weblog voeding, gezondheid en milieu

Archief | Jan | Feb | Mrt | Apr | Mei | Juni | Juli | Aug | Sept  | Oktgezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 

 

 

20 juni


Maak je eigen supergezonde kiem brood

Weg met dat ongezonde fabrieksbrood vol met zout, broodverbeteraars, gist, geharde vetten, acrylamide en het fytinezuur dat de opname van oa mineralen zoals calcium, zink, ijzer en magnesium uit graan juist blokkeert. Nederland moet weer terug naar een gezonde basis wil het de gemiddelde leeftijd weer zien stijgen ipv dalen zoals nu de verwachtingen zijn. De mensen die nu nog erg oud worden zijn namelijk de helft van hun leven opgegroeid in een schoon Nederland met pure gezonde voeding. Vanaf de jaren zeventig ging het mis en betalen die generaties de echte prijs van deze welvaart en overvloed en ziekelijke consumptiedwang.

200 gram spelt, tarwe of rogge 2 dagen laten kiemen

Kiemen: week de granen een paar uur in water. Daarna uit laten lekken en in een glazen pot of een
kiembakje donker wegzetten. Tweemaal daags omspoelen. Na ca. 2 dagen zijn de kiemen ongeveer
een centimeter groot. Maal daarna de kiemen fijn met een staafmixer met een beetje water

  • 30 gr boekweit er doorheen mengen
  • beetje zout of andere broodkruiden
  • 3 eetlepels lijnzaad erdoor mengen
  • mengsel kneden tot 2 platte broden
  • bakblik invetten met olijfolie
  • 10-12 uur in de oven op 50 graden
  • na een paar uur brood draaien

Tip: Wim van Hengel


Babies roken mee....

Babies die minimaal 1 ouder hebben die rookt hebben vijf keer zoveel cotinine (bijprodukt nicotine) in hun bloed dan babies van niet rokende ouders blijkt uit een nieuwe studie van de universiteit van Leicester in Engeland.

http://uk.reuters.com/article/healthNews/idUKCOL95791620070619

Vooral in de verzekeringswereld wordt de dosering van urinair cotinine frequent toegepast voor controle van het individuele rookgedrag. Cotinine is een specifieke metaboliet van nicotine: ongeveer 17 % van het opgenomen nicotine wordt urinair als cotinine uitgescheiden. Deze stof wordt gezien als een marker voor de hoeveelheid sigarettenrook waaraan iemand heeft blootgestaan, op welke manier dan ook.


Audio - Even genieten...

http://nl.youtube.com/watch?v=CZJ-QYC2ggE&mode=related&search=


Wetenschappelijke doorbraak - roken gezonder

Niet een zoveelste politieke slogan, maar wel een 'brandend' actueel thema.

Tevens het uitgangspunt van een Belgisch bedrijf dat, ism. een aantal prominente Belgische
en Europese professoren cq. Onderzoekslabo's, erin geslaagd is om een veel gezondere en
toxicologisch-wetenschappelijk (K.U. Leuven) veilig bevonden substantie voor een
alternatieve 'sigaret' te produceren.

Dit -veel gezondere- alternatief reduceert het nicotine-gehalte met minimaal 70%, voorziet
de roker toch in smaak en aroma van sigaretten, bevat geen kruiden, produceert rook (damp)
die geen toxische stoffen meer bevat voor de roker en zijn omgeving en doet het passief
mee-roken daardoor totaal verdwijnen. Bovendien is het veel goedkoper dan traditionele
ongezonde sigaretten en voldoet het aan de fysische en psychologische behoeften van de
roker

Cijfers en studies liegen er helaas niet om :
- België is het 2de land in Europa (na Nederland) met het hoogst aantal sterfgevallen
door sigaretten waarvan maar liefst 30% veroorzaakt wordt door passief mee-roken... -
traditionele patches en andere produkten werken niet voldoende : maar liefst 80-85% van
de rokers hervallen in het oude rook-gedrag...

Deze oplossing zal dus een groot en positief effect hebben op de Belgisch/Europese
volksgezondheid en eveneens naar horeca, bedrijven, instellingen, medische sector, enz.
Roken en gezondheid zullen in een ander daglicht worden gesteld.


Zweedse stad ziek door introductie WiMAX

Na UMTS lijkt er weer een andere techniek in opspraak te zijn gekomen als het gaat om gezondheidsrisico's. In het Zweedse stadje Götene melden direct na de WiMAX introductie de eerste zieken zich bij het ziekenhuis.

http://www.pocketinfo.nl/nieuws/nieuws/5994/zweedse-stad-ziek-door-introductie-wimax.html

Tip: Marjan


Goed nieuws - de goji bes valt niet onder novel food wetgeving

Goji berry consumption in the UK has been significant for many years, the UK's Food Standards Agency (FSA) has declared, meaning the berry does not need to be authorised as a novel food.

http://www.nutraingredients.com/news/printNewsBis.asp?id=77438

Tip: C.R.M. van hesteren


Te weinig aandacht voor de rol van lichaamsactiviteit bij overgewicht

Steeds meer Nederlanders hebben last van overgewicht en lopen daardoor een verhoogd risico op het krijgen van diabetes en hart- en vaatziektes. Volgens Anton Scheurink, hoogleraar Neuro-endocrinologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, is er veel aandacht voor de relatie tussen eten en overgewicht, maar blijft de complexe invloed van lichaamsactiviteit
onderbelicht.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/opinie/opinie25_07


Nieuwe tand in kunstbot: prima keuze

Het verlies van een tand of kies is voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis, vooral wanneer het een snijtand of hoektand in de bovenkaak betreft. Deze gebitselementen zijn immers vaak goed zichtbaar tijdens spreken en lachen. Tegenwoordig kunnen tanden en kiezen goed worden vervangen door een tandheelkundig implantaat (ook wel kunstwortel) met daarop een kroon. Steeds meer mensen maken van deze mogelijkheid gebruik. Een onzekere factor bij deze ingreep is wat er met het tandvlees rondom een implantaat gebeurt. In de loop van de tijd kan het zich in meerdere of mindere mate terugtrekken en van contour veranderen. Hierdoor wordt het tandvlees vaak minder mooi. Verondersteld wordt dat veranderingen in het onderliggende kaakbot hierbij een rol spelen.Vaak is voor de implantaatkroon een kaakverbreding noodzakelijk. UMCG-promovendus L. Meijndert onderzocht of het voor het vastgroeien van het implantaat en voor de esthetiek van het eindresultaat iets uitmaakt of de kaakverbreding wordt uitgevoerd met lichaamseigen bot of met kunstbot. Uit het onderzoek blijkt dat de methode van kaakverbreding geen invloed heeft op de veranderingen die optreden in bot en weke delen (tandvlees) rond een implantaat. In esthetisch opzicht doen implantaten in kunstbot - in een objectieve beoordeling - niet onder voor implantaten in eigen bot. Ook patiënten zelf zijn erg tevreden met implantaten in kunstbot. Een belangrijk voordeel van kunstbot is dat het uit een potje komt en er geen (pijnlijke) operatieplek hoeft te worden gecreëerd waar het lichaamseigen bottransplantaat kan worden geoogst. Normaal gesproken vindt dit plaats aan de kin, of de kaakhoek.

Bron: RUG


Diagnose astma bij jonge kinderen: voorzichtigheid geboden

Veel jonge kinderen hebben luchtwegklachten en krijgen astma-medicatie voorgeschreven. Er is al veel onderzoek op dit vlak verricht, maar toch is het voor huisartsen en kinderartsen moeilijk in te schatten welke kinderen jonger dan zes jaar met terugkerende luchtwegklachten astmabehandeling nodig hebben. Lang niet alle jonge kinderen met deze astmatische klachten, zoals frequent piepen, hoesten of kortademigheid, blijken op latere leeftijd astma te krijgen. UMCG-promovendi Siebrig Schokker en Elisabeth Kooi deden gelijktijdig onderzoek naar astma bij jonge kinderen. Hun proefschriften verschijnen in een ‘keerdruk’: twee proefschriften in één band. Elisabeth Kooi onderzocht twee methoden waarmee de longfunctie van jonge kinderen wordt bepaald, te weten de geforceerde oscillatietechniek (FOT) en de interrupter techniek. Ook verzamelde zij referentiewaarden bij een grote groep gezonde kinderen en mat zij het effect van passief roken op de longfunctie. Voorts onderzocht zij het effect van verschillende astma-medicatie bij kinderen met astma-achtige klachten en bestudeerde zij de samenhang tussen door ouders gerapporteerde klachten (subjectief) en parameters gemeten met de beide longfunctietechnieken (objectief). Beide onderzoeksmethoden zijn bruikbaar bij jonge kinderen en lijken veelbelovend bij het stellen van een diagnose, stelt Kooi.

Bron: RUG


Strategie zon ! Met of zonder crême….

Aan de ene kant vertellen dermatologen ons zonnebrandcrême te gebruiken om ons te beschermen tegen huidkanker. Aan de andere kant zetten onderzoekers een vraagteken bij vele ingrediënten van deze zonnebrandmiddelen die onze lichaam binnendringen en schadelijk zijn voor de gezondheid. Wat kunnen we nu het best doen ? Wat moeten we geloven ? PassportSante (Canada) heeft een uitgebreid dossier samengesteld, waarin alle aspecten van het zonnen en de voors en tegens belicht worden.

http://www.passeportsante.net/fr/Actualites/Dossiers/Dossier
Complexe.aspx?doc=protection_solaire_do&xtor=EPR-2

xxx

Ps : zelf een groot zon - en waterliefhebber ga ik voor olijfolie…..en verstandig zonnen, lekker onder de 'SOL'. Jaren geleden heeft een oudere, zeer fitte en goed uitziende dame die 365 dagen per jaar onder de zon leeft me deze wijsheid vertelt….. Dus olijfolie voor alles: make-up, incl. mascara waterproof verwijderen, dag - en nachtcrême, zonnecrême…..gewoon Natuurlijk ! En je hebt het altijd in huis. Gewoon proberen, neem een lege flacon, spray of normaal, vul deze en klaar is kees. Veel zomerplezier ! En na het zonnen en douchen: de citroen om de huid af te koelen, indien gewenst.


Verzekeraar Swiss life vergoedt OMEGA-3 !

Preventie hart-en vaatziekten en goed voor het humeur. Supplementen aan vitamininen dienen te voldoen aan de posologie (wetenschappeljke dosering) van het onderzoek van Suvimax.

http://www.lanutrition.fr/Les-oméga-3-remboursés-par-la-société-Swiss-Life-n-1653.html

xxx


KELLOGG'S gaat stoppen met reclame voor bepaalde graanproducten voor kinderen

Deze producten bevatten teveel suiker en vetten. Kellogg's gaat voor een nieuwe voedingsslogan met nieuwe vastgestelde criteria: Global Nutrient Criteria. "Deze voedingscriteria zijn gebaseerd op talrijke wetenschappelijke rapporten van diverse experts ", aldus James Hill < professor in de Pediatrie et Medicijnen aan de universiteit van Colorado.

http://www.lanutrition.fr/Kellogg-s-va-cesser-de-faire-de-la-pub-
pour-certaines-céréales-pour-enfants-a-1656.html

xxx


Genetische Manipulatie: wat is het impact op de gezondheid ?

Na het besluit van de Europese Ministers van vorige week, wat inhoudt dat er 0,9 % aan OGM in het voedsel mag voorkomen is de discussie in de agrarische wereld weer hoog opgelaaid. Corriere.it heeft besloten 2 Italiaanse wetenschappers aan het woord te laten betreffende dit gevoelige onderwerp. Bekijk het Italiaanstalige interview en stel vragen aan deze experts:

http://www.corriere.it/Rubriche/Salute/Medicina/2007/
06_Giugno/14/controversie_ogm.shtml

xxx


Spanje: het ziekenhuis onder de zon

Spanje is slachttoffer van het Europese gezondheidstoerisme. De Europese regelwetgeving staat toe de EU-bewoners zich in andere EU-landen kunnen laten behandelen. In verschillende noordelijke EU-landen zijn de wachtlijsten zeer lang en kan het maanden duren voor je voor een niet al te ingewikkelde behandeling geholpen wordt. In 2006 hebben 125.000 toeristen zich in de zuidelijke regio laten behandelen voor een totaal van 88 miljoen euro. Ons plaatselijk berekende budget voor assistentie aan toeristen bedraagt 4 miljoen euro, aldus M.Cervera. Een groot gebrek aan personeel en de middelen zijn onvoldoende, aldus Dokter Llevata. Deze druk was niet voorzien. Men zegt naar Spanje op vakantie te gaan, maar men komt voor een behandeling: gratis en betaald door de Spaanse regio……

http://www.tv5.org/TV5Site/info/article-L_hopital_au_soleil__l_Espagne_victime_du__tourisme_
sanitaire__europeen.htm?idrub=15&xml=070617180108.2qj222mc.xml

xxx

 

Sent: Wednesday, June 20, 2007 9:38:18 AM
Subject: RE: Tourisme sanitaire en Espagne.

Goedemorgen!!

Dit is achterhaald. Je hebt hier als buitenlander (resident of niet) nodig het EU health certificatie (dat dikwijls nog niet wordt geaccepteerd), je betaalt zelf (met of zonder restitutiepolis), je hebt een lokale polis (e.g. Spanjepolis) Of  je komt met een E121. Anders dan in noodgevallen, wordt er niet meer geholpen. Ook Spanjaarden kunnen rekenen tegenwoordig. Het waren voornamelijk de Engelsen die het tebont maakten.

Groet,

www.vngsint.com


 

 

19 juni


Superontbijt - de beste start van de dag

De beste start van de dag en de preventie tegen snack gedrag. Ontbijt is keizer, lunch is koning en dinner is admiraal. Met andere woorden je ontbijt is de belangrijkste maar ook meest overgeslagen maaltijd helaas. Zonder voedingsstoffen zal je lichaam toch minder presteren en zul je vaker bezwijken voor verleidingen die meestal op suikers gebaseerd zijn.

Hoe maak je nu een superontbijt zonder al te veel werk?. Heel simpel, mix een groot aantal superfoods in een blender en je superontbijt is klaar. Ik zet de ingrediënten de avond daarvoor al klaar. Even 2 minuten in de blender en je ontbijt bomvol voedingsstoffen is klaar. Het mooiste is dat het bijna allemaal verse rauwe ongeraffineerde produkten zijn.

Lees het hele verhaal op:

http://www.fonteine.com/superontbijt.html


Nieuwe politie-videocamera's!

politiecamera.jpg (61881 bytes)

Deze nieuwe zakkenvullers van de overheid staan oa op:

A27:
8,8   Breda
34,9    Gorinchem
90,2    Maartensdijk
A28:
7,4 Zeist
47,8  Harderwijk
88,7  Z wolle
103,8 Staphorst
148,8  Spier
188,4  De Punt
207,4  Groningen

Video - Living Luminaries on Happiness


Twee op de honderd ziekenhuispatiënten krijgen te maken met vermijdbare schade.

Ieder jaar lopen ongeveer 30.000 patiënten schade op tijdens de behandeling in het ziekenhuis, die voorkomen had kunnen worden. Zo blijkt uit het onderzoek dat op initiatief van de Orde van Medisch Specialisten door het EMGO Instituut/VUmc en het NIVEL is uitgevoerd.

http://www.knmp.nl/vakinhoud/nieuws/onbedoelde-schade-in-nederlandse-ziekenhuizen/view


Klink overweegt lager eigen risico niet-rokers

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) overweegt mensen met een gezonde leefstijl een lager eigen risico voor hun zorgverzekering te laten betalen.

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_gezondheid/article731152.ece/
Klink_overweegt_lager_eigen_risico_niet-rokers


Meer zicht op invloed farmaceutische industrie

Minister Klink wil meer zicht op de invloed van de farmaceutische industrie op het opstellen van behandelrichtlijnen. De minister zal het Nederlands Huisartsen Genootschap en het kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO vragen maatregelen te treffen om de transparantie te vergroten. Dat schreef hij vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Hij reageert hiermee op het onderzoek ‘Invloed van de farmaceutische industrie op behandelrichtlijnen’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Directe aanleiding voor dit onderzoek was het boek ‘Slikken, hoe ziek is de farmaceutische industrie?’ van journalist Joop Bouma. In dit boek werden enkele voorbeelden beschreven van de invloed van de farmaceutische industrie op de gezondheidszorg.


Deze minister lijkt eindelijk door te hebben wat het echte probleem is in de medische sector, de wurggreep van de farmacie die alles "stuurt". Ik heb groot respect voor mensen als Joop Bouma die hun nek uitsteken terwijl de collega's hun monden strak dicht houden en liever een antikwakclub houding aannemen dan de echte problemen in kaart te brengen. Maar gelukkig zijn er nog uitzonderingen en is deze minister slagkrachtiger dan de vorige..... wordt vervolgd.....

Ron


Fondsen ondersteunen onderzoeksprojecten over onvruchtbaarheid en endometriose

Aan de K.U.Leuven worden 19 juni 2007, twee fondsen opgericht om het onderzoek naar verminderde vruchtbaarheid en endometriose te ondersteunen: de ‘Subfertility Research Foundation’ en de ‘Endometriosis Research Foundation’. Professor Thomas D’Hooghe, specialist gynaecologie en hoofd van het fertiliteitscentrum van de K.U.Leuven, is voorzitter van beide fondsen. Het fertiliteitsfonds wil het onderzoek steunen naar vruchtbaarheidsproblemen. ‘Subfertiliteit’ staat voor het ongewenst uitblijven van de zwangerschap. Ongeveer 1 op 8 paren heeft problemen om binnen het jaar spontaan zwanger te worden. Specialisten van het Leuvense Fertiliteitscentrum bestuderen vruchtbaarheidsstoornissen en ontwikkelen behandelingen voor patiënten. 

Verschillende projecten zijn erop gericht om het succes te verhogen van heelkundige behandelingen, hormonale therapie, inseminaties in de baarmoeder met zaadcellen, en medisch begeleide bevruchtingstechnieken. Het centrum voert ook onderzoek naar de psychosociale en ethische aspecten van de voortplantingsgeneeskunde. Het endometriosefonds wil ondersteuning geven aan het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, de vaststelling en de behandeling van endometriose. Bij endometriose groeit baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder. Dit kan aanleiding geven tot ontsteking in de buikholte en vorming van kleine blaasjes, maar soms ook tot vergroeiingen, cysten en diepe letsels in de bekkenholte. De aandoening kan tot chronische pijn leiden, soms ook tot verminderde vruchtbaarheid, en gaat meestal gepaard met verminderde levenskwaliteit. Het team van Thomas D’Hooghe werkt onder meer aan de verdere ontwikkeling van niet-invasieve diagnostische methoden en chirurgische technieken, en voert onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen ter preventie en behandeling van endometriose.

K.U.Leuven


Greenpeace opnieuw in actie piratenparadijs Eemshaven

Greenpeace legt het Russische piratenschip Mumrinskiy in Eemshaven aan de ketting. Duikers
van de milieuorganisatie bevestigen een staalkabel aan de schroef van het schip, zodat dit
niet kan uitvaren. Ook bevestigen ze een spandoek met de tekst SCRAP THIS SHIP. De
Mumrinskiy is een bekend overtreder van internationale visserijregels, maar komt toch
regelmatig in Nederland lossen. Greenpeace wil dat dit piratenschip door Nederland op de
zwarte lijst wordt gezet en niet langer illegale kabeljauw kan aanlanden.

De Noorse kustwacht betrapte de Mumrinskiy een week geleden op het illegaal overladen van
diepgevroren kabeljauw naar het beruchte schip de Sindbad. Dat voer onder de
ongeregistreerde naam de Marlin en had geen vlag. De Marlin/Sindbad is nav deze illegale
activiteit onmiddellijk op een internationale zwarte lijst gezet. Greenpeace wil dat ook
de Mumrinskiy als illegaal wordt gebrandmerkt, aangezien het overladen van vis naar dit
soort dubieuze schepen verboden is. Nu het overslagschip in Eemshaven ligt, moeten de
Nederlandse autoriteiten ingrijpen.

De Mumrinskiy maakt zich regelmatig schuldig aan illegale praktijken. Dit soort beruchte
overtreders moet uit de vaart genomen worden om de ernstige overbevissing tegen te gaan,
aldus Farah Obaidullah, campagneleider oceanen van Greenpeace Nederland. Nederland moet
ervoor zorgen dat de Mumrinskiy op de EU zwarte lijst terecht komt.

In augustus 2006 voerde Greenpeace actie tegen de Mumrinskiy. Nederland is al lange tijd
een vrijhaven voor illegaal gevangen vis. In een rapport van Greenpeace bleek dat in de
eerste helft van 2006 bijna de helft van de kabeljauw die binnenkwam in Eemshaven
illegaal was gevangen; het ging om meer dan drieduizend ton vis. Obaidullah: De nieuwe
regelgeving sinds 1 mei heeft nog onvoldoende resultaat. Nederland moet harder ingrijpen
tegen illegale visserij.

Illegale visserij is een enorme business: jaarlijks wereldwijd 9 miljard dollar. Dat heeft
een verwoestend effect op visserijbestanden en biodiversiteit ook in de ecologisch meest
waardevolle delen van de oceaan. Greenpeace wil dat op alle onderdelen van de
handelsketen maatregelen worden genomen: vanaf het net tot aan de supermarkt. Dat
betekent internationale samenwerking, strenge wetten voor havencontroles, een wereldwijd
register van illegale vissersschepen en adequate sancties.

Greenpeace publiceerde afgelopen maart de eerste wereldwijde database van piratenschepen.
Doel is om publiekelijk schepen te identificeren die betrokken zijn bij piratenvisserij
en te laten zien hoe gebrekkig het huidige overheidsingrijpen is. Zie

http://oceans.greenpeace.org/blacklist


Video - Ganzenlever en andere wreedheden

 

 

 

18 juni


Downloads - USDA Database for the Flavonoid Content of Selected Foods

Flavonoïden zijn een groep organische verbindingen die veel voorkomen in bosbessen, maar ook in bloemen, vruchten, bessen en groenten. Druiven bevatten 100 tot 135 milligram flavonoïden per 100 gram fruit. Het heeft tevens een grote invloed op de kleur van de wijn. Wetenschappers vermoeden dat veel flavonoïden een kankerremmende werking hebben.

Belangrijke database met overzicht flavonoïden in voeding:

http://www.ronfonteine.com/flavonoids.pdf

 

Flavonoïden remmen omzetting van calorieën in vet
http://www.ergogenics.org/thee4.html

Flavonoïden en risico hartinfarct
http://voeding.web-log.nl/voeding/2006/10/flavonoden_en_r.html

Flavonoiden in dieet beschermen tegen ziekte
http://www.wur.nl/NL/nieuwsagenda/archief/agenda/2002/mwHMAwad
ElDessokiFlavonoidenindieetbeschermentegenziekte.htm

Wat zijn flavonoïden?
http://www.lzr.nl/%7Bb19efb

Flavonoïden nieuw wondermiddel?
http://www.goedgezond.be/2007/05/15/flavonoiden-nieuw-wondermiddel/

Plantenstof breekt weerstand kankercel
http://www.wb-online.nl/krant/artikel.php?id=1199


Monaco: Fight Aids

Fight Aids Monaco is an outgrowth of two previous Associations:

- Monaco Sida, founded in 1996 by Miranda Viale-Douala and subsequently presided over by Dr. Michel SIONIAC, Mrs. Renée FORCHINO and Dr. Bruno TAILLAN.
- Femmes face au Sida, created in 2003 by H.S.H. Princess Stephanie

Fight Aids Monaco was launched in July 2004, with the following goals:

- information
- prevention
- support

http://www.fightaidsmonaco.com/

xxx


Psychologie: Belasting betalen…Is dat werkelijk lollig ?

Volgens een onderzoek gedaan naar de hersenen, gepubliceerd in het tijdschrift Science heeft verplichte belastingbetaling negatieve invloed op de hersenen. Ontstaat er een tevreden gevoel als U belasting betaalt ? Voelt U iets van voldoening ? Wanneer belastinggeld alleen gebruikt wordt om negatieve overheidsbalansen te verdoezelen dan geeft dat geen voldoening. Zou dat naar een lokale voedselbank gaan om de armen te helpen, dan krijgt wordt het verhaal < belasting betalen> een geheel andere dimensie. U ziet wat er met Uw geld gebeurd !

http://www.corriere.it/Rubriche/Salute/Medicina/2007/06_Giugno/15/tasse_piacere.shtml

xxx


Antibiotica in het eerste jaar na de geboorte vergroot het risico op astma

Referentie:

Kozyrskyj AL, Ernst P, Becker AB.Increased risk of childhood asthma from antibiotic use in early life. Chest. 2007 Jun;131(6):1753-9.

http://www.lanutrition.fr/Les-antibiotiques-après-la-naissance-
augmentent-le-risque-d-asthme-a-1651.html

xxx


Hoe verkracht ik een klein dorp ? Soest vs Soesterberg

De gemeente Soest heeft waarschijnlijk het grote vastgoedgeld geroken en mangelt nu een klein dorpje (Soesterberg). In mum van tijd moet een goed bereikbare lagere school voor dure appartementen en moeten de kinderen nu 10-15 minuten fietsen naar school en daarbij ook nog een aantal gevaarlijke wegen passeren. Maar niet meteen een sportzaal erbij dus moeten de kids weer naar de andere kant van het dorp en weer die gevaarlijk weg passeren om te kunnen gymen.

Het populaire dorpshuis moet ook wijken voor huizen maar de huidige beheerder/eigenaar houdt stoer zijn poot stijf. Maar kwestie van subsidies stoppen en je rookt zo een groepje idealisten op termijn wel uit.

Maar Soest wil meer, ook het evenementen terrein / ijsbaan moet gaan wijken voor huizen. En als toetje moeten ook het voetbalveld, kinderboerderij en grote speeltuin op het Ambrona terrein verdwijnen want ook daar moeten er bijna 500 woningen verschijnen.

Dus zegt Pipo:

- Dag vogels
- Dag dieren
- Dag kinderen
- Dag dorpshuis
- Dag evenemententerrein
- Dag lagere school
- Dag speeltuin
- Dag kinderboerderij
- Dag ijsbaan
- Dag wandelgebied

En Dikke Deur neemt er nog maar eens een lekkere borrel op met zijn vastgoedvriendjes....

En de overheid zwijgt en stemt toe, het vliegveld is toch al verpatst aan diezelfde gemeente.... kunnen ze straks nog meer natuur om zeep helpen.

Ron


Glaasje meer mag best

Drie glazen alcohol per dag voor mannen en twee voor vrouwen. Dat is de aanbeveling die onderzoekers doen in het zaterdag verschenen juninummer van Voeding Nu.

http://www2.telegraaf.nl/binnenland/article65779431.ece

xxx

 

Goed voor je hart maar zijn we de hersenen vergeten? Dan maar liever vette vis....

Ron


Overig nieuws en informatie bronnen afgelopen 7 dagen

Alkaline water
Let thirst be your guide
Gum disease in postmenopausal women linked to oral bone loss
Increased alcohol intake associated with decreased risk of developing rheumatoid arthritis
Smoking, low levels of education and glucose tolerance all increase risks of developing rheumatoid arthritis
Longer term breast feeding protects mother from risk of developing rheumatoid arthritis
Colon cancer proteins show promise for blood test
In nature, proteins sweep up nanoparticles
A possible mechanistic link between stress and the development of Alzheimer tangles
Cancer stem cells can go it alone
Research with a twist -- When to turn breech babies
College students face obesity, high blood pressure, metabolic syndrome
Doctor advises caution over flu drug
Once daily topical corticosteroids for eczema
A frightening industry proposal
Researchers warn of possible risks to children from new epilepsy drugs
Laziness increases back pain risk
Light activity can help avoid chronic disease
New study shows exposure to smokers in movies increases likelihood of smoking in the future
Alternative energy comes closer with advances in hydrogen fuel cell sealing technology
Deakin University research finds rogue cells that could cause spread of breast cancer
Study suggests other causes for childhood brain aneurysms
International Solar House Competition Helps Students See the Light
Stanford researchers clarify protein's role in multiple sclerosis
Late weekend sleep among teens may lead to poor academic performance
Chronic Fatigue Syndrome Impairs a Person’s Slow Wave Activity During Sleep
High cholesterol diets modify gene expression in atherosclerosis
Researchers discover link between common sleep disorder and high blood pressure
ASU research shows connection between testosterone, dietary antioxidants and bird coloration
Newly discovered antibody may be body's natural defense against Alzheimer's
Gum Disease Linked to Chronic Health Conditions
Natural protection to reduce spread of Alzheimer's disease
A daily dose of pistachios offers potential heart health benefits
Decades After Arsenic Exposure Lung And Bladder Cancer Deaths Continue
The FDA Has Blood on Its Hands
Our Oceans are Turning Into Plastic
Fat From Grass-Fed Cows Helps You Lose Weight
Vitamin D Theory of Autism
Water bottle chemical risks unfounded ?
Statins Can't Prevent HDL From Dropping After High-Fat Meal
Government declares war on cancer-causing radon in homes
Diabetes after 50 cuts life by 8 yrs
Soy is one of the top allergens
Dangers of soymilk for babies
New Study Finds Link Between Hayfever and Exam Performance
Study in Maine finds modern living carries toxic price
Probiotics again linked to lower eczema risk
When it comes to food and drugs, following the money is good advice
Aspartame and blood thinners
Baby Bottle Battle - Glass vs. Plastic
UN links industrial trans fats in food supplies with heart attacks
Genetically Engineered Foods May Cause Rising Food Allergies
Is the Government Increasing Your Risk for Colon Cancer?
Asthma link raises query on spa pools
Eating our way to cancer
Stof en aarde
Netwerk bewust verbruiken
Kledingchecker.nl
Consumers' use of pharmaceuticals, personal care products polluting rivers and oceans with toxic chemicals
Canadian Cancer Society announces national program to prevent cancer using vitamin D
New research shows vitamin D slashes risk of cancers by 77 percent; cancer industry refuses to support cancer prevention
Vitamin B12 deficiency linked to heart defects in newborns
Researchers Restore Genes in Human Inner Ear Cells
The sweet truth - Ditch sugar to look ten years younger
For Allergy & Immunology Researchers Identify A Potential Role For Retinoic Acid In Autoimmune And Inflammatory Diseases
Foie gras could be tasty way to get Alzheimer’s
Emotional Stress Could Be a Factor in Causing Alzheimer’s

 

 

 

17 juni - Vaderdag - video time....


Video - Zweedse RC snelwegstunt


Video - Trailer Sicko


Video - Even onder water


5 produkten die uit je keuken moeten verdwijnen

- Pro-activ boter
- Industrie volkoren brood
- Actimel
- Graanrepen
- Cola light

Waarom? Lees:

http://www.theecologist.org/archive_detail.asp?content_id=863

 

 

16 juni


PH waardes Nederland - verzuring

Omdat ik op zoek ben naar water met hoge ph waarde toch maar even een ph meter aangeschaft en eens wat metingen gedaan. Ik had net 10 flessen Imsdal water gekocht dus voelde me flink bekocht. Water is maar 7.2 terwijl fabrikant 7.5 zegt. PH 7 is neutraal, daaronder zuur en daarboven alkalisch dus goed voor het lichaam. Spa Blauw is 6 dus veel te zuur en niet goed, wel beter dan bijv cola/vruchtensap.

En hoe meer je lichaam verzuurt is door met name dierlijke voeding, suikers en granen hoe meer problemen. In Azië is er veel onderzoek gedaan naar de rol van verzuring, zie hieronder. Bananen, aardappelen, veel groentes en water met hoge ph hebben een gunstig effect op verzuring die toeneemt als je ouder wordt. Groentesappen zijn dus weer beter dan vruchtensappen.

Mijn eerste testen:

- Regenwater Soesterberg PH 9.15
- Kraanwater Soesterberg PH 8.02
- Mineraalwater Imsdal Noorwegen PH 7.20
- Roosvicee Sinas PH 3.77
- Appelsap PH 3.44
- Cola PH 2.49

Fanatiek sporten zorgt ook voor extra verzuring van je lichaam en werkt dus averrechts op je gezondheid. Volkorenbrood bevat veel fytinezuur en is dus ook ongunstig. Zuurdesembrood (fytinezuur 90% afgebroken)
en tarwekiembrood zijn beter.

Info over verzuring
http://www.fonteine.com/zuurbalans.html
http://www.fonteine.com/verzuring.html
http://www.fonteine.com/bronwater_top25.html

Filmpje over verzuring
http://www.earthtradewater.com/catalog/videos/CNN.wmv

 


Studies mbt verzuring

Use of Ionized water in hypochlorhydria or achlorhydria

Prof. Kuninaka Hironage, Head of Kuninaka Hospital
"Too many fats in the diets, which lead to the deposition of cholesterol on the blood vessels, which in turn constrict the blood flow, cause most illnesses such as high blood pressure. In accordance with the theory of Professor Gato of Kyushu University on Vitamin K (because vitamin K enables the blood calcium to increase ), or the consumption of more antioxidant water, the effectiveness of the increase in the calcium in high blood pressure is most significant. The consumption of alkaline antioxidant water for a period of 2 to 3 months, I have observed the blood pressure slowly drop, due to the water's solvent ability, which dissolves the cholesterol in the blood vessels."


Use of Ionized water for gynecological conditions

Prof. Watanabe Ifao, Watanabe Hospital
"Ionized alklaine antioxidant water improves body constituents and ensures effective healing to many illnesses. The uses of antioxidant water in gynecological patients have proved to be very effective. The main reason for its effectiveness is that this water can neutralize toxins. When given antioxidant water to pre-eclamptic toxemia cases, the results are most significant. During my long years of servicing the pre-eclamptic toxemia cases, I found that the women with pre-eclamptic toxemia who consumed antioxidant water tend to deliver healthier babies with stronger muscles. A survey report carried out on babies in this group showed intelligence above average."

Toxin Neutralisation

Prof. Kuwata Keijiroo, Doctor of Medicine

"In my opinion, the wonder of antioxidant water is the ability neutralizes toxins, but it is not a medicine. The difference is that the medicine can only apply to each and individual case, whereas the antioxidant water can be consumed generally and its neutralizing power is something which is very much unexpected. Now, in brief, let me introduce to you a heart disease case and how it was cured. The patient was a 35 years old male suffering from vascular heart disease. For 5 years, his sickness deteriorated. He was in the Setagays Government Hospital for treatment. During those 5 years, he had been in and out of the hospital 5 to 6 times. He had undergone high tech examinations such as angiogram by injecting VINYL via the vein into the heart. He consulted and sought treatment from many good doctors where later he underwent a major surgical operation. Upon his discharge from the hospital, he quit his job to convalesce. However, each time when his illness relapsed, the attack seemed to be even more severe. Last year, in August, his relatives were in despair and expected he would not live much longer. It so happened at that time that the victim's relative came across antioxidant water processor. His illness responded well and he is now on the road to recovery." (In the United States, cardiovascular diseases account for more than one-half of the approximate 2 million deaths occurring each year…. It is estimated that optimal conditioning of drinking water could reduce this cardiovascular disease mortality rate by as much as 15 percent in the United States) From: Report of the Safe Drinking Water Committee of the National Academy of Sciences, 1977


Allergies

Prof. Kuninaka Hironaga, Head of Kuninaka Hospital

"Mr. Yamada, the head of Police Research Institute, suffered from severe allergy. He was treated repeatedly by skin specialist, but with no success. Then he started consuming antioxidant water. The allergy responded very well and was soon completely cured. No relapse had occurred, although he had taken all kinds of food. He was most grateful and excited about this treatment.   As for myself, I had also suffered severe allergy. Ever since I began to consume antioxidant water, the allergy has recovered. Since then, I started a research on the effectiveness of antioxidant water. I discovered that most allergies are due to acidification of body condition and is also related to consuming too much meat and sugar. In every allergy case, the patient's antioxidant minerals are excessively low which in turn lower the body resistance significantly. The body becomes overly sensitive and develops allergy easily. To stabilize the sensitivity, calcium solution in injected into the vein. Therefore, it is clear that the antioxidant water has ionic calcium, which can help alleviate allergy. The ionic calcium not only enhances the heart, urination, and neutralization of toxins but controls acidity. It also enhances the digestive system and liver function. This will promote natural healing power and hence increase its resistance to allergy. In some special cases of illness, which do not respond to drugs, it is found, it is found to respond well to antioxidant water."

Digestive Problems

Prof. Kogure Keizou, Kogure Clinic of Juntendo Hospital

"The stomach is readily upset both by diseases affecting the stomach and by other general illnesses. In addition, any nervous tension or anxiety frequently causes gastric upset, vague symptoms when This information is under some strain. The important role of antioxidant water in our stomach is to neutralize the secretion and strengthen it s functions. Usually, after consuming the antioxidant water for 1 to 3 minutes, the gastric juice increase to 1½ times. For those suffering from hypochlorhydria or achlorhydria ( low in gastric juice ) the presence of antioxidant water will stimulate the stomach cells to secrete more gastric juice. This in turn enhances digestion and absorption of minerals.   However, on the other hand, those with hyperchlorhydria ( high in gastric juice ), the antioxidant water neutralizes the excessive gastric juice. Hence, it does not create any adverse reaction. According to the medical lecturer from Maeba University, the pH of the gastric secretion will still remain normal when antioxidant water is consumed. This proves that the ability of the antioxidant water is able to neutralize as well as to stimulate the secretion."

Diabetes

Prof. Kuwata Keijiroo, Doctor of Medicine
"When I was serving in the Fire Insurance Association, I used to examine many diabetic patients. Besides treating them with drugs, I provided them with antioxidant water. After drinking antioxidant water for one month, 15 diabetic patients were selected and sent to Tokyo University for further test and observations.  Initially, the more serious patients were a bit apprehensive about the treatment. When the antioxidant water was consumed for some time, the sugar in the blood and urine ranged from a ratio of 300 mg/l to 2 mg / dc. There was a time where the patient had undergone 5 to 6 blood tests a day and detected to be within normal range. Results also showed that even 1 ½ hour after meals, the blood sugar and urine ratio was 100 mg/dc: 0 mg/dc . The sugar in the urine has completely disappeared."

Use of Ionized water in treating Acidosis

Prof. Hatori Tasutaroo, Head of Akajiuiji Blood Centre, Yokohama Hospital, Faitama District

"Due to a higher standard of living, our eating habits have changed. We consume too much proteins, fats and sugar. The excess fats and carbohydrates are in the body as fats. In the present lifestyles, Americans are more extravagant on food compared to the Japanese. Due to this excessive intake obesity is a significant problem. Normally, one out of five males and one out of four females is obese.  The degree of "burn-out" in food intake largely depends on the amount on intake of vitamins and minerals. When excessive intake of proteins, carbohydrates and fats occurs, the requirement for vitamins and minerals increases. However, there is not much research carried out pertaining to the importance of vitamins and minerals. Nowadays, many people suffer from acidification that leads to diabetes, heart diseases, cancer, live and kidney diseases. If our food intake can be completely burned off, then there is no deposition of fats. Obviously, there will be no acidification problem and hence there should not be any sign of obesity. The antioxidant water contains an abundance of ionic calcium. This ionic calcium helps in the "burn-off" process. By drinking antioxidant water, it provides sufficient minerals for our body. As a result, we do not need to watch our diet to stay slim. Hence, antioxidant water is a savior for those suffering from obesity and many adult diseases, providing good assistance in enhancing good health."CLINICAL Impovements Obtained From The Intake Of Reduced Water


Extracts from " Presentation At The Eight Annual International Symposium On man And His Environment in Health And Disease" on February 24th 1990, at The Grand Kempinski Hotel, Dalls, Texas, USA by Dr. H. Hayashi, M.D. and Dr. M Kawamura, M.D., on : -

Since the introduction of alkaline ionic water in our clinic in 1985, we have had the following interesting clinical experiences in the use of this type of water. By the use of alkaline ionic water for drinking and the preparation of meals for our in-patients, we have noticed :-

Declines in blood sugar levels in diabetic patients.
Improvements in peripheral circulation in diabetic gangrene.
Declines in uric acid levels in patients with gout.
Improvements in liver function exams in hepatic disorders.
Improvements in gastroduodenal ulcer and prevention of their recurrences.
Improvements in hypertension and hypotension.
Improvements in allergic disorders such as asthma, urticaria, rhinites and atopic dermatitis.
Improvements in persistent diarrhoea which occurred after gastrectomy.
Quicker improvements in post operative bower paralysis.
Improvements in serum bilirubin levels in new born babies.

Being confirming clinical improvements, we have always observed changes of stools of the patients, with the colour of their feaces changing from black-brown colour to a brigher yellow-brown one, and the odour of their feaces becoming almost negligible. The number of patients complaining of constipation also decreased markedly. The change of stool findings strongly suggests that alkaline ionic water intake can decrease the production of putrefield or pathogenic metabolites. Devices to produce reduced water were introduced into our clinic in May 1985. Based on the clinical experiences obtained in the past 15 years, it can be said that introduction of electrolyzed-reduced water for drinking and cooking purpose for in-patients should be the very prerequisite in our daily medical practices. Any dietary recipe cannot be a scientific one if property of water is not taken by the patients is not taken into consideration. The Ministry of Health and Welfare in Japan announced in 1965 that the intake of reduced water is effective for restoration of intestinal flora metabolism.Clinical evaluation of alkaline ionized water for abdominal complaints: Placebo controlled double blind tests

by Hirokazu Tashiro, Tetsuji Hokudo, Hiromi Ono, Yoshihide Fujiyama, Tadao Baba (National Ohkura Hospital, Dept. of Gastroenterology; Institute of Clinical Research, Shiga University of Medical Science, Second Dept. of Internal Medicine)

Effect of alkaline ionized water on abdominal complaints was clinically examined by double blind tests using clean water as placebo. Overall improvement rate was higher for alkaline ionized water group than placebo group and the former proved to be significantly more effective than the other especially in cases of slight symptoms. Examining improvement rate for each case of chronic diarrhoea, constipation and abdominal complaints, alkaline ionized water group turned out to be more effective than placebo group for chronic diarrhoea, and abdominal complaints. The test was stopped in one case of chronic diarrhoea, among placebo group due to exacerbation, whereas alkaline ionized water group did not stop testing without serious side effects or abnormal test data in all cases. It was confirmed that alkaline ionized water is more effective than clean water against chronic diarrhoea, abdominal complaints and overall improvement rate (relief of abdominal complaints) and safer than clean water.
Physiological effects of alkaline ionized water: Effects on metabolites produced by intestinal fermentation

by Takashi Hayakawa, Chicko Tushiya, Hisanori Onoda, Hisayo Ohkouchi, Harul-~to Tsuge (Gifu University, Faculty of Engineering, Dept. of Food Science)

We have found that long-term ingestion of alkaline ionized water (AIW) reduces cecal fermentation in rats that were given highly fermentable commercial diet (MF: Oriental Yeast Co., Ltd.). In this experiment, rats were fed MF and test water (tap water, AIW with pH at 9 and 10) for about 3 months. Feces were collected on the 57th day, and the rats were dissected on the 88th day. The amount of ammonium in fresh feces and cecal contents as well as fecal free-glucose tended to drop down for the AIW group. In most cases, the amount of free-amino acids in cecal contents did not differ sign- icantly except for cysteine (decreased in AIW with pH at 10) and isoleucine (increased in AIW with pH at 10).

Alkaline ionized water electrolyzers have been approved for manufacturing in 1965 by the Ministry of Health and Welfare as medical equipment to produce medical substances. Alkaline ionized water (AIW) produced by this equipment is known to be effective against gastrointestinal fermentation, chronic diarrhea, indigestion and hyperchylia as well as for controlling gastric acid.*1 This is mainly based on efficacy of the official calcium hydroxide. *2 By giving AIW to rats for a comparatively long time under the condition of extremely high level of intestinal fermentation, we have demonstrated that AIW intake is effective for inhibition of intestinal fermentation when its level is high based on some test results where AIW worked against cecal hypertrophy and for reduction in the amount of short-chain fatty acid that is the main product of fermentation.*3 We have reported that this is caused by the synergy between calcium level generally contained in AIW (about 50ppm) and the value of pH, and that frequency of detecting some anaerobic bacteria tends to be higher in alkaline ionized water groups than the other, although the bacteria count in the intestine does not have significant difference. Based on these results, we made a judgment that effect of taking AIW supports part of inhibition mechanism against abnormal intestinal fermentation, which is one of the claims of efficacy that have been attributed to alkaline ionized water electrolyzers. *4 On the other hand, under the dietary condition of low intestinal fermentation, AIW uptake does not seem to inhibit fermentation that leads us to believe that effect of AIW uptake is characteristic of hyper-fermentation state. Metabolites produced by intestinal fermentation include indole and skatole in addition to organic acids such as short-chain fatty acid and lactic acid as well as toxic metabolites such as ammonium, phenol and pcresol. We do not know how AIW uptake would affect the production of these materials. In this experiment, we have tested on ammonium production as explained in the following sections.

Test results and analyses

No difference was found in the rats' weight gain, water and feed intake and feeding efficiency, nor was any particular distinction in appearance identified. The length of the small intestines and colon plus rectum tended to decline in AIW groups. PH value of cecal contents was higher and the amount of fecal free-glucose tended to be lower in AIW groups than the control group. Since there was no difference in fecal discharge itself, the amount of free-glucose discharged per day was at a low level. The amount of discharged free-glucose in feces is greater when intestinal fermentation is more intensive, which indicates that intestinal fermentation is more inhibited in AIW groups than the control group. Ammonium concentration in cecal contents tends to drop down in AIW groups (Fig. 1). This trend was most distinctive in case of fresh feces of one of AIW groups with pH 10 (Fig.2) AIW uptake was found to be inhibitory against ammonium production. In order to study dynamics of amino acids in large intestines, we examined free amino acids in the cecal contents to find out that cysteine level is low in AIW groups whereas isoleucine level is high in one of AIW groups with pH 10, although no significant difference was identified for other amino acids.Effects of alkaline ionized water on formation & maintenance of osseous tissues

by Rei Takahashi Zhenhua Zhang Yoshinori Itokawa
(Kyoto University Graduate School of Medicine, Dept. of Pathology and Tumor Biology, Fukui Prefectural University)

Effects of calcium alkaline ionized water on formation and maintenance of osseous tissues in rats were examined. In the absence of calcium in the diet, no apparent calcification was observed with only osteoid formation being prominent. Striking differences were found among groups that were given diets with 30% and 60% calcium. Rats raised by calcium ionized water showed the least osteogenetic disturbance. Tibiae and humeri are more susceptible to calcium deficiency than femora. Theses results may indicate that calcium in drinking water effectively supplements osteogenesis in case of dietary calcium deficiency. The mechanism involved in osteoid formation such as absorption rate of calcium from the intestine and effects of calcium alkaline ionized drinking water on maintaining bone structure in the process of aging or under the condition of calcium deficiency is investigated.

Osteoporosis that has lately drawn public attention is defined as "conditions of bone brittleness caused by reduction in the amount of bone frames and deterioration of osseous microstructure." Abnormal calcium metabolism has been considered to be one of the factors to contribute to this problem, which in turn is caused by insufficient calcium take in, reduction in enteral absorption rate of calcium and increase in the amount of calcium in urinal discharge. Under normal conditions, bones absorb old bones by regular metabolism through osteoid formation to maintain their strength and function as supporting structure. It is getting clear that remodeling of bones at the tissue level goes through the process of activation, resorption, reversal, matrix synthesis and mineralization. Another important function of bones is storing minerals especially by coordinating with intestines and kidneys to control calcium concentration in the blood. When something happens to this osteo metabolism, it results in abnormal morphological changes. Our analyses have been focusing mostly on the changes in the amount of bones to examine effects of calcium alkaline ionized water on the reaction system of osteo metabolism and its efficiency. Ibis time, however, we studied it further from the standpoint of histology. In other words, we conducted comparative studies on morphological and kinetic changes of osteogenesis by testing alkaline ionized water, tap water and solution of lactate on rats.

Three week old male Wistar rats were divided into 12 groups by conditions of feed and drinking water. Feeds were prepared with 0%, 30%, 60% and 100% of normal amount of calcium and were given freely. Three types of drinking water, tap water (city water, about 6ppm of Ca), calcium lactate solution (Ca=40ppm) and alkaline ionized water (Ca =40ppm, pH=9, produced by an electrolyzer NDX 4 LMC by Omco OMC Co., Ltd.) were also given keely. Rats' weight, amount of drinking water and feed as well as the content of Ca in drinking water were assayed every day. On the 19th and 25th days of testing, tetracycline hydrochloride was added to the feed for 48 hours so as to bring its concentration to 30mg/kg. On the 30th day, blood samples were taken under Nembutal anesthesia, and tibiae, humeri and femora were taken out to make non decalcified samples. Their conditions of osteoid formation and rotation were observed using Villanueva bone stain and Villanueva goldner stain.


Three groups that were given different types of drinking water and the same amount of Ca in the feed were compared to find out no significant difference in the rate of weight gain and intakes of feed and drinking water. Alkaline ionized water group had significantly greater amount of tibiae and humeri with higher concentration of calcium in the bones.

The group of 0% calcium in the feed saw drastic increase in the amount of osteoid. There was not much difference by types of drinking water. Almost no tetracycline was taken into tibiae and humeri, although a small amount was identified in ferora. As a result, osteogenesis went as far as osteoid formation, but it was likely that decalcification has not happened yet, or most of newly formed bones were absorbed.

As to the groups of 30% and 60% calcium in the feed, increase in the area of tetracycline take in was more identifiable with higher clarity in descending order of alkaline ionized water, calcium lactate solution and tap water groups. Especially in case of tap water group, irregularity among the areas of tetracycline take in was distinctive. The group of 100% calcium in the feed saw some improvements in osteogenesis in descending order of alkaline ionized water, calcium lactate solution and tap water. In any case, bone formation seemed to be in good condition at near normal level. Alkaline ionized water was regarded to be effective for improvements of osteogenesis under the conditions of insufficient calcium in the feed. Also, the extent. of dysosteogenesis differed by the region. That is, tibiae and humeri tend to have more significant dysosteogenesis than femora.

In addition, there is a possibility that osteo metabolism varies depending on enteral absorption rate of calcium, adjustment of discharge from kidneys and functional adjustment of accessory thyroid in the presence of alkaline ionized water. We are now studying its impact on calcium concentration in the blood. We are also examining whether it is possible to deter bone deterioration by testing on fast aging mouse models.


TV - Zembla - Borsten voor je verjaardag

Zondag 3 juni, 20.25 uur, Ned 3

Twee maanden geleden overleed Marion, een 21-jarig meisje, kort na een liposuctie-operatie in een Utrechtse kliniek waar
ze op dezelfde dag ook een borstoperatie zou ondergaan. Marion vond dat haar lichaam nóg perfecter moest zijn dan het al was. Haar moeder en haar vriend waren het er niet mee eens dat ze zich liet opereren: ‘niets kon haar van gedachten doen veranderen, zelfs de huisarts kon haar niet tegenhouden,’ vertellen zij in de aflevering van ZEMBLA, ‘Borsten voor je verjaardag’. Marion was een mooi en slank meisje. ‘Toch was ze er van overtuigd dat ze blijer zou worden na de operatie,’ zegt haar moeder.

Elke dag melden zich tientallen meisjes bij de plastisch chirurg. Ze komen voor een borstvergroting, een schaamlipcorrectie of voor het wegzuigen van vet (liposuctie). Het zijn vaak mooie meisjes die nog mooier willen worden, zo blijkt in ZEMBLA. De leeftijd van de meisjes die werden gevolgd varieert van 18 tot 21 jaar en net als de plastisch chirurgen denken ze dat ze gelukkiger van de ingreep zullen worden.

‘Met dit soort operaties verbeteren wij de kwaliteit van het leven,’ zegt plastisch chirurg Martin Janssen van de Boerhaave Kliniek Amsterdam in ZEMBLA. De jonge meisjes weigeren of naar een psycholoog sturen vindt hij onzin: ‘Dan neem ik de patiënt niet serieus.’  De moeders van de meisjes denken ook dat hun dochters er gelukkiger van worden en betalen vaak de operatie. ‘We hebben haar geld gegeven voor haar verjaardag,’ zegt een moeder. Gemiddeld kost een borstvergroting 4.200,- euro.


Video - Dangerous Prescriptions - Are you taking one?

What deadly toxins lurk in your medicine cabinet? This hard-hitting PBS Frontline expose on the FDA and drug industry. It is essential for everyone with someone in their family seeing a doctor. See full video at

http://www.hm.wfmcteam.com/2005/video_library.asp


Video - Cured Meat Danger

You might have guessed eating bacon and other cured meats containing nitrites might not be the best thing for you. New research showed that the odds for developing chronic obstructive pulmonary disease, or COPD among those who consumed cured meat products 14 times or more per month was almost double that of those who did not consume cured meats.


Duitsland wat betreft de Eco-landbouw is "Spitze" maar Italië staat aan de top !

800.000 ha land bewerkten de Duitse Eco-landbouwers in 2005. Dat is 13 % van de totale Eco-landbouw in de EU, die 6,1 mio. ha bedraagt. Italië bewerkt 1,1 mio ha. In Duitsland waren er in 2005 22.000 Eco - landbouwbedrijven, 5,4 % meer dan in 2004. Uiteraard ligt het aantal bij de topper op dit gebied hoger.

Het Eu-logo voor Eco-prducten komt eraan. De Eu wil een einde maken aan de wirwar van Bio en Eco-etiketten. 1 logo zal alle EU-eco-producten meer transparantie geven……..zeggen ze….

De Duitsers voorzien een onduidelijke situatie.
De Duitse Eco- groep DEMETER hanteert veel strengere normen dan de vanaf 2009 gestelde eis dat minstens 95% van de Eco-producten uit Eco-bestanddelen dienen te bestaan. Zij denken er niet over hun eigen label te verwijderen

ARD-text 14 juni 2007-06-15

xxx

Ps: en zo zijn we weer terug bij af: de EU-ministers zorgen er zelf voor dat het een wirwar blijft ! Zij luisteren niet naar het advies van het Europees Parlement (zie voorgaande berichten op weblog). De Fransen hadden ook al besloten een nieuw eigen privé-Ecomerk te gaan hanteren (zie www.fnab.org) om de norm te handhaven. Het is terecht dat de Fransen en de Duitsers hun strenge normen betreffende de Eco-producten aanhouden, want ……wie wil er nu OGM op zijn bord ? De burger wordt door die 27 landbouwministers weer kompleet in de maling genomen. MAAR zij zijn toch uiteindelijk verantwoordelijk voor onze gezondheid ? Als er straks geen product meer te vinden is zonder OGM, wat dan ? Komen we dan toch uit op het feit dat er volgens de Bilderberg-groep velen van de aardbodem dienen te verdwijnen…???

(zie video op weblog onder 14 juni: Bilderberg Meeting Turkije 2007)

 

 

 

15 juni


Scriptie over Aspartaam

Van Julie Van den Kerchove kreeg ik onderstaande scriptie over aspartaam voor gebruik op mijn site. Ik wil Julie bedanken voor deze bijdrage....

Ron

http://www.ronfonteine.com/aspartaam.pdf


Video - Superfoods 1 - Shazzie

Deel 2
Deel 3
Deel 4

Tip: Petra Vendelmans


Gebruik mobiele telefoon verbieden voor kinderen ?

De hersenen van kinderen absorberen 60% meer straling dan hersenen van volwassenen. De eerste studies over de afgelopen 10 jaar, gerelateerd aan het gebruik van de mobiele telefoon door volwassenen geven een negatief effect aan voor de gezondheid: een vermenigvuldiging met factor 2,5 betreffende het risico op kankerverwekkende tumoren. Het European Reflex onderzoek, een studie van de Universiteit van Chicago, een studie van de Universiteit d'Amritsar in India en een studie van de Universiteit van Clermont-Ferrand tonen onweerlegbaar het geno-toxische effect aan veroorzaakt door electromagnetische straling.

Agir pour l'Environnement en PRIARTEM maken bekend dat het bedrijf CarTelematics een mobiele telefoon verkoopt voor kinderen: kinderen onder de 10 jaar kunnen telefoontjes ontvangen, ongelimiteerd, zonder dat er een mogelijkheid bijzit om te kunnen bellen zonder het apparaat tegen het hoofd te houden, zonder informatie met vermelding van het gezondheidsrisico. De twee organisaties vragen zich af waarom het Ministerie van Volksgezondheid en hun controlerende afdelingen in volkomen stilte blijven. Een stilte die ervoor zorgt dat de franse maatschappij een geïmporteerde mobiele telefoon uit Korea kan verkopen zonder dat de al bekende volksgezondheidsrisico's vermeld worden. Vroeg of laat zal de directeur van CarTelematics civiel aansprakelijk worden gesteld. Gevraagd wordt dan ook of de nieuwe Minister van Volksgezondheid de beloften van Sarkozy wil waar maken: het gebruik van mobiele telefoons door kinderen verbieden

http://www.agirpourlenvironnement.org/presse/electromedia168.htm

xxx


De Bio-regelwetgeving in gevaar: op naar een Frans privé-label !

De < Federation Nationale d'Agriculture Biologique > van de Franse regio's gaat werken aan een eigen label om de geloofwaardigheid van de productiemethode bij de consumenten in stand te houden

De Europese tekst inzake de regelwetgeving die op 12 juni 2007 gestemd is door de 27 ministers van Landbouw komt niet overeen met de professionelen van de sektor ! O.a. het voorkomen van een 0,9% aan toegestane Genetische Manipulatie in de producten is een groot schandaal. Het Europees Parlement heeft op 29 maart j.l. gestemd voor een 0,1 % toegestane hoeveelheid, wat technisch gezien bijna gelijk staat aan 0 !

http://www.fnab.org/

xxx

Ps: Frankrijk: Bio is IN; de gemiddelde consument is bereid 20 % meer te betalen voor een product wat goed is voor de gezondheid en het milieu !


Pesticiden; een risico voor de gezondheid maar er wordt nog te weinig rekening meegehouden.

Francois Veillerette, president van de < Mouvement pour les droits et le respect des generations futures (MDRGF) > strijdt voor een sterke vermindering van het gebruik van pesticiden. Wereldwijd gezien is Frankrijk de grootste gebruiker. Meer dan 900 pesticiden moleculen worden gebruikt: iedereen eet ze elke dag.

Gezondheidsrisico's die nog gaan komen ?

20 - 30 jaar duurt het voordat ziekten ontstaan die gerelateerd zijn aan kankerverwekkende stoffen. In de jaren ' 70 was er een grote toename van het gebruik van pesticiden. Dus de negatieve konsequenties kunnen we vanaf nu gaan verwachten.

http://www.lemonde.fr/web/article/0,1-0,36-922017,0.html

xxx


21.000 milieudoden in Nederland; bekijk de video:

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_videonieuws/article729379.ece/21.000_
Nederlanders_dood_door_slecht_milieu

xxx


OlaLa: ik stuitte op de Belgische KWAK :

http://www.skepp.be/artikels/alternatieve-behandelingen/het-rapport-kwakzalver
-van-de-wereldgezondheidsorganisatie-who

xxx


Eén minuut voor de slachtoffers van medische fouten. Plagiaat NPCF!

Compliment voor Minister Klink!

Hij is de eerste overheids- en burgerdienaar die daadwerkelijk het ernstige probleem van medische fouten aanpakt, via het actie plan patientveiligheid en invoering van het VMS systeem per 1 januari 2008.

Enkele kanttekeningen:

-dit plan betreft alleen ziekenhuizen. Waarom niet de huisartsen en de verpleeghuizen?
-waarom kiest men voor een termijn van 5 jaar? Dat is willekeur en veel te lang!
-op welke aantallen baseert men zich? We weten dat de cijfers van het Nivel/Emgo rapport minstens twee keer zo hoog zijn, zo zei de IGZ zelf op 8 mei en 12 juni 2007.
-waarom kiest de Minister voor zelfregulatie bij het uitvoeren van het actieplan?
Legemaate, jurist van de KNMG zei ons juli 2006 dat de zelfregulatie van de medische beroepsgroep faalt en alleen externe druk haar kan corrigeren.
-waarom accepteert Minister Klink dat de IGZ onvoldoende medewerkers heeft en daardoor volgens plv Inspecteur-Generaal Nico Oudendijk individuele gevallen niet kan onderzoeken?
-waarom zwijgt het plan over de noodzaak tot verbeteren van de positie de huidige slachtoffers van medische fouten?

SIN-NL vroeg tijdens het IGZ congres dd 12 juni 2007 over patientveiligheid ten overstaan van de zaal met ca 500 personen inclusief de huidige en voorafgaande top van de Nederlandse
gezondheidszorg, na de toespraak van Minister Klink om één minuut voor de duizenden huidige slachtoffers van medische fouten.

Wij vroegen om hulp voor de slachtoffers, die uit misplaatste angst voor juridische procedures, geen eerlijke informatie en geen herstelbehandeling krijgen(Legemaate, Florenz 2006).

Wij overhandigden Minister Klink:
· onze brief over de positie van huidige slachtoffers en de noodzaak tot verbetering,
· het wetsvoorstel Vertel en Herstel,
· het Manifest 2007 van de IEU-Alliance,
· het cijfermatig overzicht van medische fouten in Europa,
· het activiteiten overzicht van SIN-NL en de IEU-Alliance.

Uiteraard verzochten wij hem om een persoonlijk gesprek en wij hopen dat hij de noodzaak inziet tot het organiseren van een onderhoud.

Tot slot: De NPCF heeft 13 juni 2007 de grote stap gezet om belangrijke doelstellingen verwoord in het wetsvoorstel VERTEL en HERSTEL van SIN-NL en de IEU-Alliance over te nemen:

· goede informatie en nazorg bij medische fouten.

Dit is een zeer belangrijke erkenning van het onnodige leed van slachtoffers/nabestaanden van medische fouten. Eerlijkheid van artsen en ziekenhuizen kan dit leed vermijden. NPCF wees svp ook eerlijk en noem je bronnen. Laten we samen informatie en artsen en ziekenhuizen aanspreken op hun verantwoordelijkheid voor de vele slachtoffers/ nabestaanden die jarenlang vragen om eerlijke informatie en herstelbehandeling. Patientveiligheid geldt niet alleen de toekomst maar ook het heden, met fouten uit het verleden! Geen woorden maar daden!

Voor informatie:

Mw Mr Sophie Hankes
Voorzitter Slachtoffers Iatrogene Nalatigheid-Nederland
www.sin-nl.org

 

Zonder Sonja Bakker de zomer door ? - het Anti Bakker Dieet !

- Vermijdt bakkerij produkten
- Vermijdt industrie voeding
- Kies voor voldoende goede vetten en eiwitten
- Kies beperkt voor de langzame koolhydraten
- Kies voor noten, groente en fruit


Archief pagina's : Jan 2006 | Feb 2006 | Mar 2006 | Apr 2006 | Mei 2006
Juni 2006
| Jul 2006 | Aug 2006  | Sept 2006  | Okt 2006


Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliën, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliën, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats