme Chinese platteland verruilen voor de fabriek in de hoop dat ze hun achtergebleven familieleden met hun salaris kunnen helpen. Ze werkt als losse-draadjesknipper in een jeansfabriek en woont net als haar vriendinnen op het terrein van de fabriek, met twaalf meiden op een kamer. De huur en het geld voor de maaltijden uit de kantine worden op hun loon ingehouden. In haar dagboek schrijft Jasmine over haar dagelijks bestaan: over het werk, het vieze eten- en de heimwee. 'Wij missen nooit een deadline, al betekent dat dat de arbeiders de hele nacht moeten doorwerken.', zegt de baas van de fabriek trots tegen een klant.

Om zijn belofte waar te kunnen maken en de orders op tijd te kunnen leveren, werken de arbeiders zeven dagen per week, soms wel 20 uur per dag, voor 5 eurocent per uur. Overuren worden meestal niet uitbetaald. De meisjes zijn zo moe, dat ze in een pauze boven op een berg spijkerbroeken in slaap vallen. Maar ze hebben geen keus, vakbonden zijn verboden en wie protesteert of te langzaam werkt, wacht een boete of ontslag.

China Blue vertelt het verhaal van het dagelijks leven van Jasmine en haar collega's en geeft zo een schokkend beeld van de gevolgen van een overspannen textielmarkt, waarin de grote westerse merken alles bepalen en fabrieksarbeiders de prijs betalen. Prijzen: China Blue is op het IDFA in Amsterdam bekroond met de Amnesty International/DOEN Human Rights award.

http://player.omroep.nl/?aflID=4592558


Verstoringen in de stofwisseling na de maaltijd slecht voor bloedvaten

Naast vetrijk eten verhoogt ook een koolhydraatrijke maaltijd direct het lipidengehalte in het bloed. Verstoringen in vet- en glucosestofwisseling na de maaltijd vergroten de kans op aderverkalking. Het effect is zichtbaar bij vrouwen met diabetes, maar ook bij gezonde vrouwen. Dat concludeert Marjan Alssema in het onderzoek waarop zij 15 mei promoveert aan VUmc. Het onderzoek is gefinancierd door het Diabetes Fonds. Uit het onderzoek blijkt dat verstoringen in zowel glucose- als vetstofwisseling na de maaltijd behoorlijk veel invloed hebben. Een hogere bloedglucose na de maaltijd gaat zelfs bij gezonde personen samen met meer aderverkalking. Die relatie is sterker dan die tussen nķchtere bloedglucose en aderverkalking. En verrassend genoeg maakt het niet uit of de glucose wordt gemeten na een vetrijke maaltijd of na een (vetarme) koolhydraatrijke maaltijd.

http://www.vumc.nl/communicatie/nieuws/index.html?../nieuws/persberichten2007
/pers-07034%20verstoringen%20in%20de%20stofwisseling.html~hoofd


Zorgverzekeraar moet consument helpen bij keuze

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil dat verzekeraars een actievere rol spelen bij de keuze van de consument voor een zorgaanbieder. Zo moeten verzekeraars bevorderen dat zorgaanbieders kortere wachttijden of betere service leveren. Dat gebeurt op dit moment nog onvoldoende. Verzekeraars contracteren alle aanbieders en selecteren daarbij nauwelijks op kwaliteit en prijs. Als verzekeraars actiever worden op de inkoopmarkt krijgt de consument meer keuzemogelijkheden tussen zorg. Deze conclusies staan in het rapport "Richting geven aan keuzes" dat de NZa vandaag aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aanbiedt.

http://www.nza.nl/nza/Nieuws/zorgverzekeraar_consument_helpen/


Klink voor zorg over de grens

Burgers moeten binnen Europa ook over de grens zorg kunnen gebruiken als dat in hun situatie voordelig is, vindt minister Klink. Hij ziet grensoverschrijdende zorg als een ‘waardevolle aanvulling op het nationale gezondheidszorgsysteem’, schreef hij gisteren aan de Tweede Kamer, ‘mits we de voorwaarden hiervoor goed organiseren’. In de brief refereert de minister aan een werkbezoek dat hij in april bracht aan het Duitse Remscheid: ‘In het dagelijks leven betekent de grens – zeker voor grensstreekbewoners – niet veel meer. De vraag die opkwam was waarom er voor zorg dan nog wel grenzen bestaan.’ 

De Zorgverzekeringswet biedt al een goed kader voor aanspraken op zorg in het buitenland. Over aanspraak op AWBZ-zorg in het buitenland krijgt de Kamer binnenkort een brief van de bewindslieden van VWS. Als voorwaarden waarover duidelijkheid moet komen noemt Klink in zijn brief onder andere:

 • burgers moeten weten wanneer ze recht hebben op vergoeding van een behandeling in het buitenland
 • er moet transparantie bestaan over de kwaliteit en veiligheid van behandelingen, over wachttijden, kosten en over communicatie tussen behandelaars.

Europees raamwerk
De EU komt in het najaar met een voorstel voor een Europees raamwerk voor grensoverschrijdende zorg. Een belangrijke vraag voor de minister hierbij is hoe kwaliteit en solidariteit intact kunnen blijven in een dynamisch Europees systeem.


Video - schijn bedriegt...


Bio boeren...

Koeien en varkens groeien beter als zij een kruidenmengsel van knoflook, anijs, venkel, gember en basilicum door hun voer krijgen. De algehele weerstand van de kip verbetert ook door een vleugje
knoflook in het graan. En kaneel bestrijdt de ernstige en besmettelijke kippenziekte histomonas.

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article425666.ece/Knoflook_en_kaneel_voor_koe_en_kip

Leo Bakker


 

 

 

16 mei


Eťn borrel tijdens de zwangerschap ?

Wel eens gehoord van Feutale alcohol syndroom? Eťn borrel tijdens de zwangerschap kan al leiden tot hersenschade bij de baby.

http://www.fonteine.com/alcohol_baby.html
http://www.medfac.usyd.edu.au/news/features/2006/061110a.php

TV - Beschadigde engelen

Tijdens de zwangerschap brengt alcohol permanente schade toe aan de voorkant van het brein van het groeiende kind. Dit kan leiden tot leerproblemen zoals het slecht verwerken van informatie, slechte beoordeling van situaties, weinig emotionele controle en een gebrek om seksuele impulsen te controleren. Kinderen die kampen met deze problemen, lijden aan het Feutale Alcohol Effect (FAE). In Nederland zijn dat zo'n 160.000 mensen.

http://www.eo.nl/portals/programs/episode.jsp?episode=8482477&season=7521258&portal=4177509

Deze uitzending wordt 19.5.2007 herhaald...


Waarom biologische groente en fruit eten?

Wat is nu juist het interessante aan biologisch gekweekte groente naast het ontbreken van kunstmest, schimmeldoders en pesticiden? Salvestrolen ! Salvestrolen passen namelijk op een specifiek enzym: het CYP1B1. Dit enzym wordt uitsluitend gevonden in tumorcellen. Wanneer een salvestrol reageert met dit enzym, vormt zich een stof die de tumor doodt. Op deze wijze bieden salvestrolen mogelijk bescherming tegen kanker. Salvestrolen worden vooral gevonden in biologische groenten en fruit. Planten maken zelf salvestrolen aan om zich te beschermen tegen schimmelinfecties. Salvestrolen zijn daarom juist dŠŠr te vinden waar de kans op een infectie het grootst is, zoals aan de buitenkant en aan de oppervlakte van de wortels en de vruchten.

Laat je dus niets wijsmaken. Gif hoort niet op groente en fruit, het tast je zenuwgestel, hersenen en organen aan. In landen waar de bananen volop worden besproeid met zware pesticiden leidt de omgeving eronder en worden er veel gehandicapten kinderen geboren. Worden onze bananen de dood van de komende generatie kinderen? Het is net zoals de combinatie heler / dief, zolang de heler koopt blijft diefstal interessant. Zolang u accepteert dat voeding chemische rommel mag bevatten zal er weinig veranderen. Aan u de keuze......

Ron

http://www.fonteine.com/salvestrolen.html
http://www.orthoeurope.com/ortho_pdf/ortho065Salvestrol2.pdf


Video - Vanishing Honey Bees

Farmers in the United States say they are growing increasingly concerned about a mysterious shortage of honeybees. The U.S. government says it is investigating a dramatic decline in the bee population over recent months, and Congress has held a hearing on the issue.


Ook in Taiwan speelt dit probleem:


Open brief aan het parlament ivm de Zorgwet problemen

Geachte Tweede Kamerleden

In de afgelopen anderhalf jaar hebt U reeds vele berichten ontvangen van Nederlanders in de EU en verdragslanden, wellicht uit de hele wereld, die hun ongenoegen hebben uitgesproken over de ZVW, ingediend door de vorige minister van VWS, de heer Hoogervorst. Gedurende de bijeenkomsten van de Vaste Kamercommissie VWS is ons gebleken, dat U regelmatig door deze minister onjuist bent voorgelicht. Wij hebben vastgesteld, dat U dat over uw kant hebt laten gaan. Daarmee hebt U een van Uw hoofdtaken, controle op wetgeving, laten passeren. Gedurende de aanloop naar 1 januari 2006, heeft minister Hoogervorst meerdere keren beweerd, dat de 'dwingende' uitleg van EU verordening 1408/71 hem wordt opgelegd door de EU. Welnu, nadat de wet in werking is getreden, en daarom het verder verdoezelen van de waarheid niet meer nodig is, weet Agnes Kant (SP) na enig doorvragen op 16 januari 2006 de minister te dwingen toe te geven dat de eerder volgehouden dwangregeling van de EU inderdaad een "vergissing"is. De Heer Vendrik van Groen Links riep, dat dit op het randje was van foutieve voorlichting aan de Kamer is. Heer Vendrik, het was foutieve voorlichting. Nochtans heeft iedereen in de Kamer dit opnieuw laten passeren.

De gevolgen zijn desastreus. Ca. 100.000 Nederlanders in het buitenland zijn op slag uit hun particuliere verzekering gezet en veroordeeld tot het ziekenfonds van hun woonland. Precies het omgekeerde is gebeurd in Nederland.  Onomstotelijk een zeer ongelijke behandeling en bovendien discriminatie van de Nederlandse EU migranten. Het hoeft geen betoog dat vooral in de Zuid Europese en in de nieuwe Oost Europese landen het pakket van het publieke ziekenfonds ver beneden het Nederlandse peil ligt. Deze zorg is in veel landen bedoeld als vangnet voor de behoeftige persoon. In deze landen sluiten personen, als zij het zich maar even kunnen veroorloven, een particuliere verzekering af - een aanvullende of een volledige particuliere verzekering.

Het zal u bekend zijn dat personen boven de 65 jaar nergens meer een particuliere aanvullende of volledige verzekering tegen betaalbare prijs kunnen afsluiten. De Nederlandse bejaarde migranten die door de wet uit hun particuliere verzekering zijn gezet, is daarmee een fundament onder hun leven weggeslagen - het is als het ware een aanslag op hun leven. Alsof Holland hen zo snel mogelijk onder de zoden wil hebben.
Immoreel en misdadig! Zo is het tegenovergestelde bereikt van wat de wet beoogde, gelijke zorg voor iedereen. Voor de zorg betekent het dat deze bejaarde Nederlandse EU migrant in het laatste stadium van zijn leven, zich mag aansluiten bij de armste personen van het nieuwe woonland. Daarboven leidt de thans ontstane bijdrageverplichting voor de ZVW ook nog tot dubbele betaling. In veel landen, zoals b.v. in Denemarken (zie bijlage) wordt de wettelijke gezondheidszorg door de bevolking gedragen, onder meer via de inkomstenbelasting ('National Health').  Het woonland blijft dan ook terecht volgens de eigen wetgeving bijdragen opeisen van de EU migrant voor de gezondheidszorg. Door de ZVW is er een enorme wantoestand ontstaan voor Nederlandse EU migranten. De bijdrage die de Nederlandse EU migrant nu voor de meestal ontoereikende wettelijke gezondheidszorg in zijn woonland moet afdragen, heeft als bizar gevolg dat deze veel hoger is, dan de premie die hij voorheen voor zijn zelfgekozen en uitstekend dekkende particuliere verzekering kwijt was. Daarnaast wijzen wij U erop dat dit in flagrante strijd is met het algemene EU beginsel:
Er mag voor dezelfde dienst aan dezelfde persoon voor de sociale gezondheidszorg, niet dubbel geheven worden ( VO 1408/71 en VO 574/72 ).

Wij stellen vast dat de gehele 2e Kamer, die wellicht eerst vond dat het belangrijkste was dat de Zorgwet er kwam, later geen vinger heeft uitgestoken ter reparatie van dit aperte onrecht. Intussen is de roof geŽvolueerd van "het moet van de EU", tot een verplichte bijdrage via een E121 formulier, tot laatstelijk een "solidariteitsbijdrage".  Graag vernemen wij van U hoe men solidair kan zijn met een groep waar men eerst uitgegooid is? Neen, dit is een ordinaire pseudo -migratiebelasting ! Art 33 van 1408/71 bepaalt dat er geen bijdrage geheven mag worden als er geen dienst tegenover staat. Laat staan dat er dubbele belasting geheven mag worden bij een EU migrant.

Lees de hele brief :
www.ronfonteine.com/zorgwet.htm


Osteopathie

Een uitgebreide Franstalige beschrijving en een video van de Osteopathie.

Herstel en preventie, ook voor baby's, om later problemen te voorkomen.

http://www.passeportsante.net/fr/Therapies/Guide/Fiche.aspx?doc=osteopathie_th&xtor=EPR-2

xxx


Video - FDA Finds Chinese Food Producers Shut Down

American inspectors who arrived in China last week to investigate the two companies that exported tainted pet food ingredients found that the suspect facilities had been hastily closed down and cleaned up, federal officials said yesterday. "theres nothing to be found"


Kruiden als natuurlijk antibioticum

Antibiotica kunnen behalve als medicijn ook worden gebruikt om de groei van dieren te bevorderen. Sinds een jaar is deze toepassing echter verboden in de Europese Unie. BacteriŽn kunnen resistent worden tegen antibiotica, waardoor deze hun werking als medicijn verliezen en resistente bacteriŽn in omloop komen. Door het eten van vlees kan men deze antibiotica en/of resistente bacteriŽn binnen krijgen, waardoor ook bij mensen de werking van antibiotica als medicijn terug kan lopen.

http://www.wageningenuniversiteit.nl/NL/nieuwsagenda/nieuws/Kruiden_als_natuurlijk_antibioticum.htm


Slowfood op bezoek bij Fastfood

Een groot succes voor het boek Slow Food Nation, geschreven door Carlo PETRINI, de internationale president van Slow Food. Slow Food Nation, Why our food Should Be Good, Clean and Fair (Rizzoli, New York, $22.50). Het gaat om de Engelstalige uitgave van "Buono pulito e giusto" wat een jaar geleden in ItaliŽ is uitgegeven door uitgever Einaudi. Vertrekt vanuit de USA de toekomst van goed, schoon en juist voedsel ?
Te zien aan het grote succes van Carlo PETRINI die op dit moment door de USA, het rijk van de Fastfood, reist om in diverse grote steden zijn boek te promoten, lijkt het van wel.

Het wantrouwen begint echt in dit werelddeel; het land wat de Fastfood heeft uitgevonden, aldus PETRINI. Zijn reis van 3 weken heeft zeer positieve navolg van het publiek. In Portland (Oregon), in San Francisco, volgeboekt in het Arlene Schnitzer Concert Hall, personen uit Seattle en Eugene, veel agrariŽrs.
Staande ovaties mocht PETRINI ontvangen. Sonoma (Californie), New York, Chicago, Raleigh staan nog op het programma. Petrini zal een redevoering houden over de landbouw aan Center for Environmental Farming Systems van North Carolina State University.

Eric Schlosser, schrijver van de bekende bestseller "Fast Food Nation" zegt in zijn boek: Carlo PETRINI is een van de betere denkers van onze tijd, maar niet alleen wat betreft het voedsel, ook met betrekking tot onze manier van leven. Dit boek is van essentieel belang voor alle kleuren, voor sociale rechtvaardigheid, het milieu, kortom, de fundamentele aspecten voor goed voedsel.

http://press.slowfood.it/press/ita/leggi.lasso?cod=3E6E345B0c807208BErKoJM2B6F0

xxx


Video - klokkenluider Alex Jones die de duimscan aan de kaak stelt

Meer videoclips
http://www.youtube.com/results?search_query=alex+jones


Automatisch verkalking opsporen in scans

Aderverkalkingen automatisch opsporen via geavanceerde computersoftware. Dat is het onderwerp van het proefschrift van Ivana Isgum. Zij ontwikkelde drie verschillende computersystemen die zijn toegespitst op het detecteren van verkalkingen in de buikaorta, de kransslagaders en de thoracale aorta. Ze werken zowel op klinische CT-scans als bij lage dosis screeningsonderzoeken. In de meeste gevallen is het computersysteem in staat een scan volledig automatisch aan de juiste risicocategorie toe te wijzen. De technieken komen uit de beeldverwerking en patroonherkenning, en bevatten ondermeer een nieuwe methode om de positie van hart en aorta in een scan automatisch te bepalen. Slagaderverkalkingen zijn zichtbaar op computed tomography (CT) scans. Wanneer al deze verkalkingen individueel aangegeven worden in zulke scans kan een score berekend worden die het risico op hart- en vaatziekten weergeeft. Dit is echter een tijdrovend proces en daarom wordt in de meeste CT scans een dergelijke analyse niet uitgevoerd. Aderverkalking is de belangrijkste oorzaak voor het ontstaan van hart- en vaatziekten. Ivana Isgum promoveert op 15 mei aan de Universiteit Utrecht.

UMV


Video - Another Inconvenient Truth - Global Warmings Little Secret

UN Report warns - Rearing cattle produces more greenhouse gases than driving cars.
http://www.un.org/apps/news/story.asp...

Many leading environmental organizations, including the National Audubon Society, the WorldWatch Institute, the Sierra Club, and the Union of Concerned Scientists, have recognized that raising animals for food damages the environment more than just about anything else that we do. Fortunately there is something you can do -- switch to a plant-based diet, or at the very least reduce your meat and dairy consumption.

1 Factory farms produce massive amounts of dust and other contamination that pollutes our air. A study in Texas found that animal feedlots in the state produce more than 14 million pounds of particulate dust every year and that the dust "contains biologically active organisms such as bacteria, mold, and fungi from the feces and the feed."

2 According to the nonprofit group Greenpeace, all the wild animals and trees in more than 2.9 million acres of rainforest were destroyed in the 2004-2005 crop season in order to grow crops that are used to feed chickens and other animals in factory farms.

3 According to a 2006 UN report, the livestock sector causes more greenhouse gases worldwide than the entire transportation sector.
4 Nitrous oxide is about 300 times more potent as a global warming gas than carbon dioxide. According to the U.N., the meat, egg, and dairy industries account for a staggering 65 percent of worldwide nitrous oxide emissions.

5 According to the Environmental Protection Agency, the run-off from factory farms pollutes our waterways more than all other industrial sources combined. The EPA reports that chicken, hog, and cattle excrement have polluted 35,000 miles of rivers in 22 states and contaminated groundwater in 17 states.

6 It takes 16 pounds of grain and 2,500 gallons of water to produce 1 pound of meat. One average meat eater could consume that pound of meat during a meal, while 16 people could have been fed on the grain it takes to produce that pound of meat.

7 The meat industry causes more water pollution in the US than all other industries combined because the animals raised for food produce 130 times more excrement than the entire human population--86,000 lbs per second. A typical pig factory farm generates a quantity of raw waste equal to that of a city of 12,000 people.

8 Every 2 seconds, a child starves to death somewhere in the world. Countries such as Ethiopia and some Central American countries use their farmland to supply the United States with cheap burgers instead of growing healthful grain foods for their own starving people.

9 The livestock population of the US consumes enough grain and soybeans to feed more than 5 times its human population. 90% of all corn and 80% of all grains and beans grown in the US are used to feed livestock animals.

10 75 percent of U.S. topsoil has been lost to date, 85 percent of that loss is due to livestock rearing (more) (less)


Hartinfarct heeft nadelige gevolgen voor de nieren

Veel onderzoek richt zich op de effecten van nierdysfunctie op het functioneren van het hart- en vaatstelsel. Omgekeerd is over de gevolgen van hartproblemen op het functioneren van de nieren weinig bekend. Promovendus Wouter Eijkelkamp onderzocht daarom deze invloed. Hij concludeert dat zowel in dieren als mensen een hartinfarct invloed heeft op de nieren. Er is dus een vicieuze cirkel van interactie tussen hart- en nierschade. Eijkelkamp vond histologische schade, een verhoogde eiwituitscheiding in de urine, en/of een achteruitgang van nierfunctie. In een dierexperimentele setting kon dit nadelige effect worden beperkt met medicatie. Uit zijn onderzoek blijkt verder dat de nier mogelijk beter beschermd kan worden door niet alleen de bloeddruk te verlagen. Het niveau van eiwituitscheiding in de urine liet een sterk verband zien met de nierfunctie op lange termijn. Een duale behandeling, gericht op verlaging van de bloeddruk ťn vermindering van eiwituitscheiding, kan een bijdrage leveren aan het beschermen van de nieren bij hen die een verhoogde kans op nierfunctieverlies hebben. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met hoge bloeddruk en suikerziekte.

RUG


Invloed eiwitten op acute myeloide leukemie onderzocht

Het proces van hematopoiese voorziet het lichaam van miljarden bloedcellen per dag. Het is een strak geregisseerd proces. Acute myeloide leukemie (AML) is een afwijking in de bloedcelontwikkeling. Behandeling van deze en andere vormen van leukemie is veelal gebaseerd op het principe van de geprogrammeerde celdood (het induceren van apoptose). Sommige AML-cellen ontsnappen echter aan dit proces, wat kan leiden tot terugkeer van de ziekte. Promovendus Hein Schepers onderzocht de invloed van verschillende eiwitten op de processen van bloedcelontwikkeling, apoptose en groei in normale en leukemische cellen bij AML. Hij ontdekte dat meerdere van de onderzochte eiwitten tegelijkertijd de apoptose tegengaan, de bloedcelontwikkeling remmen en de groei stimuleren. De vraag of en hoe de eiwitten een rol spelen in het ontstaan van leukemie moet in vervolgonderzoek worden uitgezocht. In de toekomst kunnen wellicht, mede gebaseerd op de resultaten van dit onderzoek, patiŽntspecifieke medicijnen ontwikkeld worden die de behandeling van AML effectiever maken.

RUG


Naar een beter behandeling van chronische nierziekten

Chronische nierziekte is een progressieve, ernstige ziekte, waar veel patiŽnten uiteindelijk aan overlijden. Het renine-angiotensine-aldosteron systeem (RAAS) speelt een belangrijke rol in de progressie van nierziekten en remming van het RAAS vormt de hoeksteen van de huidige behandeling. Deze behandeling is echter niet optimaal. Uit het promotieonderzoek van Els van der Wouden blijkt dat het mogelijk is met een gemodificeerd verkoudheidsvirus (adenovirus) DNA selectief in te brengen in bindweefselcellen van de nieren van proefdieren met een nierziekte. De therapeutische toepassing hiervan vraagt echter nog veel extra onderzoek. Onverwacht bleek ook het virus zelf de nierziekte van de proefdieren te verbeteren. Hoe dit precies werkt is nog onduidelijk, maar verdient zeker nader onderzoek. Ook onderzocht Van der Wouden de rol van het lichaamseigen angiotensine in gezonde en zieke nieren. Van angiotensine is bekend dat het RAAS afremt. In geÔsoleerde bloedvaten van gezonde ratten bleek angiotensine inderdaad als RAAS-remmer te fungeren. Echter in levende gezonde proefdieren bleek dit effect geheel afwezig te zijn. Ook in proefdieren met nierziekte bleek angiotensine geen enkel effect te hebben en blijkt het dus ongeschikt voor de behandeling van chronische nierziekten.

RUG


Klink wil helft minder medische missers

Het aantal medische fouten moet binnen vijf jaar met de helft omlaag. In de praktijk betekent dit 15.000 minder gevallen van vermijdbare schade per jaar. Minister Klink heeft gisteren in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat hij de lat hoog wil leggen. ‘Met betrekking tot patiŽntveiligheid kan er geen sprake meer zijn van vrijblijvendheid.’ Zijn ambitie geldt overigens voor de hele zorg – niet alleen voor ziekenhuizen. Om de voortgang te toetsen en te handhaven krijgt de Inspectie voor de Gezondheidszorg meer juridische middelen in handen, meldt Klink. Een wetsvoorstel hiervoor gaat binnenkort naar de Kamer. Zo kan de inspectie straks bestuurlijke boetes opleggen aan instellingen die vaak in de fout gaan. Ook krijgt zij de mogelijkheid om in bepaalde gevallen zonder toestemming van de patiŽnt het medisch dossier in te zien. Op die manier kan de inspectie onderzoeken wat de effecten zijn van verbeteracties. Op 12 juni presenteert Klink het Actieplan Veilige Zorg. Daarin zal hij zijn plannen uitgebreid toelichten.


Geen zorgverlening zonder budgetgarantie

Zorgaanbieders waarschuwen voor knelpunten in 2007

Plotseling opduikende wachtlijsten en haastig reparatiewerk maakten 2006 voor de zorg tot
een onrustig jaar. Ook in 2007 verwachten zorgaanbieders problemen door te beperkte
contracteerruimte. Dat blijkt uit onderzoek van ActiZ, organisatie van zorgondernemers,
onder haar leden. Als de zorgvraag de contracteerruimte overschrijdt en er geen
budgetgarantie voor meerwerk komt, waarschuwt ActiZ dat zorgaanbieders geen zorg zonder
budget zullen leveren.

Wachtlijsten in de zorg vormen een belangrijke indicator voor knelpunten tussen vraag en
aanbod. In 2006 liepen deze wachtlijsten plotseling snel op. Hoeveel mensen momenteel
wachten op een indicatiestelling of de levering van zorg, valt moeilijk te zeggen. Toch
verwacht zestig procent van de leden van ActiZ dit jaar knelpunten door onvoldoende
contracteerruimte. Ondanks de autonome groei van de zorgvraag, is het totale volume van
de contracteerruimte ten opzichte van 2006 onvoldoende gegroeid. Dat is wachten op
problemen.

Wanneer de zorgvraag in de loop van 2007 door het volumeplafond gaat, leidt dit tot
noodgedwongen beperking van de instroom van nieuwe cliŽnten en daarmee het ontstaan
van wachtlijsten. Ook constateren veel zorgorganisaties dat de druk op de tarieven
onverminderd groot blijft en met name voor nieuwe extramurale woonzorgvormen vaak
moeilijk voldoende financiering valt te vinden.

Vorig jaar hebben veel zorgaanbieders gekozen voor overproductie zonder budgetgarantie
vooraf. Het recht van cliŽnten op zorg en de strijd tegen de wachtlijsten woog voor
hen zwaarder dan hun eigen bedrijfseconomische belangen. Alhoewel het merendeel van de
zorgorganisaties deze overproductie waarschijnlijk vergoed krijgt, zullen zorgaanbieders
dat risico niet nog een keer aanvaarden.

ActiZ vindt het verontrustend dat de leden al zo vroeg in het jaar aangeven
volumeproblemen te verwachten. Zorgverzekeraars, zorgkantoren en zorgaanbieders hebben
een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om alert te zijn op de ontwikkelingen rond
wachtlijsten in de komende maanden.

ActiZ vindt het belangrijk nu al een duidelijk signaal te geven. De
wachtlijst-problematiek die in 2006 plots opdook, kwam voor velen als een verrassing. Met
het oog op de dreigende tekorten die zorgaanbieders nu al voorzien, kan tijdig worden
ingegrepen om nieuwe problemen te voorkomen. Op ťťn punt zal in ieder geval
geen herhaling van zetten plaatsvinden: als betalingsgaranties uitblijven, zullen
zorgaanbieders - behoudens urgente gevallen - geen zorg meer leveren die buiten de
contracteerruimte valt.


Uitspraak minister maakt bestrijdingsmiddelen niet legaal

Stichting Natuur en Milieu is het niet eens met de uitleg van LNV-minister Verburg van de
uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven op 4 mei. De minister stelt
in antwoord op vragen van de Tweede Kamer dat de honderden bestrijdingsmiddelen waar het
om gaat helemaal niet illegaal zouden zijn. Maar de uitspraak en het Europees recht zijn
glashelder en die eisen dat middelen niet zonder gedegen toetsing op de gevolgen voor
mens, dier en milieu op de markt mogen komen. Ze zijn dus gewoon illegaal.

De ministers baseert zich op een omstreden uitleg om zo te voorkomen dat de middelen
alsnog gedegen getoetst moeten worden op de gevolgen voor mens, dier en milieu. Algemeen
directeur van Natuur en Milieu Mirjam de Rijk is daar niet blij mee: ':Een verklaring van
de ministers gaat niet boven het Europees recht en dus zaait de minister alleen maar meer
verwarring. Het zou beter zijn om het probleem nu eens echt aan te pakken en serieus met
de beoordeling aan de slag te gaan in plaats van de juridische trucendoos open te
trekken.'

Het belangrijkste argument van de minister is dat de rechter alleen de lijst uit 2002
heeft herroepen. In 2006 is er een nieuwe lijst gekomen en daartegen zou geen beroep zijn
aangetekend.Op grond van de Algemene wet bestuursrecht was dit echter niet nodig: het
beroep was op grond van artikel 6:19 ook gericht tegen dit nieuwe besluit. De uitspraak
van het College van Beroep voor het bedrijfsleven is hierop dus ook van toepassing. In
juridische termen gaat het hier slechts om een wijziging van het bestreden besluit,
waartegen het beroep automatisch ook geldt. Pas als alsnog voldoende beoordeling plaats
heeft gevonden van de schadelijkheid voor mens, dier en milieu en dus voldaan is aan de
eisen van het Europees recht, kunnen de middelen weer legaal worden toegepast. Tot die
tijd kan iedereen om handhaving vragen en is de minister verplicht zo'n verzoek te
honoreren.

Het gaat om ruim 800 bestrijdingsmiddelen (op basis van 240 actieve stoffen). Er zitten
middelen tussen die internationaal verdachte stoffen bevatten. Ze staan bijvoorbeeld op
een lijst van acuut toxische stoffen van de World Health Organization, de lijst van
kankerverwekkende stoffen van de Amerikaanse overheidsdienst EPA, of die van gevaarlijke
stoffen van de Europese Unie (de Nasty Eight, die uitgefaseerd worden).


Zorgverzekeraar moet consument helpen bij keuze

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil dat verzekeraars een actievere rol spelen bij de
keuze van de consument voor een zorgaanbieder. Zo moeten verzekeraars bevorderen dat
zorgaanbieders kortere wachttijden of betere service leveren. Dat gebeurt op dit moment
nog onvoldoende. Verzekeraars contracteren alle aanbieders en selecteren daarbij
nauwelijks op kwaliteit en prijs. Als verzekeraars actiever worden op de inkoopmarkt
krijgt de consument meer keuzemogelijkheden tussen zorg. Deze conclusies staan in het
rapport 'Richting geven aan keuzes' dat de NZa vandaag aan de minister van
Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aanbiedt.

De NZa heeft onderzocht waarom verzekeraars nog weinig aan keuzeondersteuning doen. Een
van de oorzaken is dat onder verzekeraars onduidelijkheid heerst over de vergoeding van
niet-gecontracteerde zorg. Met verschil in de hoogte van vergoeding kan een verzekeraar
zijn klant richting bepaalde aanbieders sturen en daarbij rekening houden met de
geleverde prijs en kwaliteit. Onderzoek van de NZa wijst uit dat consumenten sterk op
hoogteverschillen in de vergoeding reageren bij de keuze voor een aanbieder. De NZa
hanteert bij de beoordeling van polissen de stelregel dat elke restitutievergoeding
acceptabel is, zolang dit voor de verzekerde duidelijk omschreven is in de
polisvoorwaarden. De NZa heeft daarom per direct de richtlijnen voor
informatieverstrekking aangescherpt. De nieuwe versie van het 'Richtsnoer
informatieverstrekking' wordt vandaag aan de verzekeraars gestuurd. Daarnaast ziet de NZa
er scherp op toe dat zorgverzekeraars aan hun zorgplicht blijven voldoen en dus voldoende
zorg contracteren. In alle polissen is de consument dan ook verzekerd van ruime toegang
tot verzekerde zorg.

Op een aantal zorgmarkten is nog onvoldoende aanbod. Verzekeraars zijn daardoor gedwongen
alle aanbieders te contracteren en niet alleen die aanbieders die de beste kwaliteit
leveren. Ook het gebrekkige inzicht in kwaliteitsverschillen maakt een goede keuze tussen
aanbieders moeilijk. Het is voor verzekeraars niet goed mogelijk de consument te
overtuigen naar een bepaalde, door hem gecontracteerde, aanbieder te gaan.

Daarnaast speelt bij de keuze voor een zorgaanbieder voor veel mensen de huisarts een
belangrijke rol. De huisarts geeft zelf aan niet altijd over voldoende informatie te
beschikken om een goede keuze te maken en wijst vaak door binnen zijn lokale netwerk. De
NZa wil dat er een experiment komt onder huisartsen, met goede informatiesystemen die zij
kunnen benutten om patiŽnten gericht door te sturen. De NZa overlegt hierover met de
Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

Met de verruiming van het deel van de zorg waar vrij wordt onderhandeld, is het van groot
belang dat verzekeraars een actieve rol gaan spelen bij keuzeondersteuning. Verzekeraars
moeten hun klanten ervan overtuigen dat een polis met selectief gecontracteerde zorg
voordelen oplevert op gebied van kwaliteit en prijs. De consument wordt daardoor
kritischer in zijn keuze voor een zorgverzekering en stelt daarmee de verzekeraar weer in
staat scherpe afspraken te maken over bijvoorbeeld wachttijden en service. De NZa
adviseert de verzekeraars om samenwerking te zoeken met huisartsen en
consumentenorganisaties.

Het rapport is vanaf heden te downloaden op www.nza.nl


Nationale actie voor eenzame ouderen

Zodra het zomer wordt, begint de telefoon van de Ouderenhulplijn te rinkelen. Meer dan
ťťn miljoen ouderen zijn juist s zomers alleen, bijvoorbeeld omdat familie
of het vaste verplegend personeel op vakantie gaan. 60% Van de verpleeg- en
verzorgingshuisbewoners krijgt zelfs nooit visite.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp vestigt deze zomermaanden met een landelijke actie de
aandacht op de eenzaamheid onder ouderen. De BNers Wolter Kroes, Jeroen van der Boom,
Berdien Stenberg en Jan Vayne ondersteunen de actie. Deze start op 21 mei a.s. en loopt
t/m 23 juni 2007. Nederland fleurt op met speciale planten in vrolijke potten. Onder de
noemer... Vergeet ze nietjes!

Geen eenzame zomer
Met de actie wil het Nationaal Fonds Ouderenhulp jong en oud stimuleren om een bezoek te
brengen aan ouderen. Een attentie verrast altijd en daarom zijn er voor dit doel vier
speciale soorten planten verkrijgbaar bij alle COOP supermarkten. De Vergeet ze nietjes
zijn leuk om te geven en de opbrengst, 1 euro per plant, komt direct ten goede aan
uitstapjes in het kader van de Nationale Vergeet-me-niet Dag. Een groot evenement dat
Ouderenhulp organiseert om eenzame ouderen in het zonnetje te zetten. De Nationale
Vergeet-me-niet Dag vindt plaats op de eerste zondag van de zomer. Dit jaar voor de
vierde keer, op 24 juni a.s.

www.ouderenhulp.nl

 

Zonder Sonja Bakker de zomer door ? - het Anti Bakker Dieet !

- Vermijdt bakkerij produkten
- Vermijdt industrie voeding
- Kies voor voldoende goede vetten en eiwitten
- Kies beperkt voor de langzame koolhydraten
- Kies voor noten, groente en fruit


Archief pagina's : Jan 2006 | Feb 2006 | Mar 2006 | Apr 2006 | Mei 2006
Juni 2006
| Jul 2006 | Aug 2006  | Sept 2006  | Okt 2006


Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats