weblog voeding, gezondheid en milieu

Archief | Jan | Feb | Mrt | Apr | Mei | Juni | Juli | Aug | Sept  | Oktgezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 

 

 

 

10 mei


Meer kans op longziekte bij minder eiwit MRP1

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een chronische longziekte, met als symptomen onder meer benauwdheid, het ophoesten van slijm en een rokershoestje. Roken veroorzaakt deze aandoening in 90% van de gevallen. Maar het is nog steeds onbekend waarom niet alle rokers gevoelig zijn voor de ontwikkeling van COPD. Uit onderzoek van UMCG-promovendus Margaretha van der Deen blijkt dat een verminderde functie van het eiwit MRP1 wellicht een rol speelt bij het ontstaan van COPD. MRP1 (multidrug resistance-associated protein 1) is een eiwit dat beschermt tegen toxische stoffen. Uit haar onderzoek blijkt dat er minder MRP1 in de longen van COPD-patiŽnten aanwezig is vergeleken met gezonde longen. Sigarettenrook en verschillende longgeneesmiddelen hebben bovendien effect op de activiteit van dit eiwit. Dit zijn extra aanwijzingen voor de betrokkenheid van MRP1 bij COPD. Op de lange termijn kan wellicht een therapie tegen COPD ontwikkeld worden, met MRP1 als aangrijpingspunt. Hiervoor moet er echter nog veel nader onderzoek verricht worden.

Bron: RUG


Video - Video The Drugging of our Children (Gary Null) (SSRI drug dangers)

In the absence of any objective medical tests to determine who has ADD or ADHD, doctors rely in part on standardized assessments and the impressions of teachers and guardians while the they administer leave little room for other causes or aggravating factors, such as diet, or environment. Hence, diagnosing a child or adolescent with ADD or ADHD is often the outcome, although no organic basis for either disease has yet to be clinically proven. Psychiatrists may then prescribe psychotropic drugs for the children without first without making it clear to parents that these medications can have severe side-effects including insomnia, loss of appetite, headaches, psychotic symptoms and even potentially fatal adverse reactions, such as cardiac arrhythmia. And yet, despite these dangers, many school systems actually work with government agencies to force parents to drug their children, threatening those who refuse with the prospect of having their children taken from the home unless they cooperate.


Geen effect programma op revalidatie na prothese-operatie

De vraag naar totale heup- en knieprotheses neemt toe. Hierbij wordt de patiŽnt slechts korte tijd opgenomen en vindt de revalidatie grotendeels thuis plaats. Om de patiŽnt goed voor te bereiden op de revalidatieperiode is in het UMCG het begeleidingsprogramma GOES ontwikkeld (Groningen Orthopedische Exit Strategie). Hierbij krijgen patiŽnten een video met rolmodellen te zien, worden nieuwsbrieven met informatie verstrekt, kunnen patiŽnten gebruik maken van een telefonisch spreekuur, etc. Uit onderzoek van UMCG-promovenda Inge van den Akker-Scheek blijkt dat deelname aan GOES geen effect heeft op de revalidatie. GOES bereikt zijn doel dus niet. Wel biedt het onderzoek aanknopingspunten voor verbetering van het begeleidingsprogramma. Om het resultaat van een heup- of knievervangende operatie te meten dient niet alleen naar de ervaringen van de patiŽnt gevraagd te worden, maar ook het looppatroon onderzocht te worden. Uit het onderzoek blijkt dat het hierbij vaak gebruikte onderzoeksprotocol moet worden uitgebreid. Behalve lopen op voorkeurssnelheid, moet ook snel en langzaam lopen wordt onderzocht, en lopen terwijl er een denktaak uitgevoerd wordt.

Bron: RUG


Video - Lost Secrets of the Sacred Ark

Laurence Gardner presents a miraculous substance, with levitating or anti-gravity capacities. Also, by consuming it, it wil balance and optimise ones brain usage capacities.

Tip: Casper Beukema


Pijnstillers

Ibuprofen, Aleve en Voltaren, de zogenaamde NSAID's, zijn gewone pijnstillers die in Nederland bij elke drogist verkrijgbaar zijn. Toch waarschuwt de Amerikaanse Food and Drug Administration dat het gebruik van ťťn pil al een hartaanval kan veroorzaken. In Nederland ziet men echter het probleem niet en zien de autoriteiten deze pijnstillers nog steeds als uiterst veilig.

Ibuprofen is sinds 1969 in Nederland op de markt. Het behoort tot een grotere groep soortgelijke stoffen (de zogenaamde NSAID's ofwel niet-hormonale ontstekingsremmers) die al jaren op grote schaal toepassing vinden en waarmee veel ervaring is opgedaan. Het wordt wereldwijd zeer veel gebruikt, ook als zelfzorgmiddel.

Diclofenac is sinds 1977 in Nederland op de markt. Het behoort tot een grotere groep soortgelijke stoffen (tevens de NSAID's) die al jaren op grote schaal toepassing vinden en waarmee veel ervaring is opgedaan. In Nederland staat diclofenac met bijna 2,3 miljoen voorschriften in 2002, op de 4e plaats in de top 10 van de meest gebruikte geneesmiddelen.

Naproxen is sinds 1974 in Nederland op de markt. Het behoort tot een grotere groep soortgelijke stoffen (tevens de NSAID's) die al jaren op grote schaal toepassing vinden en waarmee veel ervaring is opgedaan. Sinds 1998 is naproxen (tot 275mg per doserings-eenheid) ook als zelfzorgmiddel beschikbaar.

http://www2.trosradar.nl/PHP/news/22/3499

Discussie forum
http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=50690

Bekijk de uitzending
http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=4522867

Sport. pijnstillers en hartstilstanden
http://www.fonteine.com/hartstilstand_topsport.html
http://www.sportsnet.ca/soccer/article.jsp?content=20060921_112232_3712


Video - golven in de lucht


Brandbrief aan ministers Klink en Rouvoet

De Consumentenbond, de Nederlandse Hartstichting en een groep wetenschappers hebben in een brandbrief de ministers Klink en Rouvoet gevraagd om daadkrachtig op te treden tegen de onverantwoorde marketing van onverantwoorde voedingsmiddelen (snoep, snacks, frisdrank, etcetera) gericht op kinderen. Aan de ministers wordt gevraagd om een verbod op reclame op ongezonde voedingsmiddelen en dranken op tijden dat kinderen doorgaans tv kijken (van 7 tot 21 uur). Daarnaast willen de ondertekenaars een verbod op het gebruik van kinderidolen en fictieve figuren (zoals striphelden) en een verbod op spaaracties en gratis cadeautjes.

Wetenschappelijk bewijs
Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat dit soort reclames van grote invloed zijn op het eetgedrag van kinderen. Ook de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) heeft recentelijk nog alarm geslagen over de effecten van dergelijke reclames gericht op kinderen. In Nederland beperkt de aanpak zich tot een door de brancheorganisatie opgestelde reclamecode. Deze code blijkt in de praktijk onvoldoende effectief om het probleem aan te pakken.

Lees hier de brief aan de ministers
http://212.72.56.204/morello-bestanden/85879/brandbrief_Rouvoet_en_Klink.pdf


Dierenleed - Roekeloos rijgedrag: 45 dode varkens

Een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hongarije is dinsdag door de politie aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. De aanhanger van zijn vrachtauto kantelde toen hij op een kruising in Ede wilde keren. Van de ongeveer 90 varkens die hij vervoerde, was de helft direct dood of moest vanwege verwondingen door een dierenarts worden afgemaakt. De overige varkens werden overgeladen in een ander voertuig. De kanteling vond waarschijnlijk plaats doordat de bestuurder een fout maakte bij het nemen van de bocht. De bestuurder is aangehouden wegens roekeloos rijgedrag en is overgebracht naar het politiebureau.

Het verkeer in Ede stond lang vast door het ongeval.

Bureau Verkeershandhaving 


Geloof in een potje

Al de prachtige beauty reclames weten precies hoe ze de mensen kunnen bespelen. Het gaat alleen maar om de business cijfers. Wat zijn wij allemaal goed gelovige zielen, de kerken kunnen daar nog wat van leren. Gooi er maar een paar natuurlijke kreten in en hopla daar tuinen wij weer allemaal in, KOPEN MAAR, want het maakt je mooi toch?????????????

We kijken meestal niet wat de samenstelling van het produkt is. Het is net als de bijsluiter van medicijnen, we willen meestal niet weten waaruit het produkt bestaat, EN HOE SCHADELIJK HET VOOR JE GEZONDHEID KAN ZIJN, de hoop en geloof reclames spelen hier handig op in. Gisteren hoorde ik weer een mooie reclame, Deodorant met Lemongrass dat klinkt natuurlijk, [ deze deodorants zullen de winkels wel weer uitvliegen ], maar wat er verder inzit doet er niet toe toch?

SPIEGELTJE SPIEGELTJE WIE IS HET MOOISTE IN HET LAND? KOOP MIJN PRODUKT DAN KAN JIJ EINDELIJK DE MOOISTE IN HET LAND WORDEN TOCH? Dat laten wij ons maar al te graag voorspiegelen.

Schoonheid komt van binnen uit. Sta in je eigen kracht. Houd van jezelf. Durf iedere ochtend in de spiegel te kijken en ontdek je eigen schoonheid en uitstraling. Geloof in jezelf daar gaat het om.Je buitenkant laat zien hoe je in jij van binnen in je vel zit. Probeer zo weinig mogelijk produkten op je lichaam te smeren die je immuunsysteem aanvallen. Je lichaam geeft zelf aan als het uit balans is, doormiddel van o.a.eczeem, allergien of andere huid problemen. Luister naar deze signalen van je lichaam.

SPIEGELTJE SPIEGELTJE AAN DE WAND IK BEN DE MOOISTE EN GEZONDSTE IN HET LAND.

Alie Kiewiet

 

http://www.fonteine.com/veilige_cosmetica.html


241 duizend mensen onverzekerd

Hoewel het aantal onverzekerden hoger is dan verwacht, is minister Klink blij met het duidelijke inzicht in de groep onverzekerden. Dat zegt de minister van VWS vandaag in reactie op de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS heeft vandaag gemeld dat ongeveer 241.000 mensen onverzekerd zijn. Dit is bijna zestigduizend personen meer dan de eerdere raming van juli 2006. Dit komt doordat een nieuwe, nauwkeuriger meetmethode is gebruikt.

Succesvol
Het aantal onverzekerden is lager dan vůůr de invoering van de Zorgverzekeringswet. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat de inspanningen van VWS en gemeenten, die gericht waren op het terugdringen van onverzekerden onder sociaal-economisch zwakkere groepen, succesvol zijn. Er zijn relatief weinig uitkeringsgerechtigden onder de onverzekerden. VWS gaat door met deze aanpak. Tegelijkertijd kijkt VWS hoe het aantal onverzekerden in andere groepen, zoals kinderen en allochtonen uit westerse landen, teruggedrongen kan worden.


Warmere winters door meer westelijke stromingen

De opwarming van de aarde is in West-Europa vooral voelbaar via sterkere westenwinden. Die leiden na 2020 structureel tot zachtere winters, vergelijkbaar met de afgelopen recordwinter. Ook toen was de stroming veelvuldig westelijk.

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article423845.ece/
Warmere_winters_door_meer_westelijke_stromingen

Marjan


Strijd tegen de zorgwet

De afgelopen maanden werd met spanning uitgekeken naar de dag van het vonnis in onze zaak " Keuzerecht" en uiteindelijk zou het dan 25 april 2007 gaan worden. De volle winst mochten we misschien niet verwachten, een afwijzing zou gewoon niet mogelijk zijn dus bereidden wij ons voor op een gang naar het EU Hof van Justitie in Luxemburg. Om 10.15 uur via de website van de Raad van State werd duidelijk dat het een zwarte dag zou worden. Niet zozeer voor ons maar voor de Bestuursrechterlijke macht. Na ruim 4 maanden kwam men tot de conclusie onze zaak niet ontvankelijk te verklaren met als smoesje, een technische onvolkomenheid. Bij een strafproces zijn dit soort sluwigheidjes gebruikelijk om te ontsnappen maar in een zaak waar zwaarwegende maatschappelijke belangen op het spel staan van een kwetsbare groep gepensioneerden en waar beide partijen zowel onze Stichting alsmede ook CVZ/SVB om een vonnis smeekten, bleef het hoogste rechterlijke orgaan op bestuurlijk gebied in gebreke een vonnis te vellen. Juristen spreken van rechtsweigering en nemen hier geen genoegen mee.

Tengevolge van een wetswijziging is de Raad van State sinds 1 januari 2007 niet meer bevoegd in dit soort zaken, reden waarom men zich met dit kunstje aan deze zwaarwegende beslissing wilde onttrekken.
Wat betekent dat voor onze zaken Keuzerecht en Woonlandfactoren? Hoewel enorm teleurstellend -we zijn namelijk geen stap opgeschoten- blijft de schade beperkt tot tijdsverlies en extra advocaatkosten die we opnieuw zullen moeten maken bij de procesvoering, namelijk nieuwe pleitnotaīs en de procesvoering zelf. Er volgt een herhaling van hetgeen reeds heeft plaatsgevonden voor het rechtscollege van de Raad van State, maar nu bij de Rechtbank in Amsterdam gezien de genoemde wetswijziging, het nieuwe bevoegde orgaan.
Alle eerder gebruikte stukken zullen weer kunnen worden ingebracht waardoor hier geen verlies zal ontstaan.

Getracht zal worden wederom een spoedbehandeling te verkrijgen gezien onze doelgroep. …ťn beroepsmogelijkheid is dan weer mogelijk bij het hoogste college, de Centrale Raad van Beroep in Utrecht. Indien de benodigde medewerking wordt verkregen zouden vůůr het einde van dit jaar de uitspraken beschikbaar kunnen zijn. Dikwijls wordt de vraag gesteld of wij ons niet rechtstreeks tot het EU Hof van Justitie kunnen wenden. Particulieren kunnen dat niet; wel kan de rechtbank prejudiciŽle vragen stellen aan het EU Hof. De rechter in laatste instantie, de Centrale Raad van Beroep is zelfs verplicht bij twijfel aan de conformiteit van de NL wetgeving aan EU recht deze vragen te stellen. Voor een meer gedetailleerde uitleg verwijs ik naar eerdere berichtgevingen op onze website: www.vngsint.com

Waarom deze lange inleiding zult u vragen? Dat is eenvoudigweg om u duidelijk te maken dat wij niet mogen toestaan dat de grote wens van Hoogervorst, namelijk ons te kunnen uitroken, ooit in vervulling zal gaan. Zouden we nu om financiŽle redenen moeten afhaken, dan is al het werk en geld voor niets geweest. Ik zou u graag de volgende rekensom willen voorhouden. Onze leden in Spanje en ook in Portugal zijn, in vergelijking met onze Noord Europese strijdmakkers, zeer bevoordeeld uit de strijd gekomen. Door ons succes in de zaak van de woonlandfactoren betalen wij slechts ongeveer 1/3 deel van de oorspronkelijke bedragen die ons eerder in rekening werden gebracht. Dat wil zeggen dat voor velen van u de tot op heden aan onze vereniging betaalde contributie minder is dan hetgeen u in ťťn enkele maand daardoor hebt terugverdiend.

Tot op heden bent u gevraagd zowel in 2005 als 2006 een bijdrage te leveren van € 100 per persoon en ik voel mij dan ook niet bezwaard, gezien bovenstaande calculatie, dat een derde maal te doen voor 2007. Vriendelijk doch dringend vraagt het bestuur u nogmaals € 100 per persoon te willen overmaken op onderstaande rekening. U begrijpt dat tegen een hoger bedrag geen enkel bezwaar bestaat.

Onze mobilisatieteams zijn weer opgeroepen in actie te komen zoals ze dat al eerder uiterst succesvol gedaan hebben. U weet dat wij als bestuur ook na 2 jaar strijd zo mogelijk nog fanatieker zijn geworden dan we al waren. Steunt u ons dus financieel !! Naast de bittere noodzaak, stimuleert u ons daarmee ook enorm.
Naast het persoonlijk storten van geld zijn er nog zoveel andere manieren ons aan inkomsten te helpen. Het NL verenigingsleven kan misschien ideeŽn uitbroeden. Misschien dat poker, kien, toep, bridge, canasta- of andere avonden georganiseerd worden of dat u thuis wel eens om een centje speelt; stuur ons het resultaat. Schenkingen zijn in Spanje fiscaal aftrekbaar dus als u daartoe overweegt, kost het u niets. Nee, niet de contributie als schenking beschouwen, maar het meerdere.

Ik vind het triest te moeten melden dat het overgrote deel van de mensen voor wie wij ons inspannen nog steeds meelopers zijn die denken " of we nu bijdragen of niet, ze doen het toch wel en wij profiteren gratis mee van de geboekte resultaten". Praat met vrienden en kennissen over onze inspanningen en wijs hen op hun morele verantwoordelijkheid; ook zij betalen maandelijks 2/3 minder en hebben het teveel betaalde reeds teruggekregen. Van mij mag u hen rustig op hun gebrek aan sociaal gedrag wijzen en indien ze dat niet met u eens zijn, mogen zij dat mij schriftelijk laten weten.

Stel ons in staat op de website enorme financiŽle successen te melden, opdat we de strijd tegen de kille, alleen in zichzelf geÔnteresseerde overheid kunnen voortzetten. Het gaat om ons - met hard werken verdiende - welzijn, waar juist die overheid als geen ander van profiteert. Daarvan laten wij ons niet beroven. Dat zou het einde zijn van het zelfbeschikkingsrecht. Daarom moeten we winnen.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur VNGS,
Cees van der Wiel. Voorzitter

http://www.vngsint.com/lidworden_form.htm

xxx


UGent-onderzoeker maakt frietjes en chips gezonder

In zijn doctoraatsonderzoek ontwikkelt ir. Frťdťric Mestdagh verschillende technieken om het gehalte aan mogelijk kankerverwekkend acrylamide in aardappelen en chips te verminderen. Tijdens het frituren van aardappelen wordt acrylamide gevormd, een vermoedelijk kankerverwekkende stof voor de mens. Dat bleek in 2002 uit een ophefmakende Zweedse studie. Vijf jaar later beschikken we echter over verschillende maatregelen om de blootstelling aan deze schadelijke stof sterk terug te dringen.

Frťdťric Mestdagh, bio-ingenieur van opleiding, ontwikkelde in zijn doctoraatsonderzoek verschillende technieken die de vorming van acrylamide in frieten en chips sterk kunnen verminderen. Grote
moeilijkheid hierbij is het feit dat de zogenaamde Maillardreactie, die een belangrijke rol speelt bij de acrylamidevorming, ook zorgt voor de aangename sensorische eigenschappen van gefrituurde
aardappelen, zoals kleur, smaak en geur. Er was dus een voorzichtige aanpak nodig, om enerzijds de acrylamidevorming terug te dringen en anderzijds de aantrekkelijke producteigenschappen te behouden.

De onderzoeker slaagde hierin door gebruik te maken van diverse componenten, zoals voedingszuren, voedingszouten en aminozuren, die nu al courant toegevoegd worden aan onze dagelijkse voeding. Door
het gebruik van onder meer calciumzouten werden chips bereid die niet alleen minder acrylamide bevatten, maar ook een authentieke smaak en kleur, een superieure textuur, en een verlaagd vetgehalte
hebben. De promovendus toonde ook aan dat het type frituurolie (bijvoorbeeld palmolie, zonnebloemolie of olijfolie) en de ranzigheid ervan de vorming van acrylamide tijdens het frituren niet significant
be√Įnvloeden.

Verder werd het verband onderzocht tussen de kleur van frieten en het gehalte aan acrylamide. Over het algemeen hadden bruinere frieten een hoger acrylamidegehalte dan bijvoorbeeld de goudgele. Het
type suiker, aanwezig in de verse aardappel, verstoorde echter de relatie tussen kleur en acrylamide. Toch is het aangewezen om frietjes te bakken tot ze een goudgele kleur krijgen en ze niet te frituren tot ze
bruin kleuren.

Tot slot evalueerde het onderzoek de inname aan acrylamide onder de studenten en het personeel van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent. Koekjes (35%), frieten (30%), brood (24%)
en chocolade (11%) waren de belangrijkste bronnen van acrylamide-inname. Daarbij werd aangetoond dat de frietjes, geserveerd in de faculteitskantine, frequent geconsumeerd werden. Door het oordeelkundige frituurproces in de kantine hadden deze frietjes echter een opmerkelijk laag gehalte aan acrylamide in vergelijking met het Europees gemiddelde. Algemeen kan gesteld worden dat een gevarieerde voeding, met meer groenten en fruit, niet alleen zorgt voor verlaagde blootstelling aan acrylamide, maar tevens voor een gezondere levensstijl.  Ir. Frťdťric Mestdagh is zowel verbonden aan de vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit, als aan de vakgroep Bioanalyse. Zijn promotoren zijn prof. Bruno De Meulenaer en prof. Carlos Van Peteghem.

Meer info over deze stof
http://www.fonteine.com/acrylamide_vergiftiging.html


Wat is Serotonine ?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Serotonine

xxx

 

 

9 mei


Nieuw op fonteine.com - de forums

Lang om gevraagd maar nu eindelijk van start zodat er een echt discussieplatform over gezondheid en voeding op de site kan ontstaan. De ideale mis van veel naslaginformatie, het laatste nieuws, persoonlijke ervaringen en dan ook een aktief forum.

http://www.fonteine.com/forums/


Wie kaatst kan de bal verwachten....

Gezien het hoofd van de antikwak brigade weer de publiciteit zoekt om ziekten zoals ME af te doen als modeziekten even een leuk artikel over deze medische fundamentalist. Mischien moet de heer Renckens even het artikel in de nieuwste Ortho lezen over deze ziekte, worden zijn ogen misschien eens geopend en neemt hij de patiŽnt voor een keer serieus. Die heeft namelijk al genoeg aan zijn hoofd en heeft geen behoefte aan dit soort Indianenverhalen.

De dwaalwegen van Cees Renckens

http://www.stolper.nl/artikelen/Renckens.htm


Michael Maes

Deze hoogleraar is in het verleden net zoals TNO, Dokter Moerman en vele andere mensen met een visie gemangeld voor de antikwakclub in Nederland. Maar voor mij een zeer interessante persoon met een boeiende visie op depressies, omega 3, CFS, Serotonines etc.

www.michaelmaes.com

Deze maand oa een direkte aanval op ons overheidsbeleid mbt de ziekte ME/CFS:

Chronic fatique syndrome; not in the mind but in the cell nucleus

For decades, CFS patients were - and still are - dismissed as lazybones or hypochondriacs. Since 1994, the baffling illness has received recognition by the introduction of diagnostic criteria [the CDC criteria]. Many medical doctors and insurance companies still assert that CFS is a mental condition. The mainstream treatment for CFS is cognitive behavioural therapy, which means that patients with CFS are being treated as having a mental illness with "treatments" that do not treat any underlying cause. Doctors who treat CFS patients as suffering from an organic disorder and scientists who examine the biological causes of CFS are often considered quacks by their colleagues, insurance companies and anti-quack societies, which sometimes are even officially supported by governments (eg the Dutch government) in their attempts to eliminate the scientific view that CFS is an organic disorder. The official acceptance of the latter obviously would mean that the national health care systems are obliged to financially support those patients who now are considered hypochondriacs and, therefore, may easily be suspended from the national health care systems. There is, however, evidence that CFS is a severe immune disorder with inflammatory reactions and increased oxidative stress, which has caused a significant damage to functional lipids and proteins in the cells.

Tip: Mirande


Video - leuk !


Thee drinken ! Om zich te beschermen tegen de zon.

De antioxydant van thee, ťpigallocatťchine-O-gallate (EGCG), vermindert de impact van UV op de cellen van de huid : de grote theedrinkers zijn dus beter beschermd tegen een cancereus melanoom.

Rťfťrence
Rees JR : Tea consumption and basal cell and squamous cell skin cancer: results of a case-control study. J Am Acad Dermatol. 2007 May;56(5):781-5.

http://www.lanutrition.fr/Boire-du-thť-pour-se-protťger-du-soleil-a-1548.html

xxx


De ''27'' zijn het eens over het ''WELZIJN'' van de Europese kippen…33 kg per m2

http://www.tv5.org/TV5Site/info/article-Union_europeenne__les_27_s_accordent_
sur_le_bien_etre_des_poulets.htm?idrub=14&xml=070507192329.4wmqlo2d.xml

xxx


Therapie tegen nachtmerries via internet

De Universiteit Utrecht gaat via internet de effectiviteit van nachtmerrie-behandelingen testen. Slaap onderzoekers Victor Spoormaker en Jan van den Bout willen kijken hoe goed de verschillende methoden zijn.

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article423426.ece/
Therapie_tegen_nachtmerries_via_internet?source=rss

Ben

Op de website www.nachtmerries.org kunnen lijders aan nachtmerries zich opgeven voor het onderzoek.


Bisphenol A vrije babyfles

Toen onze zoon, Tom geboren werd, wilde wij zo veel mogelijke veilige producten gebruiken en hebben in het buitenland de Bfree fles gekocht omdat deze gemaakt is van veiliger plastic vrij van Bisphenol A.

Nadat wij meer informatie vergaarden over de schadelijke stof Bisphenol A, waren we zeer verbaasd dat in heel Europa bijna geen plastic babyflessen te verkrijgen zijn die deze schadelijke stof niet bevatten. We hebben toen ons bedrijf opgericht en distribueren nu in de Benelux de Bfree producten die allen vrij zijn van Bisphenol A. Omdat consumenten, verloskundigen, inkooporganisaties zeer naÔef omgaan met de gevaren van deze stof in plastic babyflessen, hebben wij de missie op ons genomen om deze mensen juist te informeren. We hebben contact met WECF, Ecobaby en Greenpeace. Zij adviseren om geen policarbonaat plastic babyflessen te gebruiken vanwege de Bisphenol A die vrijkomt uit deze plastic flessen

De California Environment heeft begin dit jaar gewaarschuwd voor de gevaren van Bisphenol A in plastic babyflessen gemaakt van policarbonaat:
http://www.environmentcalifornia.org/reports/environmental-
health/environmental-health-reports/toxic-baby-bottles

In de Verenigde Staten loopt er een rechtszaak tegen vijf grote fabrikanten van policarbonaat babyflessen ivm het gebruik van Bisphenol A
http://www.dailyrecord.com/apps/pbcs.dll/article?AID=2007703130360

De Bfree fles is een plastic babyfles gemaakt van veiliger plastic (PES) vrij van Bisphenol A en is verkrijgbaar bij bijna alle babyspeciaalzaken.

Jeanette Swinkels
www.tomsbabycare.com

 

Zie ook
http://www.fonteine.com/bisphenol_a.html


Video - How to Tell if You're at Risk for Sudden Death


Slow Fish Italia: een spontane, vrije alliance voor de gehele Mediterranee !

Tijdens de laatste dag van de manifestatie het volgende onderwerp : Un mare di domande; nieuwe normen, verdeelde voorraad en toekomstvisie.

Aanwezig waren : Claudio Burlando, Presidente della Regione Liguria,
Silvio Greco, Presidente Comitato Scientifico Slow Fish e Direttore Scientifico Icram,
Guido Tampieri, Sottosegretario al Ministero delle Politiche Agricole, Alimentari e Forestali,
Anastasios Grous, Direttore generale della Pesca, Ministero per lo Sviluppo Rurale e l'Alimentazione - Grecia
Roberto Burdese, Presidente Slow Food Italia.

Bemiddelaar van deze bijeenkomst was Cinzia Scaffidi, Directeur Studiecentrumi Slow Food.

http://press.slowfood.it/press/ita/leggi.lasso?cod=D59C35330c61329954XHwQ1C6DBB&ln=it

xxx


PatiŽntenvoorvechter Piet Sijpersma geridderd

Vrijdagochtend 27 april ontving Piet Sijpersma, voorvechter voor de keuzevrijheid van de patiŽnt met name voor complementaire gezondheidszorg, een Koninklijke Onderscheiding als waardering voor zijn grote inzet op dit gebied. In het Stadhuis van Sneek werd hij door burgermeester Brok namens de koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Piet Sijpersma is ervaringsdeskundige; in zijn jeugd openbaarde zich astma. Aangezien zijn ziekte zich in de loop van de tijd uitsluitend verergerde en niet goed te genezen bleek, is hij zich gaan verdiepen in
complementaire zorg naast de reguliere zorg die hij ontving. Dankzij deze complementaire zorg is hij nu al jarenlang vrijwel klachtenvrij.

Als patiŽnt/vrijwilliger/ervaringsdeskundige besteedt hij al ruim 15 jaar veel tijd en inzet om de complementaire zorg binnen het geheel van de gezondheidszorg een gelijkwaardige positie te geven, o.a. voor wat betreft toegankelijkheid en vergoeding.

Hij is bij uitstek een vertegenwoordiger van de mondige patiŽnt die, in zijn eigen woorden:
Zelf verantwoordelijk wil zijn;
Zijn zelfherstellend vermogen wil aanspreken;
Zo min mogelijk bijwerkingen wil.

Sijpersma, lid van Antroposana, is actief in verschillende verenigingen, werkgroepen en organisaties, zoals het CAMnetwerk (wetenschappelijk onderzoek naar complementaire geneeswijzen), de Nederlandse patiŽntenvereniging (NPV) en de koepelorganisatie NPCF. Onvermoeibaar en door tegenslagen heen is hij een continue bron van ideeŽn en acties als het gaat om het waarmaken van de keuzevrijheid voor de patiŽnt.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook andere organisaties zoals de Astma PatiŽnten Vereniging, de Koninklijke Nederlandse Vereniging Homeopathie Nederland, de Vereniging van Homeopathische
Artsen de voordracht voor de Koninklijke Onderscheiding hebben ondersteund.

De feestelijke bijeenkomst in Sneek werd vanmorgen o.a. bijgewoond door afgevaardigden van deze organisaties. Namens Antroposana heeft onze directeur hem hartelijk gefeliciteerd met deze
maatschappelijke en koninklijke waardering voor al zijn vrijwilligerswerk.

Bron: www.antroposana.nl

xxx


Video - Should you use antibacterial soaps and chemicals to keep your family safe?


Mogelijkheden websites ggz-instellingen niet benut

Ggz-instellingen maken nog onvoldoende gebruik van de mogelijkheden van hun websites. De communicatie met de cliŽnten is voornamelijk eenrichtingsverkeer. Dat blijkt uit een onderzoek van Capgemini naar de websites van 61 ggz-instellingen. De website als informatieverstrekker wordt over het algemeen als ruim voldoende beoordeeld door Capgemini. Vrijwel alle onderzochte websites bevatten basisinformatie zoals contactgegevens en beschrijving van de organisatie en haar takenpakket. Ggz-instellingen kunnen nog wel winst behalen door een plattegrond en informatie over bezoektijden, parkeren en aanwezige voorzieningen op de website te plaatsen.

http://www.ictzorg.com/home/id101-8304/mogelijkheden-websites-ggzinstellingen-niet-benut.html


Video - De Bodyscan meditatie


Brede aanpak alcohol werkt voor veiligheid en gezondheid

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken stelt een aantal maatregelen voor om
alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Naast schade voor de gezondheid hangt
alcoholgebruik samen met meer overlast, geweld en criminaliteit, die zij wil aanpakken.
Ze wil ťťn eenduidige leeftijdsgrens van 18 jaar, meer bevoegdheden voor
gemeenten om deze grens te handhaven en blaastesten buiten het verkeer. Ook voelt zij
ervoor om de verkoop van alcoholhoudende drank te verplaatsen van de supermarkt naar de
slijter. STAP (Stichting Alcoholpreventie) vindt de maatregelen passen in een breed
alcoholbeleid dat niet alleen overlast zal verminderen maar ook bijdraagt aan een betere
gezondheid.

Effectief alcoholbeleid
De voorgestelde maatregelen van Minister Ter Horst passen in een effectief breed
alcoholbeleid dat de beschikbaarheid van alcohol moeilijker maakt en de drempel naar
alcohol drinken daardoor verhoogt. Juist een combinatie van maatregelen zoals beperking
van het verkrijgen van alcohol in supermarkten, een verhoging van de leeftijdsgrens en
een effectievere handhaving zal resultaat boeken, zo wijst onderzoek uit. Meer
bevoegdheden voor gemeenten bij de handhaving van de Drank- en Horecawet is volgens STAP
essentieel. Voormalig Minister Hoogervorst stelde ook een bredere aanpak voor, maar zijn
voorstellen werden niet door een meerderheid van de Tweede Kamer gesteund.

Gezondheid en veiligheid
Uit onderzoek blijkt dat het invoeren van een combinatie van maatregelen een effectieve
manier kan zijn om zowel alcoholgerelateerde gezondheidschade als de consequenties van
alcoholgebruik op het gebied van veiligheid, zoals geweld en criminaliteit, terug te
dringen. Als schadelijk alcoholgebruik wordt aanpakt door een pakket van maatregelen,
vergroot dit ook de veiligheid, terwijl alleen inzetten op veiligheid niet automatisch
alcoholproblematiek terugdringt.

Leeftijdsgrens naar 18 jaar
Op dit moment bestaan in Nederland twee leeftijdsgrenzen voor de verkoop van alcohol: 16
jaar voor zwak alcoholhoudende drank en 18 jaar voor sterke drank. Een eenduidige grens
van 18 jaar zal alcoholproblematiek onder jongeren terugdringen en handhaving van de
leeftijdsgrens vergemakkelijken. Medisch gezien is het beter het drinken van alcohol zo
lang mogelijk uit te stellen aangezien de hersenen zich nog volop ontwikkelen tot het 24e
levensjaar. Alcohol verstoort dit proces. Een leeftijdsgrens van 18 jaar sluit ook aan bij
Europees beleid.

www.stap.nl


Video - Warnings for Sleeping Pills (slaappillen)

There are now stronger warnings on the possible risks of taking drugs to treat sleep disorders - drugs such as Ambien (zolpidem tartrate), ...Lunesta (eszopiclone) and Restoril (temazepam). FDA is asking all manufacturers of sedative-hypnotic drugs to strengthen the language in the product labeling about two issues: severe allergic reactions, and unusual behavior in patients who take these products. The warnings will point out that anaphylaxis and angioedema have been reported in patients as early as the first time the drugs are taken. In addition, the label will warn that patients on these drugs have engaged in certain behaviors after having gone to sleep, such as driving or eating, often with no recollection of the event. Although all sedative-hypnotic drugs have these risks, there may be differences among these products in how often they occur. Because of this, FDA is recommending that the drug makers conduct clinical studies to investigate how often sleep-driving and other unusual behaviors occur with their products. The manufacturers will also be developing Medication Guides to be given to patients whenever the drug is dispensed. The guide will explain the drug's proper use, its risks, and precautions patients should take while using it. This includes avoiding alcohol and other central nervous system depressants because they can increase the risk of sleep-driving and other unusual behaviors...

 

Cardiovascular and Psychiatric Risks with ADHD Drugs


Gaatjes naast witte tandvullingen nader onderzocht

Wit vulmateriaal (composiet) is het meest gebruikte materiaal bij gaatjes in
tanden. Maar hoe, waar en met welke snelheid ontstaan gaatjes rondom witte
vullingen? Daarover was nog weinig bekend. Onderzoeker Renske Thomas van
het Universitair Medisch Centrum Groningen stelt dat de angst voor gaatjes in
de smalle spleet tussen tand en vulling overdreven is. Thomas promoveert op
16 mei 2007 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Gaatjes in tanden (cariŽs) ontstaan door zuren die gevormd worden door bacteriŽn in
tandplak. Na een maaltijd of tussendoortje zetten deze bacteriŽn de suikers en
koolhydraten in dit voedsel om in zuur. Vrijwel iedere keer ontstaat op deze manier
een 'zuurstoot' die gaatjes kan veroorzaken. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt
tussen nieuwe gaatjes (primaire cariŽs) en gaatjes naast of onder bestaande vullingen
(secundaire cariŽs). Secundaire cariŽs komt vaak voor: in dertig tot zestig procent
van de gevallen dat een vulling wordt vervangen, is dit nodig vanwege secundaire
cariŽs.

Snelheid

Wit vulmateriaal (composiet) is het meest gebruikte vulmateriaal bij gaatjes in tanden.
Maar hoe, waar en met welke snelheid ontstaan gaatjes rondom witte vullingen?
Sommige tandartsen menen dat bij witte vullingen makkelijker secundaire cariŽs
ontstaat dan bij zilverkleurige vullingen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen komen door het
ontstaan van gaatjes in de spleet tussen tand en vulling, of doordat de witte vulling
zelf het cariŽsproces versnelt. Thomas onderzocht beide aspecten met behulp van
gevulde en ongevulde proefstukjes in de mond van proefpersonen met een kunstgebit.
Hieruit bleek dat de snelheid van het cariŽsproces niet hoger was naast witte
vullingen. Rond witte vullingen ontstaat dus even snel secundaire cariŽs als primaire
cariŽs.

Meer schadelijke bacteriŽn

Op plekken waar gaatjes ontstonden, bevatte de tandplak wel meer schadelijke
bacteriŽn (lactobacillen en mutans streptococcen) dan op plaatsen waar geen wit
vulmateriaal zat. Wellicht, zo stelt Thomas, verklaart deze versterkte bacteriegroei
een verhoogde gevoeligheid van witte vullingen voor secundaire cariŽs. Renske
Thomas: "Het lijken tegenstrijdige resultaten. Enerzijds zie je dat bij witte vullingen
het cariŽsproces even snel verloopt als cariŽs in ongevulde proefstukjes. Anderzijds
lijken witte vullingen bacteriegroei te verhogen. Nader onderzoek is nodig om de
samenhang tussen witte tandvullingen, bacteriŽn en cariŽs helder te krijgen."

Ongegronde angst

Een angst die bij veel tandartsen en patiŽnten leeft, dat gaatjes in de diepte van de
smalle spleet tussen tand en witte vulling ontstaan, wordt door het onderzoek
weggenomen. Bij witte vullingen ontstaat secundaire cariŽs niet in de smalle spleten
tussen tand en vulling, maar aan de buitenzijde van de tand, rond de vulling. De angst
voor dit type gaatjes blijkt overdreven. Alleen bij wijde spleten lijken deze gaatjes te
kunnen ontstaan. "Maar mensen moeten vooral niet vergeten goed te poetsen met
fluoridehoudende tandpasta, en niet te veel tussendoortjes eten," waarschuwt
Thomas. "Dat is en blijft de beste bescherming tegen gaatjes."

Onderzoek

Thomas verrichtte haar onderzoek bij studenten tandheelkunde, die als vrijwilligers
deelnamen aan het onderzoek. Ook verrichtte ze twee laboratoriumstudies met stukjes
tandmateriaal om een sterilisatiemethode en een rŲntgenmethode te testen. Tot slot
verrichtte ze klinisch onderzoek bij acht vrijwilligers die een kunstgebit dragen. Er
werden stukjes gevuld en ongevuld tandmateriaal in een speciaal vervaardigd
onderzoeksgebit geplaatst om gaatjes naast vullingen in de tijd te volgen.

Universitair Medisch Centrum Groningen


Video - About Grains - [ Aanrader !!!! ]

A little about what you're putting into your body when you eat whole wheat.

 

 

8 mei


Kort geding ONVZ op 24 mei

Het kort geding van de Consumentenbond tegen zorgverzekeraar ONVZ dient donderdag 24 mei. De bond eist dat ONVZ de beloftes nakomt en dat de verslechtering van de aanvullende zorgverzekering ongedaan wordt gemaakt. De uitspraak van het kort geding volgt waarschijnlijk begin juni.

ONVZ heeft rond de jaarwisseling veel klanten geworven met zijn aanvullende verzekering. Half april werd de polis echter plotseling ‘uitgekleed’. De Consumentenbond oordeelt dat daarbij sprake is van misleiding, omdat de klant erop moet kunnen vertrouwen dat zorgverzekeraars zich aan de afspraken houden. De verslechtering van de voorwaarden geldt bovendien niet voor artsen die als groep bij ONVZ verzekerd zijn.

600 klachten
Eind maart ontving de bond in tien dagen tijd ruim 600 klachten over ONVZ. De bond heeft meerdere malen aangedrongen op uitstel van de wijzigingen tot 1 januari 2008, het moment waarop consumenten op basis van nieuwe premies en voorwaarden van zorgverzekeraar kunnen wisselen.

www.consumentenbond.nl


Video - pet food revolution

Na het grote gif schandaal die je dat steeds meer mensen gaan nadenken over de voeding die zij hun huisdier geven, ook daar zal de industrie een flinke revolutie gaan doormaken, mensen worden steeds bewuster mbt industrievoeding.


Uitstel van ouderschap

Vrouwen in Nederland staan voor een dilemma: eerder kinderen krijgen levert maatschappelijke schade op, terwijl later kinderen krijgen tot veel medische schade kan leiden. De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) presenteert vandaag het signalement Uitstel van ouderschap: medisch of maatschappelijk probleem? Daarin brengt de Raad de medische en maatschappelijke aspecten in kaart van uitstel van ouderschap.
Nederland zit in de kopgroep als het gaat om laat ouderschap: 45% van de moeders die hun eerste kind krijgen is 30 jaar of ouder, terwijl dat in 1970 nog geen 10% betrof. Gynaecologen trekken al langer aan de bel en waarschuwen voor de medische risico’s voor moeder en kind. Maatschappelijke zekerheden krijgen de voorrang boven medische risico’s bij de keuze om aan kinderen te beginnen. Maak het mogelijk om tijdens de studie kinderen te krijgen, creŽr een voor starters toegankelijker woningmarkt en maak meer ruimte voor mannen en vrouwen om zorg en arbeid te combineren. Dat zouden maatregelen kunnen zijn en daarover wil de Raad met het signalement de discussie aanzwengelen. Het nieuwe kabinet, de Tweede Kamer en de sociale partners zullen zich moeten afvragen of toenemend uitstel van ouderschap aanleiding is tot beleidsmaatregelen.

Bekijk het hele rapport
http://www.rvz.net/data/download/versie_internet.pdf


Video - Other Food Dangers in-between the Farms and Restaurants


Suggesties aan Minister Klink nav Nivel/Emgo rapport over medische fouten in ziekenhuizen

Iatrogenic Europe Unite – Alliance www.ieu-alliance.eu 9 mei dag van Europa

Manifest 2007 Jaar van en voor slachtoffers van medische fouten

Ter verbetering van de transparantie en kwaliteit van de gezondheidszorg:

*introductie van het “Vertel en Herstel” protocol op basis van het Harvard Consensus Rapport Maart 2006 ten goede van slachtoffers van medische fouten.

*introductie van het “Vertel en Herstel”protocol alsmede patiŽntveiligheid in de opleiding geneeskunde, alsmede introductie van jaarlijkse bijscholing voor artsen en medische hulpverleners.

*introductie van positieve beloningen voor artsen, verpleegkundigen en andere medische hulpverleners om medisch fouten aan de overheid te melden en patiŽnten te informeren over medische fouten. Tevens introductie
van sancties tegen hen die medische fouten niet melden noch patiŽnten informeren over medische fouten. Introductie van een verplicht meldsysteem alsmede analyse en preventie.

*introductie van een Nationaal Meldpunt voor slachtoffers van medische fouten in combinatie met het aanstellen van een Nationale Onafhankelijke Bemiddelaar met bevoegdheden om direct te interveniŽren voor en ten
goede van slachtoffers van medische fouten.

*bij wet vaststellen:
- medische en verpleegkundige dossiers zijn slechts geldig na schriftelijke autorisatie van de patiŽnt.
*-sancties voor het niet direct ter beschikking stellen van de volledige en correcte medische dossiers op het eerste verzoek van de patiŽnt.
*-verplichting voor ziektekostenverzekeraars en artsen om de patiŽnten hun ICD-10 codes van hun aandoening ter beschikking te stellen alsmede kopieŽn van alle rekeningen van artsen en ziekenhuizen.

*wettelijke verplichting om vertegenwoordigers van slachtoffers van medische fouten mee te laten beslissen in besprekingen en besluitvorming omtrent medische fouten, slachtoffers en patiŽntveiligheid.

*wettelijke verplichting om bij medische fouten bemiddeling aan te bieden in plaats van juridische procedures.
*wettelijke verplichting om no-fault systeem aan te bieden, in plaats van tort-systeem.

*wettelijke verplichting voor nationale Inspecties voor Gezondheidszorg in alle EU-landen om de status van artsen mbt professioneel disfunctioneren te registreren en deze informatie ter beschikking te stellen van alle
EU-burgers.

*instellen van waarheidscommissies om medische fouten en de positie van de slachtoffers te onderzoeken.

*instellen van nationale parlementaire enquÍtes per land alsmede instellen van enquÍte van het Europees Parlement ter onderzoek van medische fouten, de positie van slachtoffers en patiŽntveiligheid in het algemeen.

Moge deze vernieuwingen de kwaliteit van de gezondheidszorg verbeteren voor alle betrokkenen.

Mr. Sophie Hankes

Oprichter en voorzitter Iatrogenic Europe Unite – Alliance
Oprichter en voorzitter Slachtoffers Iatrogene Nalatigheid – NL www.sin-nl.org


Video - BAD SEED: The Truth About Our Food

This documentary exposes a vast conspiracy to contaminate and control the world's food supply through genetic engineering of food crops. Leading scientists and activists present the facts that you need to know about genetically modified organisms (GMOs). The methods used to genetically engineer plants are imprecise and extremely dangerous. Eighty percent of food sold in North America already has ingredients made of GMOs that have not been adequately tested for safety. This program presents all the facts about this alarming controversy and features the most credible bio tech / agriculture authorities in the world today.


PatiŽntveiligheid centraal op Dag van de Verpleging

Veel zorginstellingen zetten het thema Veiligheid centraal bij de viering van de Dag van de Verpleging. Op en rond 12 mei bieden de instellingen de 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden vele inhoudelijke activiteiten. V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) ondersteunt deze activiteiten met onder meer de V&VN Special Dag van de Verpleging.

Grootste beroepsgroep
Tijdens de internationale Dag van de Verpleging, de geboortedag van Florence Nightingale, bedanken instellingen de 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden voor hun inzet voor patiŽnten, cliŽnten en bewoners. Van 8 tot 16 mei organiseren instellingen tal van workshops, symposia en presentaties voor de grootste beroepsgroep van Nederland. Het belangrijkste thema is daarbij patiŽntveiligheid, een item wat recent met de publicatie 'Onbedoelde schade in ziekenhuizen' veel stof deed opwaaien.

'Verpleegkundigen zijn cruciaal bij kwaliteit en veilige zorgverlening. Zij zijn 24 uur per dag actief met de patiŽnt. Verpleegkundigen zijn bij uitstek degenen die mee moeten denken en de regie voeren bij oplossingen voor patiŽntveiligheid', aldus Marian Kaljouw, voorzitter van V&VN. 'Alleen als je veilig werkt, mag je in de zorg werken.'  Naast het thema veiligheid komen in de Dag van de Verpleging-activiteiten ook beroepstrots, passie en de toekomst van de zorg aan de orde.

Felicitaties bewindvoerders
V&VN heeft 60.000 'V&VN Special Dag van de Verpleging' verspreid. Centraal in dit blad staan patiŽntveiligheid en het werk van VAR's (verpleegkundigen/verzorgenden adviesraden). In de V&VN Special feliciteren de ministers Klink en Rouvoet en staatssecretaris Bussemaker de verpleegkundigen en verzorgenden met de Dag van de Verpleging. Zij geven aan dat patiŽntveiligheid ook een onderwerp is waar zij veel belang aan hechten. Zij wensen iedereen een even zinvolle als aangename dag, zodat de patiŽnten daarna in nůg betere handen zijn. In de V&VN Special staat verder een overzicht van de vele Dag van de Verpleging-activiteiten in Nederland. Naast de Special biedt V&VN de instellingen veel sprekers voor de inhoudelijke activiteiten.


Video - Contaminated

There are currently over 786 million hungry people on planet Earth. And while few would deny that world hunger is one of the most important issues facing mankind today, if the solution is left to companies like Monsanto, Aventis, Dow, and DuPont, we may face even greater challenges to the security of our global ecosystem. With the second Green Revolution well under way, the world's food supply is slowly being transformed by a radically improvised agricultural paradigm. Genetically engineered crops have been introduced into the market without the rigorous testing that many scientists feel is required. The history is instructive: In 1986, U.S. biotech companies began testing the first genetically engineered food products. In 1993, the FDA declared that GM food was "not inherently dangerous," which gave a green light to biotech corporations who had been developing GM seeds. One year later, the first GM food product, Flavr Savr tomato, was released to enthusiastic U.S. consumers.

But in Europe, GM food did not win such easy converts. Groups like Greenpeace and Friends of the Earth protested the new "Frankenfoods," galvanizing public outrage and the eventual policy mandate requiring all modified produce to be clearly labelled. Despite the highly publicized battle over genetically engineered food, many people are still unaware that many of the products they consume on a daily basis are GM. In Contaminated, Fritjof Capra, Paul Hawken and Vandana Shiva explain the evolution of the new biotech agribusiness and its potential dangers to the sustainability of the global food supply.


Ozon tandzorg - kaakontsteking

Het kaakbot, waar de tandwortel is aangehecht door het tandwortelvlies, is gevoelig voor chronische ontsteking. Met gebruikelijke middelen is het in principe zeer lastig dit te behandelen.  Met ozon wordt zoiets zeer gemakkelijk. De applicatie wordt rondom het gebitselement toegepast. Dus rondom de tandwortelhals zodat het ozon gas tussen de tandwortel en pocket kan doordringen. Dit is een geduldig werkje want een kaakontsteking kan nogal diep zitten. Deze resultaten zijn vaak uitstekend. Zo is een abces onder een wortelpunt, een apex, al is deze duidelijk zichtbaar op rontgen, heel goed aan te pakken met ozon. Dit komt betrekkelijk veel voor. Niet zelden is een ingreep van een kaakchirug verder overbodig.

http://www.ozontandzorg.nl/

Op de site vond ik ook deze nuttige tip:

Koolhydraat afbrekende bacteriŽn in een zuurstof arme omgeving produceren zuren die calcium uit de tandmatrix verdringen en aldus tandbederf veroorzaken. Afbraak van vettig eiwit verzeept in afwezigheid van zuurstof en vormt NH4, neutraliseert zuur en is bevorderlijk voor inbedding van calcium in tandweefsel. De dag te beginnen en te eindigen met room, botervet, eieren en vette kaas is bevorderlijk voor gebitsherstel en weert tandbederf en tanderosie.


Video - Avoid Genetically Engineered foods

Holly Schiach, Greenpeace, talks to Sydney audience after screening of "The Future of Food" documentary. Protect our food from the threat of GMO by contacting manufacturers of your favourite supermarket brands.


Chemotherapie : anti-oxidanten zouden goed kunnen doen

Voor sommige oncologen zouden diegenen die chemotherapie ondergaan geen anti-oxidanten moeten nemen, omdat anti-oxidanten het effect van de behandeling zou verminderen. Maar in werkelijkheid zouden anti-oxidanten de chemotherapie kunnen ondersteunen.

Een debat wat de wetenschappelijke hoek verontrust …

Het resultaat van een onderzoek toont aan dat geen van de anti-oxidanten het effect van chemotherapie vermindert. In vele gevallen hebben juist de anti-oxidanten ervoor gezorgd dat men overleefde en / of dat ze therapeutisch positief bijdroegen. Het gif van de behandelingen werd verminderd.

De onderzoeken zijn over een te laag aantal mensen gedaan, dus een definitieve konklusie is niet mogelijk.

Rťfťrence :
Block KI : Impact of antioxidant supplementation on chemotherapeutic efficacy: A systematic review of the evidence from randomized controlled trials. Cancer Treat Rev 2007 Mar 14.

http://www.lanutrition.fr/Chimiothťrapie-les-antioxydants-seraient-bťnťfiques-a-1547.html

xxx


Video - FDA can't even recall Human Food

Lisa Shames of the Government Accountability Office explains that the FDA doesn't have mandatory recall power over any food except baby formula. Recalls for human food and pet food are voluntary and the companies don't even have a time frame for when they have to report problems with the food (unlike the Consumer Safety Products Commission where they give companies 24 hours to recall unsafe products)


De hersenen zijn geen "multimedia" !

Wij raken gewend aan het geven van veelvoudige aandacht. Misschien teveel. Volgens een onderzoek gebruiken 50% van de universitaire jonge mensen een mobiele telefoon terwijl zij rijden. De laatste ontdekkingen hoe ons "hoofdorgaan" de strijd aangaat met de digitale wereld: reclame op TV, een webpagina, SMS, mobiel bellen en fotograferen. Een bombardement van vele dingen tegelijk doen; in Amerika ''multitasking" genoemd.

http://www.corriere.it/Rubriche/Salute/Medicina/2007/05_Maggio/06/cervello_multimediale.shtml

xxx


Video - Promising news for Osteoporosis sufferers


Video - Experimental Cancer Treatment

 

 

 

7 mei


Video - The future of our food

Voor diegene die hem gemist hebben, hij staat weer online bij Google...

Tip: download the google videoplayer en download dan de film op je harde schijf en bekijk hem daarna, dan voorkom je hinderlijke pauzes.....


Om even bij stil te staan: Persoonlijke Medische Dossiers in Nederland !

"Het is perfect dat de Persoonlijke Medische Dossiers niet kloppen en niet volledig zijn ! "want: " hoe minder men van iemand weet des te beter " ! dit: " in het kader van de Bescherming Persoonlijke Gegevens" ! ???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ja toch, er blijkt in de Nederlandse Medische Wereld een groep mensen te bestaan die letterlijk een gevaar zijn voor ieders gezondheid ! Sabotage en indoctrinatie ? Een groep mensen die ziekten ontkennen, ziekten die allang door de WHO erkend zijn !

Hoe kunnen dan in vredesnaam de echte en goede artsen in Nederland nog op een verantwoorde manier hun werk doen in het belang van de persoon met de klachten ? Moeten deze goede en echte artsen dan maar gaan draaien en konkelen met het Persoonlijk Medisch Dossier ? Nee, dan is het beter zo weinig mogelijk op schrift te hebben, ter bescherming van die persoon en de Wet op Bescherming Persoonlijk gegevens !

Want : ook die persoon heeft met verzekeringen en banken en het gehele rataplan te maken. Uitsluitingen zijn verboden. Dat staat gelijk aan discriminatie.

Maar als de BASISREGELS niet meer deugen, dan kan NIEMAND meer op verantwoorde wijze zijn/haar werk doen. En die BASISREGELS in Nederland deugen voor geen meter. Blijkbaar moet je in Nederland als je neus kriebelt naar een soort van ''gedragstherapie'', want daar zou iedereen van herstellen volgens die zeer "exclusieve clubje van Holland"

Levensgevaarlijk ! Helemaal dolgedraaid. Bij deze wens ik alle echte en goede artsen veel sterkte in deze totaal kromme situatie… maar…. Wie houdt nu wie eigenlijk in stand ?

Aan Patientenverenigingen in Nederland heeft blijkbaar ook niemand iets; (zie artikel www.sin-nl.org weblog:

Nivel/Emgo onderzoek: Medische fouten en de belangenverstrengeling van de NPCF. Hoewel het al bekend is , bij beleidsmakers, universiteiten, bij de media en anderen moeten we het duidelijker onder aandacht brengen. De NPCF functioneert tot op heden onterecht als vertegenwoordiger van de patiŽnten in Nederland. De NPCF vertegenwoordigt NIET de duizenden slachtoffers en nabestaanden van medische fouten.


Hoe moet dat nu dan allemaal ? We weten nu allemaal dat een ieder zijn rechten worden geschonden op alle mogelijke wijze……en dat kan ook U overkomen, nu nog gezond, morgen niet meer……Dit kan toch allemaal zomaar niet . Blijkbaar wel. De Medische Mafia bestaat dus gewoon…..in het brave Nederland, wat altijd zoveel kritiek op anderen heeft.

Jammer !  Ik begrijp er werkelijk niets, maar dan ook niets meer van. En U ?

A Votre Service !

xxx

Ps: in Frankrijk is men op dit moment bezig met de verdere ontwikkeling van het Persoonlijk Medisch Dossier: via een speciale code die alleen bekend is bij de bezitter van de medische kaart kan de arts toegang krijgen tot het Medisch Dossier. Deze code mag geen verbinding hebben met derden bijv. verzekeraars, belastingen, banken enz., enz.,. Deze code staat op zich. Eerst denken, dan doen.

Dit in verband met de Wet Bescherming Persoonlijke Gegevens. Het Persoonlijk Medisch Dossier is van de patiŽnt en NIET van de arts; deze mag er gebruik van maken om zijn/haar werk te kunnen doen.

Zoals het hoort !


TV - de Dierenpolitie

Afl.2. -Inspecteur Wannyn heeft een melding binnengekregen van een pony met erg lange hoeven. De situatie van het beestje is zo kritiek dat gevreesd wordt voor haar leven. Wannyn kan niet anders dan de pony zo snel mogelijk in beslag nemen. Maar de pony laat zich niet zomaar vangen! -In een kelderbox onder een huis blijken katten en konijnen gehuisvest te zijn. Inspecteur Rogier ontdekt dat de situatie voor de dieren hier alles behalve optimaal is. Wat is hier aan de hand, en waarom leven zowel de eigenaresse als de dieren in een kelderbox? -Inspecteur DaniŽl krijgt een spoedmelding binnen. In een weiland is een lammetje aangetroffen dat vecht voor zijn leven. Is DaniŽl er op tijd bij om het lammetje te redden?

http://player.omroep.nl/?aflID=4480062


Medische fout werd acht mensen fataal

In een ziekenhuis in ItaliŽ zijn acht mensen om het leven gekomen nadat ze behandeld waren met stikstof in plaats van zuurstof.

http://www.nu.nl/news/1066679/122/Medische_fout_werd_acht_mensen_fataal.html


Nederland en de Europese Richtlijnen……

Slotaanbevelingen aan het kabinet voor de aanpak van de regeldruk van de Commissie Stevens. Ik trof een rake opmerking in dit rapport op bladzijde 26, te lezen via onderstaande link:

…Het is gewenst dat de Nederlandse regelwetgeving daarin niet verder gaat dan de Europese regelwetgeving vereist……

http://www.ez.nl/content.jsp?objectid=150513&rid=144651

Http:// www.tinyurl.com/3d7jku (verkorte link)

xxx

Nota Bene:

een zeer toepasselijke opmerking gezien het TOTALE NON RESPECT van de Europese Sociale Regelwetgeving ( VO 1408/71 en VO 574/72 = werk, ziekte, zwanger, invalide, vut/pensioen ), wat op dit moment plaatsvindt in Nederland en waaraan alle instanties (SVB, CVZ, UWV EN het Ministerie van Sociale Zaken EN het Ministerie van Volksgezondheid) zich schuldig aan maken.

Zeer concreet betekent dit een totaal niet respecteren van vrij verkeer van personen binnen de EU en de Verdragslanden. Het betreft alle inwoners van Nederland, die naar een ander EU of Verdragsland willen emigreren om wat voor reden dan ook Overigens is dit ook voor alle inwoners van de 26 EU- en Verdragslanden die voor kortere of langere tijd in Nederland willen verblijven van bijzonder groot belang.

DIT IS EEN ZEER ERNSITIGE SITUATIE !

Hieronder een overzicht van alle websites met vele personen daarachter die zich op dit moment vrijwillig actief bezighouden met het niet respecteren van de Nederlandse Staat van de Europese Sociale Regelwetgeving 1408/71:

www.strijdtegenzorgwet.net
www.vngsint.com
www.verontrust.be
www.infofrankrijk.com
www.inclnegep.nl
www.ncaportugal.com
www.mollee.at/zorgstelsel
www.verenigingvannederlandersingerona.com
http://zorgwet.info/buitennl/
www.monitor.nl/ziek
www.fonteine.com > Thema > Emigreren ?

Riet / xxx

Om even bij stil te staan: het overdragen van het Persoonlijk Medisch Dossier binnen de EU en Verdragslanden via het o.a. E-116 formulier…..bijvoorbeeld van Nederland naar Land X !

Lees eerst de link onderaan. Als reactie op de link de volgende brief:

''Geachte …….,

In verband met mijn emigratie naar Land X binnen de EU over niet al te lange tijd, verzoek ik U vriendelijk mij duidelijk uit te leggen wat er op het E-116 formulier vermeldt dient te worden betreffende mijn gezondheidsproblemen. Dit formulier dien ik af te geven bij mijn huisarts in mijn nieuwe woonland in verband met de Europese Sociale Regelwetgeving (VO 1408/71, VO 574/72, te weten mijn rechten op werk, ziekte, zwanger, invalide, vut/pensioen en de daarbij behorende zorg en uitkeringen). En niet te vergeten de verzekeringen die ik af moet sluiten en waar ik niet mag liegen over mijn ziekteverleden/heden.
De nieuwe huisarts zorgt voor de communicatie naar de desbetreffende instantie(s) in mijn nieuwe woonland, zodat alles volgens de regelwetgeving verloopt en mijn rechten gerespecteerd blijven. Dit alles om Medische Missers te voorkomen.

Ik heb last van RSI (2 armen !), bekkeninstabiliteit (ivm moeilijke bevalling), en ik heb een braintrauma opgelopen tijdens een ongeluk en daardoor ME-achtige klachten (zie www.icm-institute.org) en door dit polytrauma ben ik af en toe erg moe. In mijn nieuwe woonland zijn al deze klachten normaal erkend als fysieke gezondheidsklachten, dit naar de normen van de WHO WereldGezondheidsOrganisatie..
Deskundigen in mijn nieuwe woonland hebben mij verteld dat ik alle complementaire zorg kan krijgen die per trauma nodig is; ik hoef geen ''gedragstherapie'' te volgen; dat past niet bij de aard van deze klachten.
Graag verzoek ik u binnen 14 dagen na ontvangst van dit schrijven mij een duidelijk antwoord te doen toekomen.

Een kopie stuur ik tevens naar info@sin-nl.org.

Hoogachtend,

Een toekomstige EU-emigrant vanuit Nederland"

…als U begrijpt wat ik bedoel….

http://www.nu.nl/news/1063451/83/rss/%27Bekkeninstabiliteit_bestaat_niet%27.html

xxx

Persoonlijke toevoeging:

dit, om de krankzinnigheid van de medische wereld in Nederland weer te geven. Het is vragen om Medische Fouten ! Ziekten ontkennen die allang door de WHO erkend zijn. Een paar mensen denken blijkbaar het recht te hebben de gehele medische wereld EN de burger (met een gezondheidsprobleem) te kunnen indoctrineren en saboteren. En (huis)artsen die gewoon hun werk willen doen, moeten door dit soort lui ook gaan draaien en konkelen…..gevolg : Medische Missers en de patiŽnt…..is weer de dupe ! Dat Medisch Nederland (inclusief verzekeraars !) totaal uit de bocht gevlogen is, wordt duidelijk door bovenstaande link en door www.sin-nl.org . Hier dient onmiddellijk een einde aan te komen. Ook hier vraag ik me toch ernstig af hoe de Nederlandse Staat ervoor zorgdraagt dat het vrije verkeer van personen, ziek of gezond, niet geschonden wordt en hoe de JUISTE MEDISCHE GEGEVENS naar het nieuwe woonland worden overgedragen….

De EU-burger heeft namelijk RECHTEN ! En discriminatie is verboden.


Waarschuwing : Overdragen van E-formulieren binnen de EU

Als U gaat emigreren binnen de Europese Unie dan kunt U in het kader van de Europese Sociale Regelwetgeving (VO 1408/71, VO 574/72) Uw opgebouwde rechten (werk, ziekte, zwanger, invalide, vut/pensioen) meenemen naar Uw nieuwe woonland via de zogenaamde E-formulieren.
Informeer in Nederland (schriftelijk : brief aangetekend, eMail met bewijs van lezen, fax met bewijs van versturen !!! ) bij de Sociale Verzekeringsbank (www.svb.nl) inzake deze formulieren. Zij kunnen U precies vertellen welke instantie welk formulier afgeeft. Doe in Nederland NIETS telefonisch.

Via onderstaande link treft U een overzicht van alle E-formulieren met een korte omschrijving, die in de EU gebruikt worden; dus ook in Nederland:

http://www.seniorennet.be/Pages/Reizen/e_formulieren/e_formulieren.php

Ps: Onderstaand is een SERIEUZE WAARSCHUWING voor Nederlanders die vertrekken uit Nederland en voor EU-burgers die Nederland binnenkomen:

De Nederlandse instanties die deze formulieren afgeven (CVZ, SVB, UWV ) gaan zeer slordig om met deze formulieren. Weigering van afgifte, half ingevuld, fout ingevuld, men doet net of je niet bestaat, enz. enz.; helaas ben ik zeer ''ERVARINGSDESKUNDIG''. Daarom: doe alles schriftelijk, op de al bovenvermeldde manier, want fouten kunnen U in ernstige problemen brengen in uw nieuwe woonland……en dan is de Nederlandse Overheid ONBEREIKBAAR om het op te lossen ! De Nederlandse taal begrijpen ze ineens niet meer. Ziet U het voor U ? U bent Zwanger of ziek of tijdelijk invalide en U heeft geld nodig omdat U niet kan en mag werken ….. En vergeet niet: ook U kunt een ongeluk krijgen en tegenwoordig is het overal mode, net als in Nederland, om u gewoon de volgende dag te ontslaan, dus heeft U GEEN inkomen meer en bent U afhankelijk van de Sociale Voorzieningen van Uw Woonland (als die tenminste bestaan) en daarvoor heeft U Uw arbeidsverleden op 100 % correct ingevulde E-formulieren nodig uit Nederland.

Dit is niet om U bang te maken, dit is REALITEIT: de Nederlandse Overheid permitteert het zich gewoon "haar werk niet te doen'' en U als burger heeft het nakijken. In 1 dag kan Uw leven in een ware hel veranderen; hoelang kunt U zonder geld leven ? Ik ga er voor het gemak even van uit dat de meesten onder ons geen miljonair zijn…….en ook geen familie hebben die ze financieel tijdelijk kunnen helpen, tot het probleem opgelost is.

Tip: mocht U onverhoeds toch problemen krijgen neem dan onmiddellijk kontakt op met SOLVIT: gratis rechts hulp van de Europese Unie. Lees alles hierover op:

http://ec.europa.eu/solvit/site/index_nl.htm

Verder nog wat globale tips:

Ga nooit in telefonische, mondelinge discussie met de dames en heren van bovenvermeldde instanties CVZ, UWV en SVB,

Want:
- zij kennen de wetten en regels niet, U verliest tijd, geld en energie en heeft nog steeds geen antwoord,
- van goede service verlenen aan de burger heeft men nog nooit gehoord; een kursus etiquette voor velen zou niet verkeerd zijn, de Overheid is tenslotte een service voor de burger; wij kunnen er ook niets aan doen dat we al die papieren nodig hebben en de bakker op de hoek (die aardige man) die heeft ze niet…
- U voorkomt daardoor dat U zeer onbeleefd te woord wordt gestaan (wat U waarschijnlijk niet gewend bent…….althans dat mag ik hopen),
- U voorkomt dat U zich gaat schamen voor ''Uw eigen land''.

Bovenstaand overdreven ? Nou, nee, ik wist eerlijk gezegd niet wat mij overkwam toen ik voor het eerst in mijn leven met de Nederlandse instanties te maken kreeg: totaal respectloos en zeer ordinair gedrag ! Dat was ik in mijn andere EU-woonland wel anders gewend !

En blijkbaar ben ik niet de enige die er zo overdenkt: Nederland heeft een zeer slecht imago:

Is the Netherlands expat friendly ?

http://www.expatica.com/actual/article.asp?subchannel_id=19&story_id=24070

Bovenstaande 3 artikelen zijn ook te vinden op www.fonteine.com > Thema > Emigreren ?

xxx


Overig nieuws en informatie bronnen afgelopen 7 dagen

Common genetic variation is linked to substantial risk for heart attack
Ultra-high-field MRI allows for earlier diagnosis of multiple sclerosis
CT colonoscopy has 90 percent agreement rate with optical colonoscopy
Cryoablation is a safe procedure for breast cancer patients, early results indicate
MR imaging helps predict recurrence in prostate cancer patients
UCLA imaging study provides clues about inability to imitate and empathize in autistic children
UCLA Researchers Discover Link Between Parkinson’s and Narcolepsy
U.S. Control Strategies May Make Flu Epidemics Worse, UCLA Study Shows
Study to probe how healthy younger adults make use of genetic tests
Researchers Identify New Genetic Risk Factors for Type 2 Diabetes
UW study tests topical honey as a treatment for diabetic ulcers
Resident bacteria may help clean phosphorous from lakes
Study puts us one step closer to understanding the function of sleep
Arming the fight against resistant bacteria
Updated guidelines advise new treatments for brain hemorrhage
Nitric oxide - Key to cardiovascular and pulmonary function and drug effectiveness
Inflammatory System Genes Linked to Cognitive Decline after Heart Surgery
Is it worth having surgery to remove your tonsils?
Maggots rid patients of MRSA
Researchers learn more about genetic mutation linked to autism
Keeping the immune system from starting a 'food fight'
Blood’s Clotting Cells Harbor “Ticking Time Bombs,” Finding May Help Extend Blood Supply
Scientists identify new strategy for preventing acute and chronic brain disease
Vitamin extends life in yeast, Dartmouth Medical School researchers find
Lower IQ found in children of women who took epilepsy drug
Estrogen Use Before 65 Linked to Reduced Risk of Alzheimer’s Disease
Secondhand Smoke Increases Risk of Dementia
Studies Suggest Investigational Agent Reduces Disease Activity in MS
Making old hearts young again
Infection takes high toll in young children
Study confirms the risk of exposure to secondhand tobacco smoke outdoors
Gene test to offer personalized medicine for hepatitis C
Prenatal toxicity linked to immune dysfunctions in later life
Smoking influences Crohn's disease
New MS drug
MNI researchers find a new role for mitochondria in cellular copper regulation
Breastfeeding and good fats help new moms fight depression
Cat hair at home poses an allergy risk, particularly for young children
First research to show that diabetes damages DNA in men's sperm and may affect fertility
How the brain's backup system compensates for stroke
Eggs promote weight loss and help close nutrient consumption gap
Study of damaged gene gives insight into causes of mental illness
Why Seasons Affect Our State Of Mind
Salk researchers discover first gene that specifically links calorie restriction to longevity
Drinking heavy amounts of alcohol shrinks your brain
How does soy promote weight loss? University of Illinois scientist finds another clue
Hot flashes - Studies explore the role of genes, obesity and alcohol
Researchers identify new therapy for patients with Crohn's disease
Small Study Suggests Promising Role for Deep Brain Stimulation Surgery to Treat Intractable Cluster Headache
Mayo Clinic Research Suggests Patterns of Brain Tissue Loss in Early Alzheimer's Disease May Predict Course of Disease
Research demonstrates link between domestic violence and asthma
Molecule Ensures Healthy Immune Response to Daily Meal Pattern
UK researchers find new class of nontoxic cancer treatments
Indian Medicine Compound May Hold Clues to Prostate Cancer Prevention
New research disproves belief that group psychotherapy extends the lives of cancer patients
New study suggests beverage patterns may 'make or break' your diet
Pancreatic cancer markers identified, may predict survival
Green tea extract protects against brain damage in new mouse model of HIV-related dementia
Study tests impact of omega-3 fatty acids on Alzheimer's disease
Parents can sneak veggies into kids' diet
Prenatal nicotine exposure can lead to cardiac function reprogramming in adult offspring
Eating soup will help cut calories at meals
Chronic fatigue syndrome impairs a person's slow wave activity during sleep
Higher calcium and vitamin D intakes positively associated with brain lesions in older men and women
Recommended doses of ginseng, ginko biloba do not interfere with drug absorption
Pharmaceutical compounds found in nation's fresh water
Early exposure to indoor fungus molecules may protect infants against future allergies
Hawaiian treasure, macadamia nuts good for the heart
Green tea compound may be a therapy for people with rheumatoid arthritis, University of Michigan study finds
Tart cherries affect heart/diabetes risk factors
Pistachios may calm acute stress reaction
Pistachios lower cholesterol, provide antioxidants
Fish oil may help kidney disease sufferers
Fat tissue-derived hormone leptin increases e-cadherin expression, obesity-breast cancer link noted
Chinese medicinal compound stops formation of cysts in polycystic kidney disease in lab
What Your Doctor May Not Tell You About - Children's Vaccinations
Vaccinations - A Thoughtful Parent's Guide
Study Suggests Use Of Antithrombotics Means More Intracerebral Haemorrhagic Stroke Deaths In Over 75s
Selenium pills 'may combat HIV'
Extreme dieting - Eat less, live longer?
Spider venom could boost sex life
Drug-makers spend record $155m lobbying US government
Study suggests that smoking while pregnant may "programme" kids
Syrupy killer in medicine bottle
DNA test shows heart attack risk
Zapping Away Cancer
BBQ lovers may have higher breast cancer risk
Fish, seafood diet protects the heart better than Olive Oil and nuts
New Link Between Down Syndrome And Alzheimer's Disease
Study on Teflon chemical expanded
More Reasons to Avoid Processed Meats
Combining Chinese herbal medicine with antipsychotics beneficial for schizophrenia
Yes, you should have some bananas
Mechanisms of glucose homeostasis and early diabetes
Secondhand Smoke Boosts Risk for Alzheimer's
Pistachios could be the next statins

 

 

6 mei


Mobiel bellen warmt de aarde op

Mobiel bellen draagt bij aan de opwarming van de aarde en daarmee aan klimaatveranderingen. Dat heeft een groep van vijftig wetenschappers vastgesteld tijdens een conferentie in het Zuid-Amerikaanse Colombia.

http://www.nu.nl/news/1066554/85/%27Mobiel_bellen_warmt_de_aarde_op%27.html

Marjan

 


Archief pagina's : Jan 2006 | Feb 2006 | Mar 2006 | Apr 2006 | Mei 2006
Juni 2006
| Jul 2006 | Aug 2006  | Sept 2006  | Okt 2006


Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

Zonder Sonja Bakker de zomer door ? - het Anti Bakker Dieet !

- Vermijdt bakkerij produkten
- Vermijdt industrie voeding
- Kies voor voldoende goede vetten en eiwitten
- Kies beperkt voor de langzame koolhydraten
- Kies voor noten, groente en fruit

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats