weblog voeding, gezondheid en milieu


gezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 

 

10 dec


Video - Vaccine Nation


Video - Field Burning Documentary


Internationaal nieuws

Chemical sensitivities and chlorella detoxification
Scientists Cure Mice Of Sickle Cell Using Stem Cell Technique
Study Shows Why the Flu Likes Winter
McDonald's Marketing Focused On Children, New Report States
Food Industry Defends Carbon Monoxide Use in Meat
Fever lessens autism symptoms
New Study Shows Children Can Outgrow ADHD
Psoriasis, lupus linked to genes - study
Stuffy Nose or Sinus Problems? Here's a Fix
The cooking oils that make you healthy
Waistline Growth On High-carb Diets Linked To Liver Gene
Hundreds get sick from Gardasil cancer vaccine
Carb consumption presents potential link to diabetes risk
Starches raise diabetes risk
Hidden Household Toxins
Harvesting disease
Teen finds antibiotic-resistent bugs in chickens
Antibiotic overuse in animals must end
Home Pesticides Linked to Childhood Cancers
Prevalence of Self-Reported Diabetes and Exposure to Organochlorine Pesticides
Too Much Sugar Kills Your Sex Life
Ontario aims to ban trans fats in schools
More Studies on the Effects of Statins on the Incidence of Prostate Cancer
Diabetes Increases Colorectal Cancer Risk for Women
EU caught in quandary over GMO animal feed imports
Chemical in Nail Polish, Lipstick Linked to Breast Cancer
Raw 'live' food helps in digestion and improves metabolism
Brain Overgrowth In One-year-olds Linked To Development Of Autism, Study Says
Cellular phone health risks must be checked
Cancer risk higher among kids near nuclear plants
Why People With Schizophrenia Have Lower Rates Of Cancer
Research finds link between depression
Antibacterial chemical disrupts hormone activities

Details? Zie www.fonteine2.com


Video - Afrikaanse humor

 


8 dec


Oudjes worden in 2008 nog verder gemangeld door Kabinet Balk-ellende

Omdat onze oudjes te oud worden en teveel kosten heeft dit "Christelijke" kabinet een nieuwe euthanasie maatregel genomen. Mijn oma die intussen 92 jaar is mag van haar kleine AOW'tje per 1/1/2008 nog eens 300 euro per maand extra gaan afdragen aan de overheid als bijdrage voor het bejaardenhuis waarin zij woont. Mensen die vaak grote gezinnen hebben draaiende gehouden en daarmee de aanjagers van de welvaart in de jaren zeventig zijn geweest worden nog verder als citroenen uitgewrongen. Ze heeft een wereldoorlog en watersnoodramp overleefd maar de vraag zal zijn of ze dit wereldvreemde en gevoelloze kabinet zal overleven.

Die Balk-ellende mag de waardige naam van een gulle warme Zeeuw zoals ik die ken niet dragen, dit is iemand die het gevoel heeft van een kille dictator en die mensen als kostenpost bestempelt en de kosten van de vergrijzing afwimpelt op een kwetsbare groep mensen wiens verzet al lang is gebroken. 

Normen en waarden noemen ze dat, lijkt meer op een bananenrepubliek waar het geld wordt weggesluisd naar dure overheidsinstaties, banken, verzekeraars en multinationals. De gewone arbeider is niets meer dan een ordinaire melkkoe geworden die na de produktie periode wordt afgedankt en uitgerookt. Wie oud wordt kost geld en dat kan je niet vaak genoeg worden ingepeperd.

Te triest voor woorden, maar wie zwijgt stem toe......

Ron


Video - Multivitamines


Investeren in iemands gezondheid loont niet

Economisch gezien loont het helemaal niet om te investeren in de gezondheid van mensen. Mensen die stoppen met roken, drinken of overeten worden ouder en ontwikkelen allerlei ouderdomsziektes met alle kosten van dien.

http://www.volkskrant.nl/economie/article484818.ece/Investeren_in_iemands_gezondheid_loont_niet

Leo


Natuur DiŽtisten Nederland

De NDN is een groeiend platvorm van professionele DiŽtisten met een brede(re) kijk op natuurvoeding en gezondheid. De Natuur diŽtisten die genoemd worden op de www.natuurdietisten.nl zijn allemaal lid van de Nederlandse Vereniging voor DiŽtisten(NVD). De Natuurdietisten die zich bij ons platvorm hebben aangesloten werken vanuit een benadering die rekening houdt met uw constitutie(uw type stofwisseling), de capaciteit van uw lichaam, uw leefomstandigheden, nutriŽnten aanvullingen en zorgen dat de voedingsadviezen zo natuurlijk mogelijk zijn. Daarnaast werken wij vanuit verschillende alternatieve en complementaire visies op uw gezondheid met voeding als medicijn. De stromingen die bij ons vertegenwoordigd zijn noemen we in het kort; Ayurveda, Chinese voeding volgens de elementen, Antroposofie, Orthomoleculair en de PNI (Psycho-Neuro-Immunitet).

De NDN houdt zich bezig met het verspreiden van kennis over natuurvoeding in Nederland via de diverse praktijken en via het internet. Wij verzamelen hiervoor de kennis van mensen over de gehele wereld, verwerken het en maken het toegankelijk en beschikbaar. Onjuiste of onvolledige berichten over natuurvoeding en voedingssupplementen in kranten, tijdschriften of TV, eventuele misverstanden kunnen we met de NDN site rechtzetten. De NDN wil een platvorm zijn voor nieuws over voedingswetenschappelijk onderzoek (voornamelijk humane studies), interviews met mensen die een bijzondere ervaring hebben met voeding, diŽtisten met een bredere of andere kijk op voeding. Ook wil de NDN haar krachten bundelen om samen met andere organisaties de gezondheidszorg en verzekeringen te wijzen op de kracht van de natuurlijke voeding voor herstel en behoud van gezondheid. Hopelijk wordt dit vertaald in vergoedingen en betere voorlichting over de effecten van biologische natuurvoeding. Om iedereen in staat te stellen gezonde biologische natuurvoeding te kopen zal ook de regering actiever zijn best moeten doen.

Daarnaast geeft het woord natuur ook aan dat we ons actief zullen inzetten voor de natuur (milieu en de dieren) zelf. We kunnen dagelijks aan het nieuws zien dat dit hard nodig is!

www.natuurdietisten.nl


Workshop Massage & De Lach

Deze workshops is ontstaan uit mijn twee passies: Clownerie & Massage.  Ik wil deelnemers graag laten ervaren dat deze twee "expressievormen" veel raakvlakken hebben. En elkaar kunnen aanvullen, inspireren en versterken!  Denk maar aan: in het hier en nu aanwezig zijn, oprecht contact maken, (aan)voelen, afstemmen, plezier en ontspanning.

Tijdens deze workshop leer je 's morgens verrassende massagetechnieken voor o.a. hoofd, nek en schouders die je op een gewone stoel kunt uitvoeren. We gebruiken geen olie en masseren door de kleding heen. Tevens leer je technieken voor zelfmassage, die je bijvoorbeeld tussendoor op je werk kunt toepassen of voor het slapen gaan. De technieken komen o.a. uit de Shiatsu, Indiase Hoofdmassage, klassieke ontspanningsmassage en Tai Chi' Chi Kung. Ze zijn betrekkelijk eenvoudig te leren, en zeer effectief!

's Middags gaan we aan de slag met speelse contact-oefeningen uit de Clownerie. Je bent al lekker ontspannen (in je lijf) aanwezig, zodat je dit mee kunt nemen in de improvisatie-oefeningen. Het is belangrijk om vooral jezelf te blijven en open te staan voor het avontuur… Het spelplezier staat voorop! Kernwoorden zijn: aanwezig zijn, alert, open staan voor impulsen, ja zeggen, de speelse onbevangenheid van het kind opzoeken, EigenWijs zijn, creatief.

Kortom: een dag vol met ontspanning, plezier en humor!
Deelnemers ontvangen een Clownsneus en massage-handleiding.

Kijk voor meer info over de workshop op: www.lotuspraktijk.net

Kijk voor meer info over Clownerie op: www.esterella.net

Esther Hak
LOTUS * Massage & Workshops *
030-254 14 22
info@lotuspraktijk.net


Vrouwen moeten samen douchen

Vrouwen zijn onzeker over hun borsten. Door vaker samen te douchen, zien zij dat niemand perfect is en zullen zij zekerder van zichzelf zijn.

http://www.medinews.be/full_article/detail.asp?aid=12164

 

En mocht je denken aan siliconen implantaten lees dan eerst dit maar eens:
http://www.fonteine.com/siliconen_borstimplantaten.html

Ron


Aan de Inspecteur der Belastingen

Het spijt me u te moeten berichten, dat het voor mij onmogelijk is te bekijken of ik mijn belasting voor 2008 nog kan betalen

Mijn financiŽle positie is zeer onoverzichtelijk geworden dankzij de toepassing van: De Arbeidswet, de Auteurswet, de Horecawet, de Beurswet, de Loterijwet, de Motorrijtuigenwet, de Warenwet, de Woningwet
de Drankwet, de Gezondheidswet, de Winkelsluitingswet, de Invalidewet, de Vestigingswet t/m de Ziekenwet enz. enz  die op een weerloos publiek wordt losgelaten

Door al deze verschillende wetten, ben ik zo terneergeslagen, uitgeput uitgebuit, uitgewonnen, uitgetrokken en uitgeperst, dat ik niet meer weet waar ik aan toe ben, hoe ik moet zijn en of ik er nog wel ben.

Men heeft mij genoodzaakt te betalen voor:

Milieubelasting, Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting,  Precariobelasting, Loonbelasting, Onroerendgoedbelasting Overdrachtsbelasting, Staatsbelasting, Straatbelasting, Rioolbelasting, Grondbelasting, Wegenbelasting, Verzekeringsbelasting, Beursbelasting, Weeldebelasting, Gemeentebelasting, Dividendbelasting, Successiebelasting, Hondenbelasting, Vermakelijkheidsbelasting

En verder voor:
Tabaksaccijns, Benzineaccijns, Gedistilleerdaccijns, Zegelrecht, Registratierecht, Invoerrecht, Statistiekrecht, Reinigingsrecht en wat er nog meer aan rechten zijn

Ik ben verplicht bij te dragen aan: WAO, AOW, AWW, WW, WWV, BTW en tal van andere weeŽn; Alsook aan Ziektegeldverzekering Zorgverzekering en Autoverzekering.

 
Ik betaal: Liggeld, Staangeld, Parkeergeld, Tolgeld, Sluisgeld, Schoolgeld, Inschrijfgeld, Lesgeld, Kijkgeld en Luistergeld

Ik ben aangezocht of verplicht bij te dragen voor: Dierenbescherming, Vrijheidsbond, Kankerbestrijding, Astmafonds, Nierfonds, Leprafonds, Kinderbescherming, Geheelonthoudersbond, Rampenfonds en het Begrafenisfonds enz. enz

Er wordt druk op mij uitgeoefend om als steun te dienen voor: het Rode Kruis, het Groene Kruis, Het Wit-Gele Kruis, Het Oranje Kruis en een regenboog van andere Kruizen

De regering en anderen die mij in haar naam regeren hebben mij zo geregeerd, dat ik niet meer weet wiens eigendom ik ben.

Ik ben verplicht, verdacht, verhoord, ondervraagd, berispt, beboet, bekeurd, bestraft, bekeken, onderzocht, nagegaan, gecontroleerd, gezuiverd, ingesloten, uitgesloten, verwisseld, ontbonden, gecommandeerd, ingeschreven, uitgeschreven doorgelicht, ingelicht, voorgelicht, opgelicht en heen en weer geschoven

Ik heb tot nu toe mijn leven doorgebracht met het invullen, uitschrijven, overschrijven, halen en bekrachtigen en tekenen van formulieren

Ik heb reeds honderden malen verklaard, dat ik ben geboren en waar en wanneer. Maar men schijnt mij slecht te geloven, omdat men mij voor allerlei folteringen nodig heeft

Voor actiecomitťs, bonden, fondsen, verenigingen, clubs, instellingen, instituten, organisaties en stichtingen schijn ik een onuitputtelijke bron te vormen voor het verschaffen van G E L D en het bevredigen van iemands tegenwoordige en toekomstige wensen en behoeften van het menselijk ras

Ik ben verplicht voor een Energie Keurmerk te betalen voor ik mijn huis mag verkopen

Het enige wat mij nog aan het leven bindt, is mijn nieuwsgierigheid:

WAT KOMT ER NOG MEER ??

Dat is dan misschien het betalen van milieuheffing op een biefstuk
Omdat het milieu vervuild wordt door de uitstoot van gassen door het rund

Dan voel ik door mijn klompen heen, dat de volgende stap zal zijn dat ik straks verplicht ben een snuffelpaal aan te schaffen voor in mijn huis. Om mijn eigen uitstoot te meten en daarover ook milieubelasting te betalen

Meneer de Inspecteur, zoals u ziet, kan ik tot mijn spijt mij nauwelijks nog veroorloven om te leven, laat staan om nog meer te betalen

Hoogachtend
Een uitgeputte en uitgeperste belastingbetaler

Jaap van der Woude


Artsen schrijven vaak verkeerd voor

Eťn op de vijf meldingen van medicatiefouten betreft voorschrijffouten door dokters. Dit blijkt uit cijfers van de Centrale Medicatiefouten Registratie (CMR).

http://medischcontact.artsennet.nl/content/mc/news/228704013/


Complementair werkende artsen vragen om samenwerking

Mogen artsen naar niet-reguliere behandelaars doorverwijzen als de patiŽnt daarom vraagt? Mogen artsen zelf niet-reguliere behandelwijzen uitvoeren? Moet al het handelen van artsen evidence based zijn? Over deze en andere vragen organiseerde de KNMG op 29 november een geanimeerde discussiebijeenkomst, met zowel voor- als tegenstanders van niet-reguliere behandelwijzen.

http://knmg.artsennet.nl/content/articles/9751/AMGATE_6059_100_TICH_R202708877154743

 


7 dec


De Nederlandse staat van haar slechtste kant

man_staat.jpg (106118 bytes) De strijd van defensieklokkenluider Fred Spijkers duurt nu al 23 jaar. Hij moest liegen, weigerde en werd ontslagen. Sindsdien strijdt Spijkers voor rehabilitatie. Zijn waargebeurde verhaal laat zich lezen als een spionageroman en is een onthullende reconstructie van Nederlands grootste klokkenluidersschandaal.


Klokkenluider Fred Spijkers is pas enkele maanden als troubleshooter in dienst van defensie als op de ochtend van 14 september 1984 munitiespecialist Rob Ovaa op het schietkamp bij het Gelderse plaatsje Oldebroek zeven landmijnen test. Het is iets na elven ochtends als Ovaa een afvuurlijn bevestigt aan de ring van het ontstekingsmechanisme van een anti-personeelsmijn 23. De AP-23 mijnen zijn sinds de jaren zestig bij de landmacht in gebruik en worden periodiek getest. Met de afvuurlijn wil hij de AP-23 gecontroleerd op
afstand laten ontploffen. Ovaa heeft de mijn op scherp gezet, tre kt zich met zijn team terug in de schuilbunker en geeft dan het commando ‘vuur'

Het blijft ijzig stil. Geen explosie.De afvuurlijn moet zijn losgeschoten of geknapt. Enkele minuten later loopt Ovaa voorzichtig op de niet geŽxplodeerde landmijn af. Als hij de mijn tot op twee meter afstand is genaderd, blijft hij even roerloos staan. Dan loopt hij voorzichtig op het explosief af, knielt en steekt beide handen naar het explosief uit. De mijn ontploft alsnog. Ovaa is op slag dood.

Een paar uur later gaat bij Fred Spijkers de telefoon.Op papier is hij bedrijfsmaatschappelijk werker, maar in de praktijk wordt hij ingezet om bij calamiteiten de schade te beperken.Onderin zijn bureau liggen drie uiterst vertrouwelijke dossiers: over een mijnongeluk uit 1983 waarbij zeven doden en elf zwaargewonden vielen, over de toenmalige minister van defensie Van Eekelen die in zijn werkkamer werd afgeluisterd en over een jaren durende seksuele mishandeling van twaalf vrouwen bij de defensie.

Affaires die de openbaarheid niet kunnen verdragen.Om de dossiers geruisloos af te handelen, overlegt hij regelmatig met zowel de toenmalige Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) als de militaire inlichtingendiensten.Ook bij de fatale mijnexplosie is Spijkers verantwoordelijk voor damage con trol. Van directeur-generaal personeel (DGP) Wim Bunnik krijgt hij kort na het ongeluk de opdracht de weduwe te informeren. Hij moet haar de boodschap overbren gen dat haar man zelf schuld had aan het ongeluk.

Een leugen,weet Spijkers. “Toen ik naar de weduwe werd gestuurd, was er nog helemaal geen onderzoek gedaan, dus de schuldvraag stond nog helemaal niet vast .” Bovendien waren een jaar eerder zeven beroepsmilitairen omgekomen door een ongeluk met dezelfde mijn. Hij kende de dossiers –wist dat de AP-23 niet deugde– en wilde niet liegen. Echter, een ambtsbevel negeren is een doodzonde bij defensie.Dus als Spijkers avonds bij de weduwe arriveert , vertelt hij wat hem is opgedragen, maar schudt tegelijkertijd opzichtig zijn hoofd.

Met deze actie roept Spijkers de problemen over zich af die zijn leven 23 jaar na dato nog steeds beheersen.
onthult tientallen strafbare feiten, gepleegd door overheidsambtenaren en politici: fraude, verduistering, schending van mensenrechten, bedreiging, zware mishandeling en poging tot doodslag Sinds Fred Spijkers in 1984 weigerde te liegen tegen de weduwe van mijnbeproever Rob Ovaa wordt hij door overheidsfunctionarissen getreiterd en bedreigd met de dood. Zelfs door staatssecretaris van Defensie Van Hoof. “Als jij met deze informatie naar buiten komt, heb ik een wapen wat absoluut en onherroepelijk dodelijk is,” voegde de huidige staatsecretaris van Sociale Zaken Spijkers in 2002 toe.

De ellende voor Spijkers begint als hij op eigen initiatief een onderzoek start naar het mijnongeluk. Al snel ziet defensie hem als een lastpak. Top ambtenaar Bunnik vraagt de toenmalige Marine Inlichtingen Dienst (Marid) om te onderzoeken of Spijkers kan worden aangepakt wegens spionage – tijdens de Koude Oorlog een zeer zware beschuldiging.Wanneer het onderzoek van de Marid niets oplevert, neemt de toenmalige inlichtingendienst van de landmacht (Lamid) het onderzoek over. Uit een geheim document van de Lamid uit 1986 blijkt dat Spijkers te boek staat als ‘ politiek - crimineel ’.Als de druk vanuit defensie toeneemt om zijn onderzoek naar de falende landmijn te staken, ontfermt de BVD zich over de klokkenluider. Op last van het toenmalige hoofd kabinet veiligheidszaken, Anton Born, verdwijnt Spijkers een aantal weken in een safe house.Ook wordt hij van 1985 tot 1993 in zijn strijd tegen defensie intensief begeleid door Ineke IJzerman, een BVD-medewerker. Defensie eist dat Spijkers zich psychologisch laat testen. Een bedrijfsarts van Defensie voert dat onderzoek uit en concludeert dat Spijkers aan paranoia, wanen en schizofrenie lijdt.

Ondanks het feit dat vier onafhankelijke psychiaters rs stellen dat Spijkers niets mankeert, grijpt defensie de eigen keuring aan om hem te lozen. Mensenrechtenorganisatie Global Initiative on Psychiatry (GIP) schrijft jaren later in een brandbrief aan de toenmaligedefensieminister Joris Voorhoeve: ‘Wij hebben vastgesteld dat door defensie de psychiatrische rapporten zodanig werden verdraaid dat een geestelijk gezond persoon werd “veranderd” in een psychiatrische patiŽnt.’ De GIP, die vroeger in de Sovjet-Unie dissidenten als Andrei Sacharov bijstond, heeft de zaak Spijkers onderzocht en noemt het medisch onderzoek van defensie ‘een duidelijk geval van politiek misbruik van de psychiatrie, echter ditmaal niet in de Sovjet-Unie maar in Nederland.’

http://www.eenmantegendestaat.nl/

Gratis dagblad METRO bracht op 18 oktober 2005 op de voorpagina een tweede onthulling van de auteur van EEN MAN TEGEN DE STAAT. De onthulling betrof enkele verklaringen van getuigen die meldden dat overtollige AP-23 landmijnen ten tijde van de vuurwerkramp mogelijk lagen opgeslagen op het terrein van S.E. Fireworks in Enschede.


High Fructose Corn Syrup

Het is goedkoop, de voedingsindustrie maakt het van mais, het verlengt de houdbaarheid en het in bijna al het geraffineerde voedsel in de supermarkt. Het heet High Fructose Corn Syrup of fructosestroop. Volgens auteur Michael Pollan kun je een koe tot voor zestig procent voeren met mais. Zonder dat het dier zo ziek wordt dat de vleeskwaliteit in de verdrukking komt. Een koe kan mais makkelijker verteren dan celluloserijk gras. Een voeding met veel mais maakt de vier magen van de koe overbodig. De gevolgen voor de koe zijn gasvorming en acidose: een te lage zuurgraad van het bloed. Boeren bestrijden de gevolgen van het maisdieet met antibiotica. Zeventig procent van de antibiotica in de VS zijn bestemd voor de veehouderij. Krijgt een Amerikaanse koe geen antibiotica, dan leeft hij niet langer dan zes maanden. Gelukkig voor veehouder mest het goedkope maisdieet koeien zo snel vet dat ze binnen een half jaar naar het slachthuis kunnen. Voor de vleeseter betekent dit dat een biefstukje van een maiskoe acht gram meer vet bevat dan een biefstuk van een graskoe.

http://www.ergogenics.org/amerika/fructose.html

http://www.fonteine.com/fructose.html
http://www.fonteine.com/fructose_intolerantie.html
http://www.fonteine.com/fructosestroop.html

Kris Dekkers


What the hell is MMS ?

Tijdens een trip door de jungle van Afrika heeft ene Jim Humble in 1997 het basisingrediŽnt ontdekt van wat nu het Miracle Mineral Supplement heet. Hij had een aantal flesjes ‘Stabilized Oxygen’ meegenomen om vervuild rivierwater veilig te kunnen drinken omdat hij via eerdere onderzoeken al had vernomen dat dit alle ziekteverwekkers in het water zou doden. Na verloop van tijd kwam hij erachter dat mensen na inname van Stabilized Oxygen zelfs van malaria geheel opknapten. Helaas knapte 3 van de 10 mensen niet op en is vervolgens gaan experimenteren met Stabilized Oxygen om dit wel voor elkaar te krijgen. Het actieve bestanddeel bleek natriumchloriet te zijn maar het was alleen in een zeer lichte vorm (3%) aanwezig waardoor zwaar zieke patiŽnten niet beter werden. Hij maakte uiteindelijk een oplossing die 28% natriumchloriet bevatte en kwam er daarbij achter dat het pas echt actief werd met toevoeging van citroenzuur. Na toevoeging van citroenzuur wordt het actieve pathogenen dodende middel omgezet naar chloordioxide die MMS zo effectief maakt. MMS is een oplossing van natriumchloriet (28%) in gedestilleerd water. Bij de juiste verhouding is MMS in combinatie met citroenzuur een welhaast onmisbaar wapen in de strijd tegen een veelheid van aandoeningen, kwalen en ongemakken. Het is een multifunctionele substantie en verhoogt de weerstand van het organisme en geeft vaak wonderbaarlijke hulp bij het behouden van de gezondheid van mens en dier.

Natriumchloriet wordt al meer dan 80 jaar in klinieken en ziekenhuizen gebruikt om vloeren, tafels en ander materiaal te desinfecteren. Tevens wordt het gebruikt voor het bleken van papier, textiel of
het langer bewaren van vlees. Nu kan ditzelfde bacterie dodende middel ingezet worden zodat het immuunsysteem ziekteverwekkers in het menselijke lichaam kan doden. Wonderlijk genoeg kan het
immuunsysteem dit bacterie dodende middel alleen gebruiken om de schadelijke ziekteverwekkers uit te schakelen, terwijl de goede bacteriŽn en cellen in het lichaam onaangetast blijven.

Wetenschappers beschouwen chloordioxide als het meest krachtige middel tegen alle mogelijke ziekteverwekkers. Omdat de pH waarde (zuurtegraad) van ziekteverwekkers -zoals bijvoorbeeld malaria parasieten- op een veel lagere zuurtegraad leven van het menselijk lichaam kan chloordioxide de kwaadaardige ziekteverwekkers doden. MMS is al bij meer  dan 75.000 mensen succesvol gebruikt
in de afgelopen 8 jaar.

http://www.nulpuntenergie.net/gezondheid/MMS.htm
http://www.nulpuntenergie.net/gezondheid/MMS-deel1.pdf


Een bad met bitterzout goed voor een tekort aan magnesium

Veel Nederlanders lopen dagelijks rond met een magnesiumtekort. Magnesium is cruciaal voor allerlei enzym processen in je lichaam en esentieel voor je gezondheid.

Een andere optie dan orale opname via het eten van groene groente is een bad nemen met bitterzout of algen.

Hieronder een studie mbt absorptie via de huid in een bad met bitterzout:
http://www.epsomsaltcouncil.org/articles/Report_on_Absorption_of_magnesium_sulfate.pdf

Magnesiumrijke voeding : Chlorofyl is de magnesium-chelatie van porfyrine. Alle (donker)groene bladgroenten zijn relatief rijk aan magnesium vanwege het hoge chlorofylgehalte. Goede voedingsbronnen voor magnesium zijn: kelp en cacao (deze bevatten, naast tarwezemelen, het tot nu toe hoogst gevonden magnesium-gehalte!), tarweproducten (-zemelen), melassestroop, zonnebloempitten, noten (amandelen en cashewnoten!), pinda's, bonen, granen (gierst!), zaden, algen, roggebrood, bananen, avocado(!), volle rijst, kokos en vele groene groenten.

Symptomen van tekort:

 • verstijfde, verharde, verkrampte en soms trillende spieren ('s nachts!)
 • nerveus gespannen zenuwen
 • snel en chronisch vermoeid zijn
 • overspannenheid
 • uitputtingsverschijnselen
 • onrust, futloosheid en a-vitaliteit
 • prikkelbaarheid
 • alertheid-, concentratie-, geheugen- en woordbenoemings-stoornissen
 • kouwelijkheid ten gevolge van doorbloedingsstoornissen (door coronaire en/of perifere vaatverkramping/-vernauwing) maar ook dreigende beroertes en TIA's
 • duizeligheid ("onvast lopen")
 • te hoge of te lage bloeddruk (magnesium is een 'natuurlijke bŤtablokker, een biologische calciumantagonist')
 • diabetessymptomen en hypoglycaemie.

http://www.fonteine.com/magnesium_tekort.html


Internationaal nieuws

A Pain-Free Window Into Painful Neuropathies
Dam the Red Sea and release gigawatts
Scientists identify gene that influences alcohol consumption
Breast MRI spots other cancers, may alter treatment plan
Herbal extract found to increase lifespan
Diesel exhaust fumes affect people with asthma, finds study on London's Oxford Street
Respiratory infections linked to increased heart attacks and strokes
Beating hospital yeast infection
Missing protein may be key to autism
Household chemical may affect breast development
Biomarkers for inflammatory disease
How stress alleviates pain
Cognitive 'fog' of normal aging linked to brain system disruption
Price of lower-calorie foods rising drastically, researchers find
Transcendental meditation effective in reducing high blood pressure, study shows
Doctors don't always report colleagues, errors
Agency warns of chemical found in cans of baby formula
Diabetes Drug Avandia May Speed Osteoporosis
Darker fruits and vegetables found to fight colon cancer
Depression is over-diagnosed and over-treated, says top psychiatrist
The Great Fat Debate - Why Virgin Coconut Oil Is Best

Details? Zie www.fonteine2.com

 


6 dec


Zielepieten aktief op 5 december op Nederlandse wegen

Op de verjaardag van de Sint wilde de overheid toch nog graag nog even burgertje pesten en hield tijdens de avondspits een uitgebreide verkeerscontrole in de regio Utrecht. Wil deze overheid nu zelfs op zo'n dag nog even de avond verzieken voor menig automobilist die paar km te hard zal hebben gereden want ik meen dat 70% van alle boetes om dit soort onbenullige overtredingen gaat.  De overheid speelt zelf Sinterklaas in Afghanistan en armlastige EU partnerlanden en gebruik daarvoor de burger als gewillige melkkoe. Ouderen in bejaardenhuizen en chronisch zieken worden als citroenen uitgewrongen. In 2015 nog even de partnertoeslag van de AOW afschaffen en we kunnen spreken over een collectieve euthanasie waarbij de zwakkeren vanzelf worden "ausradiert". Nee, dit kabinet heeft weinig meer van doen met de normen en waarden uit hun Christelijke opvoeding, die Moslims zorgen tenminste voor hun ouderen, kunnen wij nog wat van leren !.

Een schijnheilig kabinet dat sinds de dood van Pim gewoon weer de oude politiek van arrogante regenten is gaan voeren. Tijd voor een nieuwe afrekening dus bij de volgende verkiezingen. Macht corrumpeert zeiden ze vroeger al....en hoogmoed komt altijd voor de val.

Vadertje Drees zou zich kapot schamen voor dit clubje die zich verschuilt achter allerlei commissies...

Ron


Slim molecuul laat tumorcel zelfmoord plegen

Ondanks intensieve chemotherapie overlijden jaarlijks bijna 500 patiŽnten met een specifieke vorm van lymfklierkanker. Onderzoekers van VU medisch centrum hebben ontdekt waarom chemotherapie niet werkt: het mechanisme dat de tumorcellen door de behandeling moet aanzetten tot ‘zelfmoord’ - apoptose - wordt geblokkeerd. Het goede nieuws is dat toediening van een speciaal hiertoe ontworpen ‘slim molecuul’ de blokkade weer kan opheffen.

Tumorcellen van patiŽnten met een 'diffuus grootcellig B-cel lymfoom' - een vorm van lymfklierkanker - die niet op chemotherapie reageren, blijken een cruciaal defect in de apoptose-route te hebben. Deze tumorcellen proberen zichzelf te doden, maar slagen daar niet in omdat een eiwit, XIAP genaamd, het zelfmoordmechanisme blokkeert. Dit is recent aangetoond door onderzoekers Joost Oudejans en Saskia Cillessen van VU medisch centrum, afdeling pathologie.

Met hun ontdekking zijn de onderzoekers verder aan de slag gegaan in een zoektocht naar een mogelijke nieuwe behandeltherapie. In samenwerking met Amerikaanse wetenschappers ontwikkelden zij zogenaamde 'smart molecules' die de blokkerende werking van het XIAP-eiwit onklaar maken. En inderdaad: proeven op muizen wijzen uit dat na toediening van de slimme moleculen de tumorcellen zichzelf doden, zonder dat daar nog extra chemotherapie voor nodig is. Extra voordeel van deze nieuwe therapievorm is dat de slimme moleculen de normale cellen in principe niet schaden, zoals nu wel vaak het geval is bij chemotherapie.

Er zal nog veel onderzoek moeten worden gedaan voordat deze slimme moleculen daadwerkelijk een betrouwbare, nieuwe behandeling voor patiŽnten met een agressief B-cel lymfoom zijn, maar de resultaten zijn tot dusver veelbelovend. Het basale onderzoek naar mogelijke andere toepassingen van anti-XIAP zal bovendien verder gaan. Het is niet ondenkbaar dat dit middel ook ingezet zal kunnen worden bij andere vormen van kanker, waaronder leukemie.


Ziekenhuisbacterie heeft flexibel DNA

De onschuldige darmbacterie Enterococcus faecium heeft zich in twintig jaar ontwikkeld tot een meervoudig resistente ziekenhuisbacterie die op intensive care afdelingen over de hele wereld patiŽnten bedreigt. De succesvolle aanpassing en verspreiding dankt de bacterie aan het vermogen DNA van andere bacteriŽn over te nemen. Tot die conclusie komt internist in opleiding Helen Leavis in haar promotieonderzoek dat ze uitvoerde aan het UMC Utrecht.

Leavis analyseerde de erfelijke eigenschappen van de zogenaamde vancomycine resistente enterokok (VRE). Het DNA van de bacterie blijkt grote variabele stukken te bevatten, juist in die gebieden liggen genen die betrokken zijn bij antibioticaresistentie en die eigenschappen bevatten om te overleven in een ziekenhuis. Door zijn vermogen DNA op te nemen heeft VRE in de loop van de tijd uit de natuur eigenschappen verzameld die de bacterie tot een ziekenhuisbacterie maken. Leavis noemt het een schoolvoorbeeld van een onschuldige bacterie die veranderd is in een bedreiging voor de volksgezondheid. Gevoelige patiŽnten zijn kwetsbaar voor een VRE-infectie, maar het gevaar is vooral dat VRE z’n antibioticaresistenties overdraagt aan de bekende, veel agressievere ziekenhuisbacterie MRSA.

In Nederland komt VRE nog weinig voor, maar dat kan snel veranderen, stelt Leavis. Alomtegenwoordig in Nederlandse ziekenhuizen is namelijk de voorloper van VRE: ARE (die bestand is tegen amoxicilline). ARE kan makkelijk de vancomycine-resistentie overnemen en zo veranderen in VRE. Dit gevaar ligt op de loer omdat vancomycine-resistentie gewoon in de natuur voorkomt. In Zuid-Europa komt VRE al steeds meer voor, Leavis verwacht dat de komende tien jaar VRE ook in Nederland zal toenemen.

VRE is ongevoelig voor praktisch alle antibiotica, ook voor vancomycine, het ‘laatste redmiddel’ tegen andere ziekenhuisbacteriŽn. In de Verenigde Staten komt VRE veelvuldig voor, in Nederland zijn in 2000 en 2001 drie uitbraken van VRE geweest. Vooral bij ernstig verzwakte patiŽnten, zoals beenmergtransplantatiepatiŽnten en mensen met chronisch nierfalen, is VRE een bedreiging. Een besmetting met VRE is zeer moeilijk te behandelen. Beter is het de infectie te voorkomen, strenge hygiŽneprocedures kunnen daarbij helpen. Ziekenhuismedewerkers moeten bijvoorbeeld voor en na contact met elke patiŽnt (met alchohol) de handen wassen.


Blij met navolging Cradle-to-cradle

Stichting Natuur en Milieu is blij dat het Cradle-to-cradle-concept (wieg tot wieg) van Michael Braungart en William McDonough, zoveel navolging krijgt in Nederland. Dat blijkt uit de tweede documentaire hierover, die de VPRO maandag 26 november 2007 uitzond. Kern van Cradle-to-cradle is dat afval weer als 'voeding' dient voor de aarde of als 'voeding' voor een nieuw product.

http://www.natuurenmilieu.nl/page.php?pageID=17&itemID=3193


Onderzoekers berekenen economische gevolgen van lichaamsbeweging

Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan hoe belangrijk een gezonde levensstijl is voor het vermijden van ziekte en vroegtijdig overlijden. Onderzoekers van de UGent en de Vrije Universiteit Brussel
hebben de economische gevolgen berekend van lichaamsbeweging. Gezien de positieve effecten van lichaamsbeweging op de gezondheidsverwachtingen werd onderzocht of een financiering van
lichaamsbeweging, georganiseerd binnen het kader van fitnesscentra, een gunstige verhouding tussen kosten en gezondheidseffecten vertoont. De resultaten werden reeds eerder in grote lijnen voorgesteld
maar zijn vandaag in detail gepubliceerd in het medische tijdschrift "European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation"

Quality Adjusted Life Years

Gezondheidseffecten worden bij internationale consensus uitgedrukt in QALY (Quality Adjusted Life Years). Deze norm combineert kwaliteit en kwantiteit van leven. De kwaliteit kan uitgedrukt worden
tussen 0 en 1, waarbij 0 staat voor de slechtst mogelijke kwaliteit en 1 voor perfecte gezondheid. Dit kwaliteitsniveau wordt vermenigvuldigd met de lengte van de periode waarbinnen men die kwaliteit van
leven heeft. Eťn QALY is bijvoorbeeld gelijk aan ťťn toegevoegd levensjaar in perfecte gezondheid. Wanneer men 5 extra levensjaren beschouwt aan een matige levenskwaliteit van 0,6, dan geeft dit als
product 3 QALYs (5 x 0,6).

De preventieve gezondheidszorg is erop gericht kwaliteitsvolle extra levensjaren te genereren, maar dit kan niet tegen om het even welke kostprijs. Van zodra een interventie voor de "productie" van ťťn
QALY minder dan 30.000 euro kost, is dit volgens de wereldgezondheidsorganisatie (WGO) maatschappelijk verantwoord ("kosteneffectief").

Beweging loont

In de studie werd in een theoretisch analysemodel met een duurtijd van 25 jaar het risicoprofiel van drie "typegroepen"- van laag naar hoog risico - getoetst aan een interventie mťt en zonder
lichaamsbeweging. Het ging om de volgende types:

groep 1: 30 jaar, BMI (Body Mass Index) = 26, totaal cholesterol = 190, systole bloeddruk = 120
groep 2: 40 jaar, BMI = 30, totaal cholesterol = 210, systole bloeddruk = 130
groep 3: 50 jaar, BMI = 32, totaal cholesterol = 250, systole bloeddruk = 140

Deze drie risicoprofielen hebben verschillende kansen om in de loop van de komende jaren naar welbepaalde ziektes te evolueren met de daaraan verbonden kosten voor de gezondheidszorg.

De interventie met de gecontroleerde lichaamsbeweging, waarbij een subsidie van 400 euro per persoon per jaar zou uitgegeven worden op voorwaarde dat men de intensieve lichaamsbeweging blijft
volhouden, bleek bij alle drie types kosteneffectief te zijn. Dat wil zeggen dat ze onder de internationaal aanvaarde maatschappelijk grens van 30.000 euro per QALY vallen. In het geval van type drie (de meest
risicolopende persoon) wordt de investeringskost zelfs volledig terug gewonnen in de toekomst en levert het een nettobesparing op voor de maatschappij.

Primaire en secundaire preventie

De interventie met het bewegingsprogramma in fitnesscentra is niet alleen kosteneffectief maar in de fase van primaire preventie ook meer kosten-effectief dan bv. een behandeling met cholesterolremmers. De
primaire preventie is de fase waarbij de risicofactoren - zoals te hoge cholesterol - reeds aanwezig zijn, maar er nog geen ziekte is vastgesteld.

Tijdens de secundaire preventie, waarbij de persoon effectief bv. een hartaandoening ontwikkeld heeft, blijven cholesterolremmers wel noodzakelijk en kosteneffectief, wat echter niets afdoet aan het belang
van lichaamsbeweging ook in deze fase.

 

 

 


5 dec


Enkele reis Spanje ?

Wordt spannend vandaag of ik vandaag een enkele reis Spanje ga krijgen want ik ben het afgelopen jaar niet zo lief voor de voedingsindustrie geweest. Maar mischien waardeert de Sint mijn gedreven inzet en kan ik lekker door gaan met deze kritische weblog waar steeds meer Nederlanders en Belgen van smullen.

We zullen wel zien.....

Ron


Video - CT scans and cancer


Waarom thee met citroensap combineren...

Ik was pas bij iemand op bezoek die zijn thee combineerde met suiker en halve citroen. Met name dit laatste interesseerde me en Mike Donkers gaf me het antwoord. De vitamine C uit de citroen zorgt ervoor dat 80% van de antioxidanten de vertering overleeft terwijl dit normaal maar 20% is. Je haalt zo dus een hoger rendement uit je kop groene thee.

Ron

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2007/12/4/vitamin-c-
gives-staying-power-to-antioxidants.aspx


Claim vaak niet goed gebruikt op verpakking levensmiddel

Veel levensmiddelenproducten voldoen niet aan de wetgeving met betrekking tot voedings- en gezondheidsclaims op verpakkingen. Dat blijkt uit onderzoek dat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) in de tweede helft van 2006 heeft uitgevoerd. Ditmaal zijn 44 overtredingen geconstateerd op 22 verpakkingen. Er zijn 79 producten onderzocht. De VWA zal aandacht blijven besteden aan claims op verpakkingen. Sinds juli 2007 is nieuwe Europese wetgeving van kracht. Hierin is ook specifieke regelgeving voor gezondheidsclaims opgenomen. Een claim is een tekst die aangeeft dat het levensmiddel bepaalde eigenschappen heeft. Door claims krijgt de consument extra informatie over het levensmiddel boven op de informatie die de fabrikant verplicht op het etiket moet zetten. Verreweg de meeste aangetroffen claims zijn voedingswaardeclaims, met name gericht op de (lage) hoeveelheid vet of suiker die het product bevat. Opvallend is dat relatief veel claims werden gevonden op producten die volgens de criteria van het Voedingscentrum niet te vaak en niet in grote hoeveelheid geconsumeerd moeten worden.


Video - how woman give birth


Geen verhoogde kans op blijvende psychologische problemen na borstkanker

Vrouwen met borstkanker hebben geen verhoogde kans op blijvende psychologische problemen. Dat concludeert UMCG-promovendus Chris Hinnen na uitgebreid onderzoek onder ruim negentig vrouwen met borstkanker en hun partners. Hiermee weerlegt hij eerder onderzoek waaruit bleek dat in een kwart van de gevallen ernstige psychische problemen zouden optreden. Ook blijkt dat de rol van de partner invloed heeft op het emotionele welzijn van de patiŽnt.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/archief/archief2007/persberichten/130_07


Type bevalling speelt geen rol bij urineverlies op latere leeftijd

Tijdens de zwangerschap kampt 35 procent van de vrouwen met ongewild urineverlies. Na de bevalling nemen de klachten meestal weer snel af. Bij toename van het aantal bevallingen en van de leeftijd kunnen de
klachten echter ernstiger worden. Bij vrouwen van 70 jaar en ouder heeft de helft last van urineverlies. Sjaak Wijma onderzocht hiervoor onder meer de verschillen in aanpassing van het geboortekanaal tijdens de
zwangerschap.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief41_07/promoties/41_01


Nieuwe stap naar ontwikkeling MS-medicijn

Multiple sclerose (MS) is een aandoening van het centraal zenuwstelsel, waarbij de isolerende laag die om zenuwvezels zit wordt aangetast. Bert Klunder onderzocht de manier waarop deze laag gevormd wordt.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief41_07/promoties/41_03


Video - Michael Moore: Healthcare and Crime Rate of Norway


Minder controles na melanoom verantwoord

Melanoom is een kwaadaardige vorm van huidkanker die kan ontstaan uit moedervlekken. Nadat een patiŽnt voor melanoom is behandeld, staat hij nog lange tijd onder controle van de arts. Anne Brecht Francken
onderzocht hoe intensief deze controle moet zijn. Zij stelde vast dat uitzaaiingen in 75 procent van de gevallen door de patiŽnt zelf worden ontdekt. Francken stelt dat het aantal controles met een derde verminderd zou kunnen worden.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief41_07/promoties/41_04


Veel astmapatiŽnten ondervinden bijwerkingen van hun medicijnen

In Nederland maken honderdduizenden mensen gebruik van inhalatiecorticosteroiden, medicijnen tegen astma en COPD. Juliet Foster onderzocht hoeveel van de gebruikers last hebben van bijwerkingen, en
ontwikkelde een methode waarmee artsen in de toekomst beter inzicht kunnen krijgen in de door de patiŽnt ervaren bijwerkingen.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief41_07/promoties/41_05


Effectiviteit therapie hartritmestoornis onder de loep

Boezemfibrilleren is een veel voorkomende hartritmestoornis, waarbij de hartkamers te snel en onregelmatig samentrekken, als gevolg van overactiviteit van de hartboezems. Voor veel patiŽnten is het vertragen van
de hartkamerfrequentie, gecombineerd met bloedverdunners, een goede behandeling. Bij een deel van de patiŽnten moet echter het hartritme in de boezems verbeterd worden. Martin Hemels onderzocht enkele
methoden om het hartboezemritme te verbeteren.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief41_07/promoties/41_11


Video - How to Cook Quinoa


Nader inzicht in oorzaak Hodgkin lymfoom

Lymfeklieren die zijn aangedaan met Hodgkin lymfoom, bevatten een minderheid aan tumorcellen (Hodgkin Reed Steinberg-cellen, ook wel HRS-cellen). Deze zijn omringd door een overmaat aan ontstekingscellen,
onder meer T-cellen. Yue Ma verrichtte onderzoek naar de interactie tussen HRS-cellen en de omringende T-cellen.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief41_07/promoties/41_12


Universiteit Gent organiseert symposium over stemtherapie

De laatste decennia brachten veel nieuwe inzichten inzake stem en stemtherapie, vooral door de ontwikkelingen op het vlak van de beeldvorming. Veel kwesties blijven echter onopgelost of vormen
onderwerp van discussie. Op vrijdag 7 december organiseert de vakgroep Neus-Keel- en Oorheelkunde van de Universiteit Gent een studiedag waar verschillende specialisten op het domein van de stem een aantal moeilijke dilemma's aansnijden op het vlak van preventie, classificatie, diagnose en therapeutisch beleid. Een "state of the art" zal worden opgemaakt en een concreet standpunt of aanbeveling zal worden geformuleerd.

Gentse Universitaire Stemkliniek

De Gentse Universitaire Stemkliniek die al vijf jaar bestaat, maakt deel uit van de Kliniek voor Neus-, Keel- en Oorheelkunde en Hoofd- en Halsheelkunde van het UZ Gent. De Stemkliniek onderzoekt multidisciplinair de stem en stemfunctie en stelt de nodige behandeling voor via heelkunde en/of logopedie. De Stemkliniek organiseert ook infosessies over de stem voor professionele (zangers, toneelspelers, logopedisten, en niet-professionele stemgebruikers (patiŽnten die stemlast hebben).

Programma

09.30 Verwelkoming door prof. dr. K. Van Lierde, UGent
09.35 StemhygiŽne: utopie of werkelijkheid door dr. B. Timmermans, Erasmus Hogeschool Brussel, VUB, UA
10.15 De chronische stempatiŽnt door dhr. F. Mertens, Dienst Logopedie Turnhout
10.45 Koffie
11.15 Psychogene dysfonie: Logopedie of doorverwijzen door prof. dr. M. De Bodt, UA, UGent
11.45 Paradoxical vocal cord dysfunction: een logopedische kwestie of niet? door prof. Dr. K. Van Lierde, UGent
12.00 Lunch
13.30 Kort en krachtig of langzaam zeker: over duur en frequentie van therapie door drs. Y. Maryn, AZ St. Jan Brugge
14.00 Orde op zaken met hypo en hyper door prof. dr. F. Dejong, KULeuven, UMC Nijmegen
14.30 Koffie
15.00 Rust roest? Over de fysiologische en medische argumenten voor stemrust en arbeidsongeschiktheid door prof. dr. S. Claeys, N.K.O-arts, UZ Gent en UGent
15.30 Stem en medicatie: vriend of vijand? door dr. J. Vanderwegen, N.K.O.-arts, UZ Antwerpen.
16.00 Slotwoord door prof. dr. M. De Bodt, UA, UGent

Praktisch

Vrijdag 7 december 2007
Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, Auditorium C
De Pintelaan 185
9000 Gent

Info

Prof. Kristiane Van Lierde
tel. 09 332 23 91
Kristiane.VanLierde@UGent.be

 


Verkeersveiligheid oudere automobilisten relatief eenvoudig te vergroten

De vooroordelen over ouderen in het verkeer zijn legio. Ze rijden traag, letten onvoldoende op en iedereen
boven de 75 is per definitie een gevaar op de weg. Een schrikbeeld voor wie beseft dat de groep oudere
automobilisten in de toekomst flink zal toenemen. Gelukkig is het lang niet zo slecht gesteld met de
rijvaardigheden van ouderen als veel mensen denken, ontdekte Ragnhild Davidse. Daarbij zijn er nog
verschillende manieren om leeftijdsgerelateerde problemen bij bestuurders te compenseren. Davidse
promoveert op 13 december 2007 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het onderzoek werd verricht in
samenwerking met de StichtingWetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

Dat oudere automobilisten toch relatief vaak overlijden in het verkeer, komt vooral voort uit hun fysieke
kwetsbaarheid. Als ouderen bij een ongeval betrokken zijn is de kans groter dat ze als gevolg van dat
ongeval overlijden dan bij jongere bestuurders. Davidse: ‘Opvallend was dat het heel erg meevalt met de
mate waarin oudere weggebruikers slechter rijden dan jongere. Natuurlijk is er sprake van
leeftijdgerelateerde functiestoornissen, maar ouderen zijn vaak goed in staat om deze te compenseren. Een
ouder iemand achter het stuur leidt daardoor niet per se tot een verhoogde kans op verkeersongevallen.’

Rijsimulator

Wel zijn ouderen relatief vaak betrokken bij ongevallen die ontstaan als ze op een kruispunt linksaf willen
slaan. Deze manoeuvre is bijzonder complex - automobilisten moeten onder tijdsdruk verschillende taken
tegelijkertijd uitvoeren – en ouderen hebben daar over het algemeen meer moeite mee. Tijdens haar
promotie-onderzoek bestudeerde Davidse twee typen maatregelen die deze taak in de toekomst mogelijk
kunnen vereenvoudigen: kruispuntaanpassingen en bestuurdersondersteuningssystemen. Een paar
varianten daarvan zijn in een rijsimulator getest.

Reactievermogen

Voor het onderzoek in de rijsimulator werden bestuurders opgedeeld in verschillende groepen. Davidse:
‘Daarbij heb ik niet alleen rekening gehouden met hun leeftijd in jaren, maar bijvoorbeeld ook met hun
reactievermogen. Een aantal ouderen was zo snel, die pasten uitstekend in de ‘jongerengroep’. Andersom
was dat overigens ook het geval. Dat maakt maar weer duidelijk dat je het niet zomaar kunt hebben over ‘de
groep ouderen’.’ Uit de test in een rijsimulator blijkt bovendien dat viertakskruisingen met gescheiden
rijbanen, de kruispuntsituatie waarmee ouderen de meeste moeite hebben, ook het moeilijkst zijn voor
jongere bestuurders.

Informatiesysteem voor bestuurders

Verder concludeert Davidse dat een bestuurdersinformatiesysteem een effectief hulpmiddel voor (oudere)
bestuurders kan zijn. Bij het systeem dat zij onderzocht kreeg de automobilist bij het naderen van een lastig
kruispunt informatie over ťťn van de volgende vier aspecten van dat kruispunt: de geldende
voorrangsregeling, het beperkte zicht op het kruisende verkeer, wanneer het veilig is om in te voegen of
over te steken en eventuele afwijkende verkeersregels. Deze boodschappen werden alleen verstrekt
wanneer ze relevant waren ťn met een maximum van ťťn boodschap per kruispunt. Zowel voor oudere als
jongere bestuurders bleken de drie eerstgenoemde boodschappen tijdens het onderzoek te leiden tot
veiligere beslissingen.

Meer veiligheid voor iedereen

De veiligheidswinst die kruispuntaanpassingen en bestuurdersondersteuningssystemen kunnen opleveren,
beperkt zich niet tot de groep van oudere automobilisten. Ook andere automobilisten lijken gebaat bij de
vereenvoudiging van de rijtaak die beide maatregelen opleveren. Een voorbeeld van een maatregel waarbij
alle automobilisten gebaat zullen zijn is betere wegmarkering, stelt Davidse: ‘Als die markeringen duidelijk
zijn, zie je in ťťn oogopslag hoe de weg precies loopt. Bij de aanleg van wegen zijn hiervoor duidelijke
richtlijnen in Nederland, maar over het onderhoud niet. Zodra slijtage optreedt, vermindert het contrast. Op
dat moment zien weggebruikers lang zo helder niet meer waar ze naartoe moeten. Een mooi begin zou dus
zijn dat er meer aandacht komt voor onderhoud.


Internationaal nieuws

Children's Hospital researchers identify molecular 'switch' that could save very young lives
Survey confirms Americans prefer root canal treatment by endodontists
Mitochondria defects linked to social behavior and spatial memory
Complementary medicines training provides balance, not bias
Exercising our immune system
Feinstein researchers develop new genetic method and identify novel genes for schizophrenia
Fate might not be so unpredictable after all, TAU study suggests
Treating patients with psychiatric disorders for hepatitis C
Best treatment identified to reduce deadly Staph infections
UIC chemists characterize Alzheimer's neurotoxin structure
Got Sugar? Glucose Affects Our Ability to Resist Temptation
Researchers discover possible markers for mental illness

Details? Zie www.fonteine2.com

 


4 dec


De pil vergroot kans op herseninfarct

Vrouwen die de pil slikken hebben een grotere kans op een herseninfarct. Onderzoekers van het UMC Utrecht en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben nu een gen gevonden dat dit risico deels bepaalt. Variaties in het gen voor stollingsfactor XIII hangen samen met een grotere kans op herseninfarct. De resultaten verschijnen binnenkort in het tijdschrift Blood, half november is het artikel al online gepubliceerd.

In het onderzoek zijn 190 vrouwen tussen 20 en 50 jaar met een herseninfarct vergeleken met 767 even oude vrouwen zonder herseninfarct. De onderzoekers gingen de bijdrage na van vier genetische varianten van stollingsfactor XIII. Eťn daarvan blijkt een voorspellend vermogen te hebben voor het optreden van een herseninfarct. Vrouwen met die variant van het stollingsfactor-gen blijken een 9 keer zo grote kans op een herseninfarct te hebben. Gemiddeld komen herseninfarcten bij jonge vrouwen slechts 8,5 keer per 100.000 vrouwen per jaar voor.

Al langer bekend is het feit dat pilgebruik de kans op een herseninfarct vergroot. Ook in dit onderzoek vergroot gebruik van de anticonceptiepil de kans op een herseninfarct met een factor 2,7. Maar vrouwen die ťn de pil slikken ťn de variant van het stollingsfactor-gen meedragen hebben een 20 keer zo grote kans op een herseninfarct. Afwijkingen in stollingsfactor XIII maken de vorming van bloedpropjes, trombose, in de hersenen makkelijker. Stollingsfactor XIII is een enzym dat in het bloed circuleert en betrokken is bij het maken van een netwerk van fibrine-draden, samen met bloedplaatjes vormt dit netwerk een bloedstolsel.

Uit de resultaten volgt niet dat het kosteneffectief is om pil-gebruikende vrouwen genetisch te screenen. Omdat herseninfarcten bij vrouwen tot 50 jaar weinig voorkomen moeten ruim 2300 vrouwen met de genetische variatie een jaar stoppen met de pil om ťťn herseninfarct te voorkomen. Bovendien moeten meer dan 40.000 vrouwen gescreend worden om die 2300 vrouwen te vinden.

De resultaten komen voort uit het Risk of Arterial Thrombosis in relation to Oral contraceptives-onderzoek, een samenwerking tussen het UMC Utrecht en LUMC. Neuroloog in opleiding Martijn Pruissen voerde de analyse uit in het kader van zijn promotieonderzoek. Hoofdonderzoeker van het deelonderzoek naar herseninfarcten is prof. dr. Ale Algra die verbonden is aan de afdeling Neurologie en aan het Julius Centrum van het UMC Utrecht, daarnaast werkt hij als klinisch epidemioloog in het LUMC. In het RATIO-onderzoek werkte hij samen met prof.dr. Frits Rosendaal van het LUMC

Universitair Medisch Centrum Utrecht


Nieuwe website pratenoveralcohol.nl biedt ouders steun in de rug

STIVA (Stichting Verantwoord Alcoholgebruik) heeft een nieuwe website gelanceerd die ouders een belangrijke steun in de rug biedt om het gesprek aan te gaan met hun kinderen over alcohol. De website www.pratenoveralcohol.nl biedt ouders veel feiten over alcohol en welke invloed alcohol heeft op jongeren. Ook staan er handige stappenplannen op met tips voor ouders om tijdig en op de goede manier met hun kinderen te praten over alcohol, zodat ouders in staat zijn duidelijke grenzen te stellen aan het gebruik van alcohol door hun kinderen.

Ingrid van Engelshoven, directeur STIVA: "Jongeren onder de 16 jaar moeten geen alcohol drinken. In de praktijk gebeurt dat vaak wel, zelfs al op zeer vroege leeftijd. De manier waarop ouders omgaan met alcohol en met hun kinderen praten over alcohol is zeer bepalend voor het alcoholgebruik van kinderen. Zo blijkt uit onderzoek van IVO (Het gebruik van alcohol door jongeren en de rol van ouders: Resultaten van twee metingen, juli 2007) dat wanneer ouders duidelijke regels stellen en goede opbouwende gesprekken over alcoholgebruik hebben met hun kinderen dit het risico op probleemdrinken twee jaar later sterk verminderd. Vooral de manier waarop de moeder communiceert met haar kinderen over alcoholgebruik blijkt van grote invloed op het drinken van minder glazen alcohol door de kinderen. Veel alcoholische dranken in huis hebben is een duidelijke risicofactor. Juist vanwege de cruciale rol van de ouders lanceren we deze website naast de al bestaande website www.alcoholonderde16nogevenniet.nl."

Praten over alcohol
De website pratenoveralcohol.nl biedt ouders houvast als zij met hun kinderen het gesprek willen aangaan over alcohol. Er staan feiten op over alcohol en het effect van alcoholgebruik op jongeren. Verder staan er handige stappenplannen op waarmee ouders het onderwerp op de juiste manier bespreekbaar kunnen maken. De website is in Europees verband ontwikkeld in samenwerking met de European Forum for Responisble Drinking (EFRD) na uitvoerig onderzoek. De website is uitvoerig getest in drie Europese landen waarbij ouders, leerkrachten en jongeren de website een goede beoordeling hebben gegeven. Meer informatie op www.pratenoveralcohol.nl.

Over STIVA
Verenigd in STIVA leveren de Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en
gedistilleerde dranken een actieve bijdrage aan het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik en het terugdringen van alcoholmisbruik. Dat doet STIVA onder meer door middel van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken, deelname aan de BOB-campagne en het ondersteunen van lesprogramma's voor jongeren.

http://www.pratenoveralcohol.nl


Topmodel wordt haarontwerpster: verbijsterend verhaal in spannende biografie

Titel: Geen haar meer
Auteur: Isabella Broekhuizen
Aantal pagina's: 158
ISBN: 987 90 8954 002 7
Prijs: € 15,00

Over het boek:
Lindy was een veelgevraagd model, met een bijzondere look en een veelbelovende toekomst. Ze was zelfs te gast in de show van Oprah Winfrey. Maar op een dag sloeg het noodlot toe. Ze liet haar haar ontkroezen bij een ondeskundige kapster en liep een chemische verbranding op, dat haar hoofd totaal verminkte. Het kostte haar niet alleen al haar haar, maar ook haar carriŤre en haar zelfvertrouwen. Haar vechtlust en moed hielden haar echter overeind. Ze liet zich een aantal malen een haarwerk aanmeten, maar steeds bleek weer, dat ze bedrogen was: het haar werd na ťťn keer wassen een pluizige bos Barbie-haar, de haarwerken waren te duur of ze hielden het niet lang vol.

Uiteindelijk besloot ze, zelf haarwerken te maken. Tenslotte wist zij als geen ander hoe het was om te leven met het besef dat ze kaal was en dat er op haar aangetaste hoofd nooit weer haar zou groeien. Zo had ze ook niet langer te maken met firma's die er op uit waren zo veel mogelijk aan mensen te verdienen, maar kon ze hen helpen zoals ze zelf zo graag geholpen had willen worden.

In dit boek vertelt ze haar ongelooflijke verhaal. Ze wekt bewondering en dwingt respect af voor de wijze waarop ze haar leven in eigen hand heeft genomen. Haar stijl is open en direct en haar worsteling om er ondanks haar probleem toch leuk uit te zien zal voor velen herkenbaar zijn.

Over de schrijfster:
Isabella Broekhuizen (geboren in Jutphaas 28-05-1967) was al op jonge leeftijd een gevraagd model in de VS en Nederland. Zij werkte toen onder meer voor verschillende gerenommeerde bladen als Playboy1994, Avantgarde en heeft gewerkt voor Karl Lagerfeld en Flair. Daarnaast trad zij op als zangeres bij de popgroep Charlee en had kleine bijrolletjes in diverse soaps. Haar bloeiende carriŤre werd echter abrupt onderbroken door een chemische verbranding op haar hoofd, waardoor zij al haar haren blijvend verloor. Wat volgde was en is een strijd voor rechtvaardigheid en erkenning. Door al het leed dat zij tegenkwam, besloot zij de stap te zetten om voor zichzelf een bedrijf te beginnen: groothandel Isab in haarwerken en pruiken.

Boekhandel en via www.elikser.nl


Internationaal nieuws

Do medical schools affect the way future doctors interact with drug companies?
Aerosol launches immune response in lungs to wipe out lethal infections
Giardia loses its hold on intestinal tissue after 'tonic shock'
Wild strawberries may reduce cancer risk
Low-carb diet reduces inflammation and blood saturated fat in metabolic syndrome
Lymphatic vessel and lymph node function are restored with growth factor treatment
Newly-identified exercise gene could help with depression
Lupus gene finding prompts call for more DNA samples
Leading cause of death in 'preemies' might be controlled by resetting a molecular switch
DNA methylation shown to promote development of colon tumors
Short, long sleep duration associated with increased mortality
Altered Sex Hormone Levels, Higher Body Temperature may be Associated with Poorer Sleep Quality in Older Postmenopausal Women
New study in the journal Sleep finds that sleep duration raises the risk for diabetes
1 in 10 patients comes to harm while in hospital

Details? Zie www.fonteine2.com

 


3 dec


Ijzersterk bewijs specificiteit acupunctuur bij postoperatieve misselijkheid en braken

IOCOB meldt een primeur! Een unieke studie bewijst nu eindelijk ook klinisch zonder twijfel dat acupunctuurpunten specifiek zijn. En dat bij een klinisch belangrijke indicatie als postoperatieve
misselijkheid en braken! Het maakt dus veel uit waar de naaldjes gezet worden. Deze studie is
een doorbraak voor de acupunctuur binnen de anesthesiologie!

http://www.iocob.nl/acupunctuur/anesthesiologen-misselijkheid-en-acupunctuur.html

Jan


Schorpioenengif in strijd tegen kanker

Met evenveel voorzichtigheid als hoop boeken Cubaanse wetenschappers vooruitgang bij het onderzoek naar de bruikbaarheid van het gif van de Cubaanse blauwe schorpioen (Rhopalurus junceus) bij het bestrijden van kanker.

http://www.nd.nl/Document.aspx?document=nd_artikel&id=104666


Internationaal nieuws afgelopen week

Agricultural Antibiotics May Be The Cause Of Super-Bugs
Antibody responses in patients with Lyme arthritis
Anti-cancer drug made from natural substance
Are Christmas Trees a Source of Indoor Mold?
Aspartame Research Needed, Not Coca-Cola Soft Sell
Burning out? Try logging off
Cancer-resistant mouse discovered
CT Scans to Determine Heart Disease in the Emergency Room
Depression linked to bone-thinning in premenopausal women
Does Swimming Cause Asthma?
Dogs sniff out diabetes
Dr. George Troxler Slow Starch Diet
Eating GM foods is a health risk
Eczema sufferers test out benefits of water softeners
Exercise may play role in reducing inflammation in damaged skin tissue
Expecting Mothers Should “Brush Up” on Their Oral Hygiene Routine
Flu Shots Don't Reduce Flu Deaths
GlaxoSmithKline reportedly threatened diabetes expert over Avandia warnings
Growth of CT scan use may lead to significant public health problem
Herbal Tonic Recipe for Prostate Cancer and Prevention
High-glycemic index carbohydrates associated with risk for developing type 2 diabetes in women
Hundreds of strokes avoidable, says study
Insufficient vitamin B levels may promote colon cancer
Insulin regulates the secretion of the antiaging hormome Klotho
Isotonic seawater and Alzheimer
Maryland Schools Have Huge Financial Stake in Coerced Vaccinations of Schoolchildren
McGill researchers link enzyme to breast cancer malignancy
'Mismatched' prostate cancer treatment more common than expected
Natural medicine found in black raspberries found to effectively kill leukemia cells
New mammography technology improves cancer detection
New Product Taking the Toxicity Out of Toxic Mold
New research discredits $100B global warming 'fix'
New treatment for age-related macular degeneration within sight
Not enough 'good' cholesterol makes it harder to recover from stroke
Novel MRI technique shows secondhand smoke damages lungs
Omega-3 fatty acids protect against Parkinson's, study says
Ozone can affect heavier people more
Penn research shows transcranial magnetic stimulation effective in treating major depression
Predicting risk of hip fracture in postmenopausal women
Recent Discovery Shows Water Has A Memory
Red blood cell transfusions under scrutiny
Scientists identify gene responsible for statin-induced muscle pain
Slow Starch Diet Helps With Weight, Diabetes
Smoking Before, After Pregnancy Harms Daughters' Fertility
Stem cells train heart following heart attack
Study suggests link between obesity, poor bone health
Sweetener can make some sick say officials
Swimming 'may spark' asthma
The lowdown on low fat
The proof is in the tree bark
Tobacco marketers targeting teens near schools
Too Much Sugar Turns Off Gene That Controls Effects Of Sex Steroids
Transporters may help delay diabetes-related retinal damage
Treating your periodontal pockets may benefit your pocket book
UC Davis researchers discover novel pathway to increased inflammation in diabetes patients
UC Davis researchers find evidence of mature heart cell potential in embryonic stem cells
UC Davis researchers identify a cellular pathway that makes prostate cancer fatal
University of Pennsylvania study reveals inconspicuous hosts in the Lyme disease epidemic
What are the benefits and risks of fitting patients with radiofrequency identification devices?

Voor details zie www.fonteine2.com/week48_2007.html


1 dec


Video - GMO Trilogy - Hidden Dangers in Kids’ Meals: Genetically Engineered Foods


Wat is Nutritherapie ?

Dr Jean-Paul Curtay, pionier van deze discipline legt de herkomst , de objectieven en de bijzonderheden uit in onderstaande Franstalige video. Een interview gemaakt voor de website van de stad Pau (Zuid - Frankrijk).

http://www.lanutrition.fr/Qu-est-ce-que-la-nutrithťrapie-a-1988-74.html

xxx


Diabetes : " het vermijden van de valkuil van de lijsten van geautoriseerde of verboden voedingsmiddelen "

Bij de gelegenheid van zijn boek < Le rťgime IG diabŤte >, gaat Dr Jacques Mťdart terug voor LaNutrition naar de fundamentele basis van de anti - diabetes voeding : de hoeveelheid gluciden.
Het boek vindt U bij het openen van de link onderaan de pagina.

http://www.lanutrition.fr/DiabŤte-ę-ťviter-le-piŤge-des-listes-
d-aliments-autorisťs-ou-interdits-Ľ-a-1830.html

xxx


Rijken overwegen belastingvlucht

Een deel van vermogend Nederland wil volgend jaar een belastingvlucht naar het buitenland maken. Zeker 4 procent overweegt in ieder geval in 2008 fiscaal de grens over te gaan om daar belastingplichtig te
worden.

http://www.hortinews.com/news.php?id=13542


Zorginstellingen geven persoonsgegevens websitebezoekers weg

http://www.huisartsvandaag.nl/content/view/12464/62/

xxx


KNMG en IOCOB in Volkskrant

Er is geen aanleiding om alternatieve genezers te verbieden, vindt hoogleraar farmacologie, arts, hypnotherapeut en acupunturist Jan Keppel Hesselink. Hij is voorzitter van de Stichting voor
Innovatief Onderzoek en Onderwijs van Complementaire (lees alternatieve) Behandelwijzen, kortweg IOCOB. 'Alternatieve genezers richten geen schade aan. Er zit een enkele malloot tussen
die knettergek is. Die moeten aangepakt. Maar malloten vind je overal. De rest werkt veilig. De Raad voor de Volksgezondheid (RvZ) heeft er in 2005 nog onderzoek naar gedaan. Ze hebben
niet kunnen concluderen dat alternatieve geneeswijzen onveilig zijn.'

http://www.iocob.nl/maatschappij/knmg-en-iocob-in-volkskrant.html


KNMG-leden ondervraagd over alternatieve geneeswijzen

Donderdagmiddag 29 november organiseerde de KNMG in Utrecht een discussiebijeenkomst over alternatieve geneeswijzen. Voorafgaand aan deze bijeenkomst hield de KNMG een ledenpeiling onder een representatieve steekproef van haar achterban. De resultaten van de ledenpeiling worden op de discussiebijeenkomst gepresenteerd en kunnen aanleiding geven tot herziening van het KNMG-standpunt over alternatieve geneeswijzen.

Uitkomsten ledenpeiling
De steekproef is gehouden onder 1933 artsen, waarvan er 779 de vragenlijst hebben ingevuld (dit is een respons van 40,3%).

Opvallend is dat de overgrote meerderheid van de artsen (90%) meent dat het handelen van artsen een wetenschappelijk fundament moet hebben. Artsen moeten dus geen behandelingen toepassen waarvan het nut niet wetenschappelijk is aangetoond. Verder meent 85% van de artsen dat patiŽnten te weinig kritisch zijn naar alternatieve genezers. Tegelijkertijd steken veel artsen de hand ook in eigen boezem: 66% van de ondervraagden denkt dat patiŽnten naar alternatieve genezers gaan omdat de reguliere geneeskunde te weinig oog heeft voor de patiŽnt als persoon, of omdat patiŽnten teleurgesteld zijn in de reguliere zorg. Dit laatste denkt 72% van de artsen.

Ruim tweederde van de ondervraagden (67%) vindt het goed dat de KNMG een genuanceerd standpunt over alternatieve geneeswijzen inneemt. Ruim veertig procent (43%) vindt dat de KNMG een brug zou moeten slaan tussen reguliere en alternatieve artsen. Maar 43% vindt ook dat de KNMG dit juist niet moet doen.

 

Laten we hopen dat die andere 43% ook nog wakker worden en een voorbeeld nemen aan de samenwerking die er wel is in landen zoals Duitsland en Frankrijk

Ron


Alternatief genezers floreren door falen arts

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_gezondheid/article856633.ece/Alternatief_genezers_floreren_door_falen_arts


Internationaal nieuws

University of Pennsylvania study reveals inconspicuous hosts in the Lyme disease epidemic
New treatment for age-related macular degeneration within sight
New research discredits $100B global warming 'fix'
Eating GM foods is a health risk
Slow Starch Diet Helps With Weight, Diabetes
Dr. George Troxler Slow Starch Diet
Does Swimming Cause Asthma?
Aspartame Research Needed, Not Coca-Cola Soft Sell
Are Christmas Trees a Source of Indoor Mold?

Details? Zie www.fonteine2.com


 

Ga naar het hoofdmenu

 Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats